Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade na otvoritvi Centra za zaščito in reševanje Lendava

Center za zaščito in reševanje, Lendava
Predsednik Vlade RS Marjan Šarec bo nagovoril zbrane na otvoritvi novega Centra za zaščito in reševanje Lendava.

Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec bo v soboto, 8. junija 2019, nagovoril zbrane na otvoritvi novega Centra za zaščito in reševanje v Lendavi.

Občina Lendava je z izgradnjo objekta, kamor se bo preselil tudi PGD Lendava, izboljšala možnosti za medsebojno usklajeno operativno sodelovanje Občine Lendava, Gasilske zveze Lendava, prostovoljnih gasilskih društev občine Lendava in PIGE Nafta na podorčju varstva pred požari ter drugimi nesrečami, civilna zaščita in Rdeči križ Lendava pa sta pridobila primerne prostore za skladiščenje opreme za primere naravnih nesreč ter prehrambenih artiklov in oblačil. Z vidika zagotavljanja požarne in poplavne varnosti ter ustrezne zaščite in reševanja za primere naravnih in drugih nesreč predstavlja investicija v nov sodobni večnamenski objekt zagotovitev ustreznih prostorov za delovanje obvezne lokalne javne službe ter hranjenje gasilne, zaščitne in reševalne opreme in naprav.

Dogodek bo potekal pri novem Centru za zaščito in reševanje (Glavna ulica 96) v Lendavi z začetkom ob 17. uri.

Dodatne informacije za medije: Luka Schnabl, svetovalec predsednika vlade za odnose z javnostmi (e-pošta: luka.schnabl@gov.si; mob. tel. +386 30 423 499)