Skoči do osrednje vsebine

Obisk turškega ministra za kmetijstvo in gozdarstvo - drugo zasedanje slovensko-turškega usmerjevalnega odbora za kmetijstvo in gozdarstvo

do
Grand hotel Primus, dvorana Cicero, Ptuj

Na povabilo ministrice dr. Aleksandre Pivec bo jutri na obisk v Slovenijo prispel minister za kmetijstvo in gozdarstvo dr. Bekir Pakdemirli. Pred prihodom ministra bo potekalo srečanje držav na strokovni ravni, drugo zasedanje Slovensko-turškega usmerjevalnega odbora za kmetijstvo in gozdarstvo.

Minister dr. Bekir Pakdemirli prihaja na obisk v Slovenijo v okviru obiska 57. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA 2019. Gre za prvi obisk turškega ministra za kmetijstvo nasploh v Sloveniji. Ministra Slovenije in Turčije bosta jutri in v petek nadaljevala pogovore, začete v Izmirju – ministrica dr. Pivec je februarja letos tam obiskala 14. Mednarodni sejem kmetijstva in živinoreje. V ospredje bosta postavila oblike prihodnjega sodelovanja na področju kmetijstva, gozdarstva in živilsko-predelovalne industrije ter sodelovanju na mednarodnih sejmih.

Ministra bosta prisotna tudi pri podpisu sprejetih smernic za nadaljnje sodelovanja med Slovenijo in Turčijo v okviru Slovensko-turškega upravljalnega odbora za kmetijstvo in gozdarstvo. Slednji se bo na svojem drugem srečanju prav tako sestal v četrtek, 22. 8. (v dopoldanskem času) na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede, Hoče pri Mariboru.

Program za medije

Četrtek, 22. avgust

17.00 Prihod turškega ministra; pričaka ga ministrica dr. Aleksandra Pivec FOTOTERMIN

Lokacija: Letališče Maribor, VIP prehod

Petek, 23. avgust

13.30 NOVINARSKA KONFERENCA - ministra Slovenije in Turčije

Lokacija: Grand hotel Primus, dvorana Cicero, Ptuj

 

Podrobnejše informacije glede dogodkov MKGP / dogovori za izjave predstavnikov MKGP za medije: Luka Kočevar gsm: +386 41 / 495 163; e-naslov: pr.mkgp@gov.si