Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Minister Rudi Medved nagovoril zaposlene Upravne enote Ljubljana

  V petek, 13. decembra 2019, je potekalo srečanje zaposlenih v Upravni enoti Ljubljana. Zbrane je uvodoma nagovoril minister za javno upravo Rudi Medved, v nadaljevanju pa je zaposlenim spregovoril načelnik ljubljanske upravne enote mag. Bojan Babič.
  Kot je uvodoma dejal minister, je bilo tovrstnega dialoga z zaposlenimi doslej premalo, zato je marsikateri problem še ostal iz preteklega obdobja. Vendar pa, tako ekipa na Upravni enoti Ljubljana, na čelu z načelnikom mag. Babičem, kakor tudi na Ministrstvu za javno upravo postavljamo ta dialog v ospredje.

 • Minister Medved s predsednikom OKS-ZŠZ Gabrovcem o priložnostih in možnosti podpore športnim organizacijam

  Minister za javno upravo Rudi Medved je sprejel Bogdana Gabrovca, predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije- Združenja športnih zvez. Beseda je tekla o priložnostih in možnosti podpore športnim organizacijam, ki predstavljajo velik delež nevladnega sektorja.

 • Z Zakonom o finančni razbremenitvi občin bližje cilju, da bodo občine izvajale naloge, ki se nanašajo na lokalno prebivalstvo in so lokalne

  Minister za javno upravo Rudi Medved je ob sprejetju zakona na seji vlade pojasnil, da se s predlaganim zakonom ureja zmanjšanje stroškov občin za izvajanje z zakonom določenih nalog, zmanjšanje administrativnih postopkov in povečanje nekaterih prihodkov občin.

 • Izobraževanje in profesionalizacija naročnikov na področju javnega naročanja

  Predstavnici Ministrstva za javno upravo, Direktorata za javno naročanje sta ta teden izvedli seminar s področja javnega naročanja, ki ga je za svoje člane organiziralo Združenje občin Slovenije. Mag. Urška Skok Klima in Maja Marinček iz MJU sta v sklopu predavanj predstavili portal javnih naročil, ki pomembno prispeva k zmanjšanju administrativnih bremen za naročnike ter k večji učinkovitosti in transparentnosti javnega naročanja.

 • Minister Rudi Medved predstavil novosti na področju javnega naročanja

  Na Ministrstvu za javno upravo (MJU) je danes, 6. decembra 2019, potekala novinarska konferenca, na kateri sta minister Rudi Medved in generalni direktor Direktorata za javno naročanje Sašo Matas, skušala odgovoriti na vprašanja, kako preseči dolgotrajne postopke in zaplete, ki se pojavljajo na področju javnega naročanja, še posebej, ko govorimo o večjih infrastrukturnih projektih. V javnosti se namreč večkrat pojavljajo očitki o nedelovanju sistema, zato je vlada v prvem letu delovanja pristopila k analizi zaznav nepravilnosti in začela pripravljati predloge rešitev. Na MJU, kjer pripravljamo zakonodajne rešitve in podlage za javno naročanje, smo v zadnjem letu naredili številne korake, ki izboljšujejo sistem javnega naročanja. Slednjega zelo pozitivno ocenjujejo tudi tuji eksperti, OECD in Evropska komisija.

 • Minister Rudi Medved na slovesnosti ob 50-letnici Obrtno-podjetniške zbornice

  Minister za javno upravo Rudi Medved se je danes, 5. decembra 2019, udeležil slavnostne prireditve ob 50-letnici obstoja Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS).

 • Minister Rudi Medved podpisal sporazum v podporo svetovno odmevnim športnim dogodkom

  V podporo trem velikim športnim dogodkom, ki bodo v naslednjih letih predstavili Slovenijo po celem svetu, je minister za javno upravo Rudi Medved skupaj z drugimi ministricami in ministri danes, 5. decembra 2019, podpisal sporazum s Smučarsko zvezo Slovenije.

 • 5. decembra obeležujemo mednarodni dan prostovoljstva

  Mednarodni dan prostovoljstva je razglasila Organizacija združenih narodov na 40. zasedanju generalne skupščine z resolucijo leta 1985. Od takrat se vlade, Združeni narodi in civilnodružbene organizacije pridružujejo prostovoljkam in prostovoljcem iz vsega sveta pri praznovanju 5. decembra, mednarodnega dneva prostovoljstva.

 • Igor Žavbi ob odprtju KU Dol pri Ljubljani poudaril pomen približevanja javnih storitev državljanom

  V Dolu pri Ljubljani je danes, 3. decembra 2019, potekalo slovesno odprtje krajevnega urada (KU). Novo pridobitev so občani in okoliški krajani pozdravili z zadovoljstvom, saj bodo odslej lahko številne upravne storitve uredili bližje in tako prihranili čas.
  Na odprtju krajevnega urada so zbrane nagovorili, župan občine Željko Savič, načelnik Upravne enote Ljubljana mag. Bojan Babič in v imenu ministra Rudija Medveda Igor Žavbi, svetovalec v kabinetu ministra MJU.

 • Minister Rudi Medved na ministrskem vrhu Sveta EU za telekomunikacije: Evropska suverenost nad podatki naj temelji na etičnih načelih

  Minister za javno upravo Rudi Medved se je v torek, 3. decembra 2019, udeležil zasedanja Sveta EU za promet, telekomunikacije in energijo, ki poteka v Bruslju.

Iskalnik