Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Minister Rudi Medved ob Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč opozoril na strpnost

  Tretjo nedeljo v novembru, 17. novembra 2019, obeležujemo Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč. Zavod Varna pot (Zavod) pod okriljem Organizacije Združenih narodov (OZN), Svetovne Zdravstvene organizacije (WHO) in Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč (FEVR) že od leta 2007 ob svetovnem dnevu obeležuje in organizira številne aktivnosti. Slogan letošnjih aktivnosti je »Življenje ni rezervni del«.
  Na predvečer Svetovnega dne, 16. novembra 2019, je Zavod Varna pot tudi letos skupaj s podporniki pripravil osrednjo prireditev, ki je potekala v Rdeči dvorani Mestne hiše v Ljubljani. Osrednji govornik na prireditvi je bil minister za javno upravo Rudi Medved.

 • Minister Rudi Medved na slavnostni akademiji PVD Sever Zasavje

  Minister Rudi Medved se je v petek, 15. novembra 2019, v Zagorju ob Savi, udeležil slavnostne akademije. S prireditvijo so organizatorji, Policijsko veteransko društvo Sever Zasavje in Območno združenje Rdečega križa Zagorje ob Savi, tradicionalno obeležili državni praznik, Dan suverenosti (ki ga praznujemo 25. oktobra) in spomin na akcijo Sever (ki je potekala 1. decembra 1989).

 • Transparentnost sistema javnega naročanja v Sloveniji pozitivno izpostavljeno tudi v poročilu OECD

  Področje javnega naročanja, ki sodi v pristojnost Ministrstva za javno upravo, je bilo v najnovejšem poročilu OCED prepoznano kot tisti del javnega sektorja v Sloveniji, ki med državami pozitivno izstopa.

 • Državni sekretar Ministrstva za javno upravo Leon Behin s predstavniki Evropske komisije: Za svoje delo smo deležni pohval mednarodnih elitnih klubov

  Od 13. do 15. novembra 2019 v Sloveniji poteka dialog med posameznimi resorji in predstavniki Evropske komisije. Gre za redno tehnično misijo, s poudarkom na pregledu izpolnjevanja specifičnih priporočil (Country Specific Recommendations – CSR), prav tako bodo vključene teme, ki so predvidene v poglavjih dokumenta Poročilo o državi (Country Report).

 • Slovenski model uvajanja kakovosti v javno upravo

  V okviru mednarodnega programa BACID, ki je namenjen izboljšanju administrativne sposobnosti držav Zahodnega Balkana, je bil prejšnji teden na Dunaju organiziran dogodek, na katerem je bila predstavnikom Albanije, Bolgarije, Srbije, Črne Gore, Makedonije, BiH in Hrvaške predstavljena evropska struktura uveljavljanja modela CAF v posamezne države.

 • S spremembami v postopkih javnega naročanja do večje varnosti, kakovosti in večjega deleža lokalne hrane v javnih zavodih

  V mescu novembru, ko se ob dnevu slovenske hrane (15. november 2019), spomnimo in podrobneje razmislimo o našem načinu prehranjevanja; kakšno hrano izbiramo ali pripravljamo in kaj jemo ter dnevu, ko v različnih javnih ustanovah na to opozarjamo s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, smo tudi na Ministrstvu za javno upravo naredili korak naprej in sicer na področju zelenega javnega naročanja, ki izboljšuje varnost in kakovost hrane, ki jo uživamo v javnih zavodih.

 • Na 7. GovJam-u tudi o načrtovanju digitalnih javnih storitev

  Zaposleni Ministrstva za javno upravo (MJU) so se tudi letos pridružili 7. GovJam-u, ki ga sta ga v tesnem sodelovanju z ekipo Inovativen.si MJU organizirala Servis 8 in agencija Innovatif. Udeleženci letošnjega snovanja kreativnih rešitev so se osredotočili na načrtovanje digitalnih javnih storitev. Delavnice se je udeležilo skupno 37 udeležencev, preko 31 zaposlenih v javnem sektorju in 6 predstavnikov kreativnih industrij, načrtovali pa so prototipe inovativnih javnih storitev.

 • Generalni direktor Direktorata za javni sektor se udeležuje Okrogle mize vodij državne uprave

  Generalni direktor Direktorata za javni sektor Peter Pogačar se danes na posebno povabilo udeležuje dogodka Okrogla mize vodij državne uprave (Civil Service Leaders” Roundtable) v organizaciji OECD, ki poteka na znameniti francoski Nacionalni šoli za administracijo (Ecole nationale d”administration – ENA) v Parizu.

 • Šesta v vrsti predstavitev izhodišč sprememb plačnega sistema

  Ali je povezava med plačilom za delo in možnostmi za nagrajevanje v plačnem sistemu javnega sektorja ustrezna? Ali mehanizmi plačnega sistema javnega sektorja delujejo tako, da so privlačni tudi za mlade? Kakšne so odgovornosti in pristojnosti vodij v javnem sektorju?...
  …je le nekaj vprašanj, na katera skušajo kot osnovo za širšo razpravo, odgovoriti pripravljena izhodišča sprememb plačnega sistema javnega sektorja.

 • Minister Medved: "Smo na zelo dobri poti, da spremenimo Zakon o volitvah v državni zbor in s tem omogočimo odločilnejši vpliv volivcev na izvolitev poslancev v državni zbor."

  Minister za javno upravo Rudi Medved se je z ekipo Ministrstva za javno upravo (MJU) in predstavniki stroke (oddelek za geografijo Filozofske fakultete), v torek, 12. novembra 2019, udeležil 7. kroga pogajanj parlamentarnih strank o možnih spremembah volilne zakonodaje, ki so potekala pri predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju.

Iskalnik