Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade na konferenci Industrija prihodnosti

Kongresni center Brdo, Brdo pri Kranju
Predsednik Vlade RS Marjan Šarec bo nagovoril udeležence konference »Industrija prihodnosti« – zelena.kreativna.pametna in sodelujoča.

Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec bo v sredo, 12. junija 2019, nagovoril udeležence konference »Industrija prihodnosti« – zelena.kreativna.pametna in sodelujoča.  

Industrija v Sloveniji predstavlja gonilo rasti, inovacij in zaposlovanja. V industriji in z njo povezanih storitvah je polovica vseh delovnih mest, več regij v Sloveniji je življenjsko odvisnih od poslovanja industrijskih podjetij. Večino izvoza in v njem ustvarjene dodane vrednosti ustvarijo industrijska podjetja. Osrednja nit konference, na kateri bodo predstavljene najboljše prakse slovenske industrije, bo vizija zelene, kreativne, pametne in sodelujoče industrije prihodnosti. Udeleženci se bodo spopadli z razvojnimi in političnimi dilemami in izzivi, predstavili dosežke in načrte industrijske politike. Skupaj želijo odmevneje sporočati: Slovenska industrija je prihodnost Slovenije. Zavedamo se svoje odgovornosti in verjamemo, da smo sposobni sprejeti izzive sodobnega razvoja.

Dogodek bo potekal v Kongresnem centru Brdo pri Kranju z začetkom ob 9.30.

Dodatne informacije za medije:

Luka Schnabl, svetovalec predsednika vlade za odnose z javnostmi (e-pošta:luka.schnabl@gov.si; mob. tel.: +386 30 423 499).