Skoči do osrednje vsebine

XV. zasedanje Medvladne slovensko-ruske komisije za trgovinsko-gospodarsko in znanstveno-tehnično sodelovanje

do
Ljubljana, Bled
13. in 14. junija 2019 bo v Sloveniji potekalo XV. zasedanje Medvladne slovensko-ruske komisije za trgovinsko-gospodarsko in znanstveno-tehnično sodelovanje, ki ji predsedujeta minister za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Miro Cerar in minister za digitalni razvoj, zveze in množične komunikacije Ruske federacije Konstantin Noskov.

Ruska federacija je pomembna gospodarska partnerica Slovenije. Aktualna situacija in omejevalni ukrepi med EU in Rusijo se odražajo tudi na področju bilateralnega gospodarskega sodelovanja med državama. Od leta 2014 smo beležili padec v obsegu blagovne menjave med državama. Negativni trend se je obrnil navzgor v letu 2017 in se nadaljuje tudi v letošnjem letu.

XV. zasedanje medvladne komisije bo namenjeno iskanju novih priložnosti za krepitev dosedanjega gospodarskega sodelovanja.

Delovni pogovori med člani delegacij bodo potekali 13. junija v Ljubljani, plenarno zasedanje 14. junija v Vili Bled. Poleg predstavnikov resorjev je predvidena udeležba zainteresiranih podjetij. Ob zaključku zasedanja je predviden podpis Protokola zasedanja, ki bo povzel vsebine medsebojnih dogovorov.

Medijski program:

Petek, 14. junij 2019

  • 9.00 Srečanje ministra za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Miroslava Cerarja in ministra za digitalni razvoj, zveze in množične komunikacije Ruske federacije Konstantina Noskova.
  • 9.35 Plenarno zasedanje Medvladne slovensko-ruske komisije za trgovinsko-gospodarsko in znanstveno-tehnično sodelovanje
  • 12.15 Podpis Protokola zasedanja
  • 12.20 Izjava za javnost ministra za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Miroslava Cerarja in ministra za digitalni razvoj, zveze in množične komunikacije Ruske federacije Konstantina Noskova.
    FOTOTERMIN
    Kraj: Vila Bled, Cesta svobode 18, Bled, Koncertna dvorana

INFORMACIJE ZA MEDIJE

Predstavnike medijev prosimo, da svojo udeležbo  sporočijo na elektronski naslov: pr.mzz@gov.si z naslovom MEŠANA KOMISIJA.