GOV.SI

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Na 52. Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju predstavitev storitev MJU

  Obiskovalci sejma MOS v Celju bodo danes med drugim lahko dobili tudi zelo uporabne informacije o tem, kako lahko kar od doma dijaki in študenti uredijo subvencionirano vozovnico, kar ponuja portal eUprava. Kot vsak dan v času sejma, pa so tudi danes vsem obiskovalcem na voljo številne informacije in svetovanja za podjetnike, ki jih ponuja SPOT - Slovenska poslovna točka.

 • Minister se je udeležil Festivala nevladnih organizacij LUPA 2019

  Minister Rudi Medved se je sprehodil med stojnicami več kot devetdesetih nevladnih organizacij, ki so se danes predstavile v starem mestnem jedru Ljubljane, na Bregu. Med pogovorom s prostovoljci in predstavniki nevladnih organizacij je izpostavil, da je njihovo delo zelo pomembno in dragoceno.

 • Javni natečaj za izbor idejne zasnove "Moja varnost in mobilnost"

  Ministrstvo za javno upravo objavlja javni natečaj "Moja varnost in mobilnost", ki poteka v sodelovanju s Tehnološkim parkom Ljubljana. Javni natečaj se izjava v okviru aktivnosti Prenova sistema za objavljanje odprtih podatkov javnega sektorja iz operacije "Povezljivost, odprtost, kakovost", ki jo delno financira Evropska unija in sicer iz Evropskega socialnega sklada.

 • Na 52. Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju se predstavljajo tudi projekti in storitve MJU: SPOT, eUprava in Stop birokraciji

  Slovesnega odprtja sejma se je udeležil tudi minister za javno upravo Rudi Medved, ki je ob tem opravil številna srečanja in obiskal razstavne prostore.

 • Evropska komisija je objavila tretji javni razpis v zvezi s pobudo za vzpostavitev brezžičnih WiFi točk na javnih mestih

  Vse upravičence, ki so do sedaj aktivno sodelovali na prvem in drugem javnem razpisu ter niso bili uspešni pri pridobitvi bona in vse ostale upravičence, ki bi želeli sodelovati na tretjem javnem razpisu za dodelitev bonov za vzpostavitev brezžičnih WiFi točk na javnih mestih obveščamo, da je Evropska Komisija, v okviru WiFi4EU pobude objavila tretji javni razpis.

 • Minister Medved : "Ne navijam za nobeno rešitev, sledili bomo temu, kar bo dobilo ustrezno večino v parlamentu."

  Minister Rudi Medved se je v ponedeljek, 9. septembra 2019, pri predsedniku republike udeležil delovnega pogovora z ustavnimi pravniki in predstavniki parlamentarnih strank o predlaganih spremembah volilnega sistema. Namen delovnega srečanja je bil z ustavnimi pravniki prediskutirati predloge sprememb in strokovna merila (predlog za uvedbo relativnega prednostnega glasu), ki so bila dogovorjena s predstavniki parlamentarnih strank, pripravilo pa jih je Ministrstvo za javno upravo.

 • Minister Rudi Medved na slovesnosti ob visokem jubileju podružnične šole Šentlambert nad Zagorjem ob Savi

  Minister za javno upravo Rudi Medved se je udeležil praznovanja 140-letnice podružnične šole v Šentlambertu nad Zagorjem ob Savi.

 • Na 42. seji Vlade tudi o spremembah in dopolnitvah Zakona o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja

  Na 42. redni seji Vlade RS so bile obravnavane naslednje točke iz pristojnosti Ministrstva za javno upravo: Spremembe in dopolnitve Zakona o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja, sprememba Uredbe o notranji organizaciji, sistemizaciji, delovnih mestih in nazivih v organih javne uprave in v pravosodnih organih, Odlok o Svetu Vlade Republike Slovenije za spodbujanje razvoja prostovoljstva, prostovoljskih in nevladnih organizacij, Poročilo o realizaciji pospešitve in zaključka postopkov po Zakonu o denacionalizaciji (ZDEN) in Zakona o ponovni vzpostavitvi agrarnih skupnosti ter vrnitvi njihovega premoženja in pravic (ZPVAS) na upravnih enotah in odgovor na pisno poslansko vprašanje v zvezi s financiranjem nevladnih organizacij.

 • Poslanci v pomoč pri iskanju soglasja prejeli e-orodje za preoblikovanje meja volilnih okrajev

  Delovna skupina za pripravo sprememb volilne zakonodaje pod vodstvom ministra Rudija Medveda je v sodelovanju s predstavniki stroke, poleg Predloga za preoblikovanje meja volilnih okrajev, pripravila tudi e-orodje v okviru Državnega portala prostorskih podatkov in aplikacij. IT orodje, do katerega so poslanske skupine dobile dostop, omogoča enostavno in pregledno obdelavo podatkov, njihovo primerjavo in natančne vpoglede v obstoječe in predlagane volilne enote in volilne okraje, vključno s številom volivcev.

 • Minister Rudi Medved poslancem predstavil Predlog za preoblikovanje meja volilnih okrajev

  Delovna skupina pod vodstvom ministra za javno upravo Rudija Medveda je v sodelovanju s predstavniki stroke (oddelek za geografijo Filozofske fakultete), kot napovedano pred poletjem, pripravila Predlog za preoblikovanje meja volilnih okrajev v vseh osmih volilnih enotah, ki je bil v torek, 3. septembra 2019, predstavljen parlamentarnim strankam Državnega zbora RS.