Skoči do osrednje vsebine

Udeležence Partizanskih smučin Cerkno '45 bo pozdravil obrambni minister

Cerkno, Smučarski center Cerkno
Na Smučarskem centru Cerkno bodo v spomin na 74. obletnico tekmovanja partizanskih borcev jutri, v soboto, 26. januarja, potekale Partizanske smučine Cerkno '45. Slavnostni govornik na slovesnosti ob koncu prireditve bo minister za obrambo Karl Erjavec.

Na prireditvi Partizanske smučine Cerkno '45, ki jo Zveza veteranov vojne za Slovenijo in Občina Cerkno organizirata že 42., se bodo pomerili udeleženci in člani Slovenske vojske, Zveze slovenskih častnikov, Zveze veteranov vojne za Slovenijo, Društva veteranov Sever ter Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije oziroma skupaj približno 400 tekmovalcev.

Prireditev se bo začela ob 9.30 z dvigom državne zastave, pozdravnimi nagovori organizatorjev ter prikazi smučarskih veščin demonstracijske skupine Edmund Čibej in TD Novaki.

Zaključna prireditev s kulturnim programom in razglasitvijo rezultatov bo v Hotelu Cerkno. Na njej bosta udeležencem čestitala predsednik organizacijskega odbora prireditve Miha Butara in obrambni minister Karl Erjavec.

Prireditev se bo na Smučarskem centru Cerkno začela jutri, v soboto, 26. januarja, ob 9.30, slavnostni zaključek pa bo ob 14.30 v Hotelu Cerkno, Sedejev trg 8, Cerkno.

Več informacij: Jerica Pavšič, mobilni telefon 041 265 575.