Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • 20. seja Stalne slovensko-madžarske mešane komisije za varstvo pred nesrečami

  V torek, 19. novembra 2019, je v Biotermah Mala Nedelja, potekala 20. seja Stalne slovensko-madžarske mešane komisije za varstvo pred nesrečami.

 • V Mariboru uspešno uničili obe bombi iz 2. svetovne vojne

  V preteklem tednu je Državna enota za neeksplodirana ubojna sredstva v Mariboru uspešno odstranila obe najdeni bombi iz 2. svetovne vojne. Eno so našli v neposredni bližini nakupovalnega središča Europark, drugo pa med gradbenimi deli na železniški progi.

 • Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja z močno mednarodno udeležbo

  Bogatajeve dneve zaščite in reševanja, ki so od četrtka, 17. 10. 2019 do sobote, 19. 10. 2019, potekali v Postojni, je zaznamovalo tudi mednarodno sodelovanje. Dogodek so si ogledali predstavniki tujih veleposlaništev v Republiki Sloveniji in delegacije civilne zaščite iz sosednjih in drugih držav. Druženje veleposlanikov, generalnih direktorjev za civilno zaščito in drugih predstavnikov iz več kot 20 držav je bila odlična priložnost za izmenjavo dobrih praks, pregled medsebojnega sodelovanja in snovanje novih zamisli za skupno soočanje z naravnimi in drugimi nesrečami.

 • VII. Bogatajevi dnevi za zaščito in reševanje v Postojni izjemno uspešni

  Danes, 19. oktobra, sta bili v sklopu VII. Bogatajevih dni za zaščito in reševanje v ospredju mednarodno gasilsko tekmovanje in tekmovanje gasilskih enot širšega pomena. Rezultate tekmovanj so razglasili na zaključni slovesnosti prireditve v Gasilsko-reševalnem centru Postojna, na kateri je bil slavnostni govornik predsednik vlade Marjan Šarec. Slovesnosti so se udeležili tudi državni sekretar na MO mag. Miloš Bizjak, župana občin Postojna Igor Marentič in Ptuj mag. Janez Merc, vodilni iz URSZR kot nosilke prireditve ter najvišji predstavniki Gasilske zveze Slovenije.

 • Na državni vaji Postojna 2019 preverili sile za zaščito, reševanje in pomoč

  V sklopu VII. Bogatajevih dni za zaščito in reševanje, ki med 17. in 19. oktobrom potekajo v organizaciji Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter Občine Postojna, so danes, v petek, 18. oktobra, v središču tega notranjskega kraja potekali državna vaja zaščite in reševanja, Dan alpske konvencije in Tek 112. Letos izjemno pestro dogajanje so si ogledali številni domači in tuji visoki gostje, med njimi predsednik države Borut Pahor.

 • Odprli VII. Bogatajeve dneve zaščite in reševanja

  V Gasilsko-reševalnem centru Postojna je bilo danes, 17. oktobra, slovesno odprtje VII. Bogatajevih dni zaščite in reševanja. Slavnostni govornik je bil minister za obrambo Karl Erjavec.

 • Sestanek generalnih direktorjev za civilno zaščito v okviru Evropske unije

  Mag. Stanislav Lotrič, namestnik generalnega direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje, z delegacijo se od 9. do 10. oktobra 2019 v Helsinkih udeležuje 43. sestanka generalnih direktorjev za civilno zaščito držav Evropske unije, Evropskega gospodarskega prostora in držav kandidatk, ki ga gosti Finska, predsedujoča Svetu EU.

 • Državno preverjanje ekip prve pomoči letos v Ormožu

  Letos že 25. državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite (CZ) in Rdečega križa (RK) bo v soboto, 5. oktobra 2019, na sedmih lokacijah v središču Ormoža. Sodelovale bodo ekipe prve pomoči CZ in RK, ki so na izbirnih regijskih preverjanjih dosegle prvo mesto.

 • Požarna varnost v večstanovanjskih stavbah

  Danes je bila v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu novinarska konferenca o aktivnostih v oktobru – mesecu požarne varnosti. Letos je tema požarna varnost v večstanovanjskih stavbah. Preprečevanje požarov je bilo v preteklih letih že večkrat izpostavljena tema, tokrat pa so prvič na enem mestu zbrana priporočila za lastnike in uporabnike stanovanj v večstanovanjskih stavbah ter za upravnike kot pooblaščence etažnih lastnikov.

 • Usposabljanje strokovnjakov s področja hudourniških poplav

  Od 23. do 27. septembra 2019 v Cerknem poteka usposabljanje strokovnjakov s področja hudourniških poplav.

Iskalnik