GOV.SI

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Na Dobu s predstavitvijo zbornika in odprtjem muzejske zbirke obeležili 60-letnico zavoda

  V Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni je danes, 10. septembra 2019, potekala slovesnost ob praznovanju 60-letnice zavoda.

  Sodelavci zavoda Dob so zbrali pestro gradivo, predstavljeno v zborniku, v katerem se odraža 6. desetletij delovanja zapora. Zbornik bogatijo tudi arhivsko slikovno gradivo in osebna pričevanja nekdanjih zaposlenih v zavodu. V muzejski zbirki so predstavljene vsebine od zgodovinskega razvoja izvrševanja kazni, kazenske zakonodaje, do predstavitve današnjega zavoda Dob in Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij kot celote. Zbirki poseben pečat dajejo tudi razstavljeni eksponati.

 • ZPKZ Ig – usposabljanje za pridobitev NPK pomočnica kuharja

  V Zavodu za prestajanje kazni zapora Ig smo od 4. aprila 2019 do 8. avgusta 2019 izvajali usposabljanje za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije (NPK) pomočnica kuharja. Usposabljanje je potekalo enkrat tedensko v zavodski kuhinji, pod vodstvom kuharskega mojstra Dragana Cvetkoviča, vanj pa je bilo vključenih 9 kandidatk.

 • ZPKZ Koper – poletne aktivnosti

  V Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper smo 28. avgusta 2019 gostili glasbenike v okviru festivala Plavajoči grad. Zavod je obiskalo 16 glasbenikov, ki so obsojencem na zunanjem igrišču pripravili koncert, katerega si je udeležilo 43 zaprtih oseb.

 • Svečana prisega novosprejetih pravosodnih policistov

  Na Generalnem uradu je danes, 22. avgusta 2019, potekala svečana prisega petih novosprejetih pravosodnih policistov, ki so uspešno opravili predpisano usposabljanje in zaključni izpit v mesecu juliju. Del usposabljanja so pravosodni policisti opravili v Gotenici, praktično usposabljanje pa je potekalo v zavodih, kjer bodo delo opravljali, in sicer v Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob, Ig in Maribor.

 • PD Radeče – tabor mladoletnikov na Magolniku

  V Prevzgojnem domu Radeče smo izvedli tabor za mladoletnike, ki je potekal od 7. do 9. avgusta 2019 v Svibnem, Hiša na Magolniku. Tabora se je udeležilo šest mladoletnikov in dve mladoletnici. V prisotnosti delavcev zavoda in zunanjih sodelavcev Komunalnega podjetja Radeče ter KTRC Radeče, Lovskega društva in Gasilskega društva je bilo organiziranih več aktivnosti: urejali smo dovozno pot na Magolnik, umeščali kanalete na cestišče, čistili gozd, pripravljali drva za taborni ogenj ter barvali hišo na Magolniku.

 • PD Radeče – poletne aktivnosti mladoletnikov

  V Prevzgojnem domu Radeče mladoletnicam in mladoletnikom poleg aktivnosti v zavodu omogočamo tudi zunaj zavodske aktivnosti, ki nudijo kvalitetno preživljaje prostega časa in vključevanje v širšo okolico.

 • Ministrica Katič na rednem mesečnem kolegiju direktorjev ZPKZ in prevzgojnega doma

  Ministrica za pravosodje Andreja Katič se je danes na povabilo v. d. generalnega direktorja Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij mag. Bojana Majcna udeležila rednega mesečnega kolegija direktorjev zavodov za prestajanje kazni zapora in prevzgojnega doma.

 • URSIKS: Predsednik Republike in ministrica za pravosodje obiskala Prevzgojni dom Radeče ob dnevu odprtih vrat

  V Prevzgojnem domu Radeče je danes, 10. junija 2019, potekal dan odprtih vrat. Obiskovalci so si lahko v sklopu dogodka ogledali zanimive aktivnosti, ki so jih pripravili mladoletniki skupaj z zaposlenimi.