Skoči do osrednje vsebine

Teden od 15. do 21. decembra

do

Torek, 11. 12. 2018

Predstavitev Biotehniškega centra Naklo

10.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec bo obiskala Biotehniški center Naklo. Ob tej priložnosti se bo sestala z vodstvom, predstavili pa ji bodo tudi načrtovani dolgoročni razvoj v izobraževalni, raziskovalni in storitveni dejavnosti na področju biotehnike.

Lokacija: Biotehniški center Naklo, Strahinj 99, Naklo

 

Seja Odbora za spremljanje implementacije zaveze odgovornosti

10.00    Državna sekretarka mag. Tanja Strniša se bo udeležila seje Odbora za spremljanje implementacije zaveze odgovornosti. Na seji bodo med drugim obravnavali predstavitev napredka in aktivnosti projekta zavez odgovornosti v sektorju brezalkoholnih pijač, mlečno predelovalnem sektorju ter pekarskem sektorju. Seznanili se bodo tudi z aktivnostmi, cilji in rezultati Programa Preživi v letošnjem letu.

ZAPRTO ZA JAVNOST, možnost FOTOTERMINA na začetku.

Lokacija: MKGP, Dunajska 22 (5. nadstropje, sejna soba 533), Ljubljana

 

Srečanje s predstavniki Lovske zveze Slovenije

13.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo srečala z vodstvom Lovske zveze Slovenije. Pogovor bo tekel o aktualnih temah na področju lovstva, ministrici pa bodo podrobneje predstavili delovanje organizacije.

ZAPRTO ZA JAVNOST, možnost FOTOTERMINA na začetku.
Lokacija: MKGP, Dunajska 22 (5. nadstropje, sejna soba 535), Ljubljana

 

Srečanje s predstavniki Trgovinske zbornice Slovenije

14.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo srečala z vodstvom Trgovinske zbornice Slovenije. Tema pogovora bodo predvsem spremembe Zakona o kmetijstvu ter aktualno stanje na področju trgovinske dejavnosti v Sloveniji. 

ZAPRTO ZA JAVNOST, možnost FOTOTERMINA na začetku. 
Lokacija: MKGP, Dunajska 22 (5. nadstropje, sejna soba 535), Ljubljana

 

Sreda, 12. 12. 2018 

Srečanje z veleposlanico Francije
9.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo srečala z veleposlanico Francije Nje. eks.  Florence Ferrari. 

ZAPRTO ZA JAVNOST
Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

 

Sestanek s predstavniki pridelovalcev zelenjave

11.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo na pobudo KGZS sestala s predstavniki pridelovalcev zelenjave. Pogovor bo tekel o aktualnih vsebinah, s katerimi se srečujejo slovenski pridelovalci zelenjave: kalkulaciji proizvodnih cen zelenjadnic, pripravi pogojev za vstop sektorja v promocijo in shemo »Izbrana kakovost« ter problematiki registracij fitofarmacevtskih sredstev v zelenjadarstvu.

ZAPRTO ZA JAVNOST, možnost FOTOTERMINA na začetku. 
Lokacija: MKGP, Dunajska 22 (5. nadstropje, sejna soba 533), Ljubljana

 

Sestanek s KGZS in Zvezo društev rejcev govedi lisaste pasme

17.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo sestala s predstavniki KGZS ter PRO za lisasto pasmo – Zvezo društev rejcev govedi lisaste pasme. Pogovor bo tekel o prenosu izračuna plemenskih vrednosti za plemenice in plemenjake lisaste pasme na skupni obračun, ki bi se izračunaval na populaciji lisaste pasme Nemčije, Avstrije, Češke in Slovenije. 

ZAPRTO ZA JAVNOST 
Lokacija: KGZ Ptuj, Ormoška cesta 28, Ptuj

 

Okrogla miza na temo ekološkega kmetovanja v Halozah in Prlekiji

19.00     Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila okrogle mize z naslovom »Zakaj je ekološko kmetovanje lahko priložnost tudi za kmetije v Halozah in Prlekiji?«. Namen okrogle mize, ki jo organizirata Skupnost za razvoj ekološkega kmetijstva Eko Prlekija d.o.o. ter KGZ Ptuj, je kmetovalcem ter širši javnosti predstaviti priložnosti in možnosti ekološkega kmetijstva, s poudarkom, da je preusmeritev kmetij v ekološko kmetijstvo najboljša možnost za ohranitev naravne krajine in kmetij na OMD območjih v Prlekiji in Halozah.

Lokacija: Bela dvorana Grajske pristave Ormož, Grajski trg 1, Ormož

 

Četrtek, 13. 12. 2018 

Ogled škode po divjadi na Pohorju

7.30    Državni sekretar dr. Jože Podgoršek si bo ogledal povzročeno škodo po divjadi na področju Pohorja.

ZAPRTO ZA MEDIJE
Lokacija: Pohorje

 

Konferenca mednarodnega projekta Medena zgodba

9.00    Državna sekretarka mag. Tanja Strniša se bo udeležila konference mednarodnega E-Twinning projekta Medena zgodba/Honey story/Medena prića, na kateri bodo vsi partnerji predstavili svoje aktivnosti. Projekt je vodila OŠ Šentjernej, poleg Slovenije pa so sodelovale še šole iz Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine ter iz Češke Republike. 
Lokacija: Kulturni center Primoža Trubarja Šentjernej

 

Kolegij predsednikov in direktorjev zadrug članic Zadružne zveze Slovenije

9.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila kolegija predsednikov in direktorjev zadrug članic Zadružne zveze Slovenije, na katerem bo predstavljeno tako aktualno delo članic Zadružne zveze Slovenije kot tudi ministrstva ter usmeritve za prihodnost.
Lokacija: Zadružna zveza Slovenije, Miklošičeva 4, Ljubljana

 

Krašenje novoletnih jelk

12.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila dobrodelnega dogodka krašenja novoletnih jelk. CUDV Draga v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije, Družbo Slovenski državni gozdovi d. o. o., vsako leto v decembru že tradicionalno prirejajo krašenje novoletnih jelk. Okrašene novoletne jelke podarijo domovom za ostarele in sodelujočim posameznikom in skupinam. Na prireditvi sodelujejo tudi okoliški vrtci in šole ter naključni mimoidoči. 
Lokacija: pred gostilnico Druga violina na Starem trgu v Ljubljani

 

Srečanje s Strokovnim združenjem profesionalnih čebelarjev RS - DOGODEK ODPADE

15.30    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo srečala s predstavniki Strokovnega združenja profesionalnih čebelarjev RS. Na srečanju bodo spregovorili o nadgradnji dosedanjega uspešnega sodelovanja med združenjem in MKGP ter izpostavili nekaj glavnih izzivov na področju profesionalnega čebelarjenja.

ZAPRTO ZA JAVNOST, možnost FOTOTERMINA na začetku. 
Lokacija: MKGP, Dunajska 22 (5. nadstropje, sejna soba 533), Ljubljana

 

Petek, 14. 12. 2018 

Zveza kmetic Slovenije se predstavi z novim koledarjem 

10.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila dogodka - predstavitve koledarja Zveze kmetic Slovenije za leto 2019. Ob robu dogodka bo potekala tudi otvoritev tematske razstave fotografij Zveze kmetic Slovenije z naslovom »Podeželje skozi naše oko« in predstavitev dela ter dobrot regijskih predstavnic Zveze Kmetic Slovenije.
Lokacija: MKGP, Dunajska 22, Ljubljana (avla in velika sejna soba v pritličju)

 

5. Seja Sveta za oljkarstvo

13.00    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila 5. seje Sveta za oljkarstvo, na kateri bodo med drugim obravnavali predlog o izdaji odločbe o odstopanju od opredeljenih parametrov za pridobitev zaščitene označbe porekla "Ekstra deviško oljčno olje Slovenske Istre” zaščitena označba porekla za letnik 2018.

ZAPRTO ZA JAVNOST, možnost FOTOTERMINA NA ZAČETKU
Lokacija: MKGP, Dunajska 22 (5. nadstropje, sejna soba 533), Ljubljana

 

Sobota, 15. 12. 2018 

26. Managerski koncert

19.30    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila 26. Managerskega koncerta.
Lokacija: Cankarjev dom Ljubljana