Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
 • 31. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji dopisni seji potrdila predloge novel petih davčnih zakonov: Zakona o dohodnini, Zakona o trošarinah, Zakona o davčnem postopku, Zakona o finančni upravi in Zakona o davčnem potrjevanju računov. Vlada se je opredelila tudi do amandmajev na predlog rebalansa letošnjega državnega proračuna.

 • 30. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Na današnji dopisni seji je vlada odločila, da se za preminulega Radka Poliča organizira pogreb z vojaškimi častmi. Sprejela je tudi stališče do ocene Fiskalnega sveta glede skladnosti predloga rebalansa letošnjega državnega proračuna in predloga sprememb Odloka o okviru za pripravo proračunov sektorja država za obdobje 2022 - 2024 s fiskalnimi pravili.

 • Video

  17. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji seji začela z obravnavo predlogov davčnih sprememb, sprejela predlog zakona o interventnih ukrepih v vzgoji in izobraževanju za šolsko leto 2022/2023, pomoč gospodarstvu zaradi visokih cen elektrike in plina zvišala na 86 milijonov evrov ter sprejela predlog zakona, ki na novo ureja očetovsko in starševsko varstva otrok. Potrdila je tudi oceno škode na stvareh in povračilo intervencijskih sredstev zaradi posledic požara na Krasu. Prav tako bo vlada financirala dodatno opremljenost društev, ki so sodelovala pri gašenju na Krasu.

 • 29. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji dopisni seji razrešila državno sekretarko v Ministrstvu za zdravje in sprejela spremenjen sklep o imenovanju pogajalskih skupin za pogajanja o normativnih in tarifnih delih kolektivnih pogodb dejavnosti in poklicev.

 • Vlada razpravljala o proračunih za prihodnji dve leti

  Vlada je na današnji seji po znani jesenski napovedi Urada za makroekonomske analize in razvoj ponovno razpravljala o proračunih za leti 2023 in 2024.

 • Odločitve vlade s seje vladnega odbora

  Na današnji seji vladnega odbora za državno ureditev in javne zadeve je Vlada Republike Slovenije sprejela besedilo amandmajev k Predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o izvrševanju kazenskih sankcij (ZIKS-1H), ki ga je Državnemu zboru Republike Slovenije predložila skupina poslank in poslancev, s prvopodpisanim Danijelom Krivcem, ter jih posreduje Državnemu zboru.

 • Slovenija intervenirala na Evropskem sodišču za človekove pravice v postopku Ukrajine zoper Rusko federacijo

  Vlada Republike Slovenije je sprejela sklep o vložitvi intervencije Republike Slovenije v postopku Ukrajine zoper Rusko federacijo pred Evropskim sodiščem za človekove pravice.

 • Video

  15. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji seji potrdila predlog Zakona o začasnih ukrepih za omilitev posledic draginje za upravičence do otroškega dodatka, s katerim bodo družine z otroki, ki so upravičene do otroškega dodatka, tri mesece prejele draginjski dodatek. Sprejela je tudi Jesensko napoved gospodarskih gibanj, ki kaže občutnejše umirjanje gospodarske rasti. Vlada se je seznanila z Revizijskim poročilom o smotrnosti nabave bojnih kolesnih vozil 8x8 za potrebe Slovenske vojske in sklenila, da se bo Slovenija umaknila iz programa Boxer.

 • Odločitve vlade s sej vladnih odborov

  Na današnji seji vladnega odbora za državno ureditev in javne zadeve je Vlada Republike Slovenije sprejela mnenje k Predlogu zakona o spremembi Zakona o poslancih ter sprejela tudi mnenje o predlogu zakona o spremembi Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju. Poleg tega je na današnji seji vladnega odbora za gospodarstvo sprejela sklep, da se v veljavni Načrt razvojnih programov 2022-2025 uvrsti »Projekt HORIZON 2020 – modernAKIS«.

 • 27. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji sprejela Uredbo o spremembah in dopolnitvah Uredbe o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov ter Uredbo o spremembi Uredbe o okoljski dajatvi za obremenjevanje okolja z emisijo ogljikovega dioksida. Imenovala je vršilko dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za zdravstveno varstvo in dala soglasje k razrešitvi generalnega direktorja javnega zdravstvenega zavoda Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

 • Video

  Sto dni dela Vlade Republike Slovenije - DIALOG. STABILNOST. ZAUPANJE.

  Ob nastopu vlade so okoliščine doma in v svetu nakazovale, da bi bilo utopično pričakovati sto dni miru. Zmago na volitvah smo pričakali pripravljeni: naše prednostne vsebine so bile jasne, zato smo rokave zavihali brez odlašanja. Kar smo napovedovali pred volitvami, uresničujemo vsak dan: krepitev socialne države, javnega zdravstva, pomoč prebivalstvu in gospodarstvu v negotovih razmerah energetske in prehranske krize. Skrb za posameznika je v ospredju sprejemanja vseh naših odločitev.

 • Video

  14. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Na današnji redni seji je Vlada Republike Slovenije potrdila predlog rebalansa letošnjega državnega proračuna. Sprejela je tudi amandmaje k predlogom novel Zakonov o notariatu, izvrševanju kazenskih sankcij in o odvetništvu in se seznanila z Analizo pravnih podlag, ki so bile uporabljene v prekrškovnih postopkih proti posameznikom zaradi kršitev ukrepov zoper virusno bolezen COVID-19.

 • Odločitve vlade s sej vladnih odborov

  Na seji vladnega odbora za državno ureditev in javne zadeve je vlada med drugim sprejela mnenje k predlogu novele zakona o nujnih ukrepih na področju zdravstva in sklenila, da se predlog zakona o interventnih ukrepih za celovito ureditev položaja razseljenih oseb iz Ukrajine in za pomoč gospodarstvu Republike Slovenije zaradi posledic ukrajinske krize, umakne iz zakonodajnega postopka.

 • Vlada določila posodobljeno besedilo Zakona o poroštvu Republike Slovenije

  Vlada je na današnji dopisni seji ponovno posodobila prejšnji teden sprejeto besedilo Zakona o poroštvu države na obveznosti družb GEN energija, HSE in hčerinskih družb ter Geoplin, ki se določa iz naslova kreditov, najetih za zagotavljanje likvidnosti in nakupa dodatnih količin zemeljskega plina izven trga Evropske unije.

 • Vlada določila novo besedilo predloga Zakona o poroštvu Republike Slovenije

  Vlada je posodobila prejšnji teden sprejeto besedilo predloga Zakona o poroštvu države na obveznosti družb GEN energija, HSE in hčerinskih družb ter Geoplin, ki se določa iz naslova kreditov, najetih za zagotavljanje likvidnosti in nakupa dodatnih količin zemeljskega plina izven trga Evropske unije.

 • Video

  Minister Boštjančič podrobneje predstavil razloge za rebalans proračuna

  Minister za finance Klemen Boštjančič je danes podrobneje predstavil razloge za rebalans letošnjega državnega proračuna. Prejšnja vlada in državni zbor sta po sprejetju proračuna sprejela za več kot 1 milijardo evrov dodatnih obveznosti, pri čemer je bilo v proračunu za nepredvidene namene rezerviranih približno 330 milijonov evrov. Hkrati mora nova vlada sprejemati ukrepe za blažitev draginje, kar želi za razliko od prejšnje narediti transparentno. Obveznosti, ki nastajajo, želimo financirati z znanih proračunskih postavk.

 • Video

  13. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je danes potrdila dva predloga zakonov, ki bosta državljanom omogočila mirnejšo plinsko in električno zimo. Prav tako je sprejela predlog poroštvenega zakona za tri energetske družbe in predlog novele Zakona o organiziranosti in delu v policiji.

 • Ministrica Fajon na neformalnem srečanju zunanjih ministric in ministrov EU: “Pomembno je, da se ne navadimo te vojne”

  Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon se je v Pragi udeležila neformalnega srečanja ministric in ministrov za zunanje zadeve držav članic EU (Gymnich), na katerem je bil osrednji del razprav namenjen predlogu o ukinitvi EU vizumov za ruske državljane kot odgovor EU na rusko agresijo na Ukrajino. Zunanji ministri so podprli popolno prekinitev Sporazuma EU z Rusko federacijo o lajšanju postopkov pri pridobivanju vizumov za ruske državljane.

 • Odločitve vlade s sej vladnih odborov

  Vlada je na današnjih vladnih odborih v Načrt razvojnih programov za obdobje 2022-2025 uvrstila več projektov in spremenila vrednost projekta izgradnje nove dvorane v Cankarjevem domu.

 • 24. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji dopisni seji v luči prehranske draginje zvišala znesek, do katerega se povračilo stroškov za prehrano med delom ne všteva v davčno osnovo in dr. Aido Kamišalić Latifić imenovala za novo državno sekretarko v Službi za digitalno preobrazbo.