Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis
Ponastavi
 • Danes

  Odločitev vlade s seje vladnega odbora

  Na današnji seji vladnega odbora za državno ureditev in javne zadeve je Vlada RS sprejela mnenje o zahtevi Upravnega sodišča Republike Slovenije za oceno ustavnosti tretjega stavka prvega odstavka 146. člena Zakona o pravdnem postopku, ki ga posreduje Državnemu zboru in Ustavnemu sodišču.

 • Slovenija pri sprejetju zadnjih dveh odlokov sledila priporočilom Evropske komisije

  Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je spregovoril o dveh odlokih, ki ju je vlada sprejela konec tedna. Vladni govorec Jelko Kacin je predstavil epidemiološke podatke okužb s COVID-19.

 • 96. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na dopisni seji sprejela spremembo Sklepa o določitvi seznama epidemiološko varnih držav oziroma njihovih administrativnih enot in seznama držav oziroma njihovih administrativnih enot z epidemiološko visokim tveganjem za okužbo z nalezljivo boleznijo COVID-19.

 • Spremembe na seznamih držav: na rdeči seznam nekateri deli držav članic EU, tudi Madžarske, Avstrije in Hrvaške, Italija na oranžni seznam, Poljska in Srbija na zelenega

  Vlada se je seznanila z oceno epidemiološkega stanja v državah Evropske unije in schengenskega območja, Balkana in izbranih tretjih državah, oceno epidemiološkega stanja v državah in priporočilom Evropske komisije Re-open EU ter opredelitvijo meril za poslabšanje epidemiološkega stanja in epidemioloških gibanj kumulativne 14-dnevne incidence na 100.000 prebivalcev po posameznih državah, ki jih je pripravil Nacionalni inštitut za javno zdravje. Presodila je strokovno utemeljenost omejitev iz Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji, na nadzornih točkah na notranjih mejah in v notranjosti Republike Slovenije in odločila, da se te omejitve še naprej uporabljajo.

 • Od 28. septembra bo negativni test ob vstopu v Slovenijo že zadoščal, da karantena ne bo odrejena

  Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji izdala Odlok o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji, kontrolnih točkah na notranjih mejah in v notranjosti Republike Slovenije ter ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

 • Dodič Fikfak: V ocenah tveganja predvideti, kako preprečiti vnos virusa v podjetje

  O aktualnem stanju glede bolezni covid-19 sta na novinarski konferenci spregovorila Metoda Dodič Fikfak, predstojnica Kliničnega inštituta za medicino dela, prometa in športa, in vladni govorec Jelko Kacin.

 • 5. sveženj protikoronskih ukrepov osredotočen na trg dela ter področje zdravstva

  Na novinarski konferenci o stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni pri NIJZ Nuška Čakš Jager in vladni govorec Jelko Kacin.

 • 33. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji seji obravnavala predlog Zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19, se seznanila z Jesensko napovedjo 2020 in obravnavala Predlog zakona o nacionalnem demografskem skladu.

 • Odločitev vlade s seje vladnega odbora

  Na današnji seji vladnega odbora za gospodarstvo je Vlada Republike Slovenije sprejela sklep o povečanju namenskega premoženja in kapitala Eko sklada, ki bo namenjeno kreditiranju različnih okoljskih naložb.

 • Vodja strokovne skupine Beović: Maske ključni ukrep za zajezitev virusa

  V ponedeljek je bilo opravljenih 2335 testov, potrjenih je bilo 88 okužb, od tega 24 v Ljubljani in 6 v Mariboru. V bolnišnicah se zdravi 71 bolnikov, 13 jih je na intenzivni negi, nihče ni umrl, je na novinarski konferenci o stanju glede bolezni covid-19 spregovoril vladni govorec Jelko Kacin.

 • 93. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji dopisni seji sprejela novelo Uredbe o določitvi zneska trošarine za energente, ki spreminja višino trošarine, vendar pa cena glavnih dveh energentov ostaja nespremenjena. Sprejela je tudi stališči do mnenj Državnega sveta glede proračunskih dokumentov ter več odločitev v zvezi s počastitvijo 30. obletnice razglasitve in obrambe samostojne Republike Slovenije.

 • 92. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji dopisni seji z odlokom začasno določila uporabo zaščitne maske ali druge ustrezne oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih kot tudi tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 2 metra.

 • Rekordnih 137 pozitivnih testov, 4 ljudje so umrli

  Aktualne podatke o stanju bolezni Covid-19 je na novinarski konferenci predstavil vladni govorec Jelko Kacin.

 • 32. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji seji sprejela predlog ukrepov ob možnih razpletih in nevarnostih, ki izhajajo iz naraščajočega števila COVID-19 pozitivnih oseb.

 • Predlog ukrepov za debirokratizacijo na davčnem, gospodarskem in okoljskem področju

  Predsednik vladnega Strateškega sveta za debirokratizacijo Ivan Simič je danes predstavil predlog ukrepov po posameznih sklopih.

 • Dr. Lukanovič poziva javnost, naj ne banalizira koronavirusa in preventivnih ukrepov

  Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so spregovorili župan občine Pivka Robert Smrdelj, vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin in prof. dr. Adolf Lukanovič, zdravnik, ki je zaradi koronavirusa preživel 2 meseca v umetni komi na respiratorju na Infekcijski kliniki v Ljubljani.

 • Odločitev vlade s seje vladnega odbora

  Na današnji seji vladnega odbora za gospodarstvo je vlada soglašala s spremembami in dopolnitvami cen za storitev pomorske pilotaže, s katerimi se podpira prizadevanja po optimizaciji delovnih procesov v koprskem tovornem pristanišču.

 • Ukrepi na področju zajezitve COVID-19 v delovnih organizacijah

  Podjetja se bodo nevarnostim okužbe z virusom morala prilagajati na različne načine. Urška Blaznik, ki je na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) zadolžena za področje javnega zdravja v delovnih organizacijah, je na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju o COVID-19 poudarila, da tudi v podjetjih veljajo vsi splošni preventivni ukrepi. Uporaba mask, razkuževanje rok, vzdrževanje medsebojne razdalje in dodatno, zelo priporočljivo dnevno merjenje telesne temperature ob prihodu na delo.

 • Razrešitev direktorja Zavoda za gozdove Slovenije in imenovanje vršilca dolžnosti direktorja

  Vlada je na današnji dopisni seji izdala odločbo o razrešitvi Damjana Oražma s položaja direktorja Zavoda za gozdove Slovenije in izdala odločbo o imenovanju mag. Janeza Logarja za vršilca dolžnosti direktorja Zavoda za gozdove Slovenije.

 • Vlada sprejela stališče do ocene skladnosti javnofinančne politike s fiskalnimi pravili

  Vlada je na današnji dopisni seji sprejela Stališče do Ocene skladnosti Predloga rebalansa proračuna Republike Slovenije in Predloga Odloka o spremembah Odloka o okviru za pripravo proračunov sektorja država za obdobje od 2020 do 2022 s fiskalnimi pravili, v katerem poudarja, da imajo paketi ukrepov za blažitev posledic COVID-19 krize in za okrevanje gospodarstva po dosedanjih ocenah pozitiven vpliv na gospodarsko aktivnost.

Iskalnik