Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Seja Sekretariata Sveta za nacionalno varnost o stanju in aktivnostih v zvezi s koronavirusom

  Sekretariat Sveta za nacionalno varnost se je na današnji seji v razširjeni sestavi seznanil z aktualnimi razmerami in aktivnostmi glede koronavirusa, ki jih vodi Ministrstvo za zdravje kot odgovorni državni organ na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih.

 • Situacijo s širjenjem koronavirusa intenzivno spremljamo

  Minister za zdravje Aleš Šabeder je v izjavi poudaril, da situacijo s širjenjem koronavirusa, tudi v sosednji Italiji, intenzivno spremljamo. Trenutno v Sloveniji še nimamo potrjenega primera, vendar pa moramo biti skrajno previdni.

 • Druga dva slovenska potnika z ladje Diamond Princess že doma

  Dva Slovenca, ki sta bila na evakuacijskem letu iz Japonske, sta v zgodnjih jutranjih urah prek Berlina prispela na mariborsko letališče. Takoj so ju namestili v ločene prostore in izvedli testiranje. Testi so negativni, odrejena jima je samoizolacija v domačem okolju.

 • Najem letala za evakuacijo slovenskih in hrvaškega državljana iz križarke Diamond Princess

  Vlada se je na dopisni seji seznanila z Informacijo o evakuaciji slovenskih državljanov iz križarke Diamond Princess zasidrane v japonskem mestu Jokohama v okviru mehanizma EU za krizne razmere.

 • Zdrava slovenska potnika z ladje Diamond Princess že doma, Slovenca, okužena s koronavirusom, ostajata v bolnišnici na Japonskem

  Slovenska potnika z ladje Diamond Princess, ki sta zdrava, sta se s komercialnim letom danes vrnila v Slovenijo. Pristala sta na letališču Jožeta Pučnika, kjer so ju pregledali in ponovno testirali.

 • 106. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji dopisni seji sprejela Uredbo o obliki in načinu izvajanja gospodarske javne službe pomorske pilotaže in Uredbo o izvedbi ukrepov kmetijske politike za leto 2020. Seznanila se je tudi z informacijo o organizaciji Vrha spretnosti 2020 (Skills Summit 2020), ki bo predvidoma oktobra letos v Sloveniji. Vlada je sprejela tudi sklep, s katerim je UNICEF-u namenila prispevek v višini 30.400 USD.

 • Vlada se je seznanila s situacijo v zvezi s pojavom novega koronavirusa

  Vlada Republike Slovenije se je na današnji dopisni seji seznanila s situacijo v svetu in Sloveniji v zvezi s pojavom novega koronavirusa SARS-CoV-2 (COVID-19). Za nov koronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19) se uporabljajo ukrepi določeni z Zakonom o nalezljivih boleznih (ZNB). Ukrepi iz ZNB se uporabljajo glede na trenutno stanje ogroženosti zdravja prebivalstva Republike Slovenije in ob upoštevanju načela sorazmernosti. Do današnjega dne v Republiki Sloveniji nismo potrdili primera obolelega s koronavirusom, prav tako nimamo oseb, ki bi jih repatriirali iz Vuhana v provinci Hubei.

 • Odločitve vlade s sej vladnih odborov

  Na današnji seji vladnega odbora za državno ureditev in javne zadeve je Vlada RS sprejela mnenje k predlogu za sprejem avtentične razlage 7. člena Zakona o interventnih ukrepih za zagotovitev finančne stabilnosti javnih zdravstvenih zavodov, katerih ustanovitelj je Republika Slovenija, ki ga je Državnemu zboru predložila skupina poslank in poslancev. Vlada predloga za sprejem avtentične razlage ne podpira.

 • 61. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada se je na današnji seji seznanila z razmerami glede koronavirusa na Kitajskem, sprejela letni načrt upravljanja kapitalskih naložb države ter dala soglasje k vsebinam razpisa za vpis v magistrske in doktorske študijske programe.

 • Vlada zavrnila pritožbe štirih bolnišnic na odločbe Urada RS za nadzor proračuna

  Vlada je danes na dopisni seji izdala odločbe o zavrnitvi pritožb štirih bolnišnic - Splošne bolnišnice Trbovlje, Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj in Splošne bolnišnice Celje – zoper odločbe Urada RS za nadzor proračuna (UNP). Ta je omenjenim bolnišnicam novembra 2019 naložil vračilo nenamensko porabljenega dela proračunskih sredstev.

 • Odločitve vlade s sej vladnih odborov

  Na današnji seji vladnega odbora za gospodarstvo je Vlada RS sprejela mnenje k predlogu zakona o spremembi Zakona o družbi Slovenske železnice. Predlog novele zakona, ki ga je Državnemu zboru predložila skupina poslank in poslancev s prvopodpisanim Miho Kordišem, zajema spremembo 3. člena petega odstavka. V zvezi s tem uvodoma pojasnjujemo, da gre verjetno za napako pri napovednem stavku predloga spremembe, ki se sklicuje na tretji odstavek 3. člena, sam predlog spremembe pa navaja peti odstavek in tudi vsebinsko se bolj nanaša na spremembo petega odstavka, zato se je Vlada opredelila do spremembe petega odstavka.

 • Priročnik Košarica mest je na voljo

  Priprave na predsedovanje Slovenije Svetu Evropske unije v drugi polovici leta 2021 so že v polnem teku. Ob vsesplošnem prizadevanju za krepitev ugleda države na evropskem parketu si želimo, da bi tokrat predsedovanje občutili in doživeli tudi Slovenke in Slovenci zunaj državne uprave. Eden izmed poglavitnih ciljev v okviru priprav na predsedovanje je bil tudi oblikovanje t.i. zasnove »košarice mest«, s končnim ciljem dolgoročne vsesplošne promocije Slovenije, in to tako z gospodarskega, turističnega, znanstvenega vidika in drugih.

 • Povabilo univerzam in visokošolskim zavodom k sodelovanju pri pripravah in izvedbi predsedovanja Republike Slovenije Svetu Evropske unije 2021

  Slovenija bo predsedovanje Svetu Evropske unije prevzela v drugi polovici 2021. V obdobju priprav na predsedovanje in med samim predsedovanjem želimo sodelovati tudi z mladimi in jih aktivno vključiti v projekt.

 • Minister dr. Cerar se je na dvostranskem srečanju sestal s turškim zunanjim ministrom Çavuşoğlujem

  Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar je danes v Ankari začel dvodnevni delovni obisk v Republiki Turčiji, ki se ga udeležuje tudi močna gospodarska delegacija iz Slovenije. Prvi dan obiska se je minister na dvostranskem srečanje sestal s turškim zunanjim ministrom Mevlütom Çavuşoğlujem.

 • 60. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji seji sprejela predlog Zakona o ohranjanju narave, predlog novele Zakona o športu ter dala Slovenskemu državnemu holdingu soglasje k Letnemu načrtu upravljanja kapitalskih naložb za leto 2020.

 • Odziv na odločitev Sodišča EU v tožbi Slovenije proti Hrvaški zaradi kršitev prava Evropske unije

  Sodišče Evropske unije se je danes v Luksemburgu v sodbi o dopustnosti slovenske tožbe proti Hrvaški zaradi kršitev prava Evropske unije kot posledice nespoštovanja arbitražne odločbe o meji med državama izreklo za nepristojno. Hkrati je sodišče v sodbi napisalo, da morata Slovenija in Hrvaška, podpisnici arbitražnega sporazuma, storiti vse potrebno za izvršitev arbitražne razsodbe. "To je jasno sporočilo, da je meja med državama določena in da je arbitražno razsodbo treba uveljaviti na obeh straneh", je po razglasitvi današnje sodbe izjavil minister dr. Miro Cerar.

 • Informacija v zvezi z implementacijo arbitražne razsodbe

  Vlada se je že ob razglasitvi razsodbe arbitražnega sodišča zavezala, da bo posebno skrb pri njeni izvršitvi namenila zlasti prebivalcem v obmejnem pasu, ki jih razsodba neposredno zadeva. Objavljamo najnovejšo informacijo glede implementacije arbitražne odločbe.

 • 59. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele Energetskega zakona ter predlog novele zakona o dodatnih ukrepih za odpravo posledic škode zaradi prenamnožitve populacije podlubnikov. Izdala je tudi novelo uredbe o ukrepih iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020.

 • Vlada imenovala državnega sekretarja v Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko

  Vlada Republike Slovenije je danes na dopisni seji za državnega sekretarja v Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko imenovala Aleša Bucika.

 • Odločitve vlade s sej vladnih odborov

  Na današnji seji vladnega odbora za državno ureditev in javne zadeve je Vlada RS odprla novo proračunsko postavko in na njej zagotovila 500.000 evrov za medgeneracijski objekt v Loškem Potoku.

Iskalnik