Skoči do osrednje vsebine

Obisk ministrice na gradbišču rekonstrukcije ceste Mežica-Črna, 22.11.2018, Črna na Koroškem

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo vodi projekt rekonstrukcije ceste R2-425/1265 Mežica - Črna na Koroškem od km 5,050 do km 10,900 v dolžini 5.850 metrov.

Območje rekonstrukcije ceste Mežica-Črna

1 / 2

Dela so razdeljena v tri etape, in sicer od Črne na Koroškem do Žerjava, ureditev ceste skozi Žerjav in od Žerjava do Mežice. V sklopu del bo rekonstruiranih 5,85 kilometra vozišča, saniranih šest premostitvenih objektov, zgrajenih dva kilometra opornih in podpornih konstrukcij in urejena cesta skozi naselje Žerjav. Vzporedno pa se načrtuje tudi vodenje kolesarske povezave na tem odseku, kar je sicer predmet ločenega projekta, se pa dinamika del v okviru rekonstrukcije prilagaja načrtovani izvedbi kolesarske povezave. Vrednost del v okviru rekonstrukcije ceste znaša dobre 5,3 milijona evrov, dela bodo zaključena v začetku leta 2020.


Ker gre za enega večjih projektov na omrežju državnih cest bo jutri, v četrtek, 22.11.2018, gradbišče obiskala podpredsednica vlade in ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek, in se seznanila s potekom del. K uvodni predstavitvi, ki bo ob 14.15 uri v gradbiščnem kontejnerju (postavljen je v naselju Žerjav pri podjetju TAB, Žerjav 79, Črna na Koroškem) vabimo tudi predstavnike medijev.


Po uvodni predstavitvi si bo ministrica gledala še potek del na posameznih lokacij gradbišča, predviden je postanek v km 7+030, kjer se izvaja zasek v skalno brežino (med hišnima naslovoma: Plat 5 in Plat 6, Mežica) in postanek na gradbišču v bližini  naslova Breg 23, Mežica.

Vljudno vabljeni!