Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
  • Danes

    Noč knjige v slovenskih zaporih

    V slovenskih zaporih smo se pridružili dogodku Noč knjige in zaprtim osebam omogočili, da so knjižno gradivo tudi letos lahko prebirali v času nočnega počitka. V Zavodu za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje ter v Zavodu za prestajanje kazni zapora Maribor in Odprtem oddelku Rogoza pa smo poleg bralnih izvedli tudi druge aktivnosti ob mednarodnem dnevu knjige.

  • Usposabljanje vodij oddelkov za varnost v zaporih in v prevzgojnem domu

    Vodje oddelkov za varnost so v Gotenici zaključili intenzivno dvodnevno usposabljanje, namenjeno nadgrajevanju njihovih spretnosti za odzivanje na različne nujne razmere v zaporih in v prevzgojnem domu.

  • 60 let mladoletniškega zapora v Celju

    V Zavodu za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora (ZPMZKZ) Celje smo na dogodku, ki so ga pripravili zaposleni in zaprte osebe, obeležili 60-letnico mladoletniškega zapora.

  • Pravosodni policisti na dogodkih v Mokronogu in v Krškem

    Pravosodni policisti iz Zavoda za prestajanje kazni zapora (ZPKZ) Dob pri Mirni so predstavljali svoj poklic na prireditvi Šport in špas v Mokronogu ter na zaposlitveno kariernem sejmu v Krškem.

  • Spomladanske aktivnosti v oddelkih Slovenska vas in Novo mesto

    V Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni, Odprti oddelek Slovenska vas in Zavodu za prestajanje kazni zapora Ljubljana, Oddelek Novo mesto so zaprte osebe sodelovale v čistilni akciji ter ustvarjalni delavnici.

  • Podeljena priznanja na področju izvrševanja kazenskih sankcij

    Ministrica za pravosodje Andreja Katič in generalni direktor Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij mag. Bojan Majcen sta na slovesnosti ob dnevu uprave podelila priznanja na področju izvrševanja kazenskih sankcij za leto 2024.

  • Ministrica na kolegiju z direktorji zavodov za prestajanje kazni zapora in prevzgojnega doma

    Ministrica za pravosodje Andreja Katič se je danes udeležila kolegija generalnega direktorja Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij (URSIKS), na katerem se je srečala z direktorji vseh zavodov za prestajanje kazni zapora (ZPKZ) in prevzgojnega doma. Namen srečanja je bil seznanitev z razmerami in izzivi, s katerimi se soočajo slovenski zapori in prevzgojni dom v Radečah.

  • Materinski dan in dan žena v Prevzgojnem domu Radeče

    Mladoletniki iz Prevzgojnega doma Radeče so za zaposlene in druge mladoletnike s pomočjo pedagoginje pripravili program, posvečen ženskam. Z dogodkom so želeli obeležiti dva praznika, dan žena in materinski dan, ki ju praznujemo v mesecu marcu.

  • Obisk ministrice Katič in ministra Boštjančiča v Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni

    Ministrica za pravosodje Andreja Katič in minister za finance Klemen Boštjančič sta obiskala Zavod za prestajanje kazni zapora (ZPKZ) Dob pri Mirni ter se srečala z generalnim direktorjem Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij mag. Bojanom Majcnom, direktorjem zavoda Zoranom Remicem in predsednikom Sindikata državnih organov Frančiškom Verkom.

  • Koncert v koprskem zaporu

    V Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper smo gostili Kavč festival in glasbeno skupino Pantaloons.

  • Pravosodni policisti na Festivalu ambasadorjev varnosti

    Udeležili smo se Festivala ambasadorjev varnosti, ki je potekal v Šolskem centru Ljubljana. Dogodek je bil namenjen širši javnosti, njegov cilj pa je bil ozaveščati o pomenu varnostne kulture.

  • Ministrica Katič se je srečala z generalnim direktorjem Majcnom

    Ministrica za pravosodje Andreja Katič se je sestala z generalnim direktorjem Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij mag. Bojanom Majcnom, ki je ministrico seznanil z aktualnimi temami z delovnega področja uprave.

  • Svečana prisega pravosodnih policistk in pravosodnih policistov

    Pred generalnim direktorjem mag. Bojanom Majcnom so svečano prisegli pravosodni policistki in pravosodna policista, ki bodo delo opravljali v Zavodu za prestajanje kazni zapora Ljubljana, Celje, Dob pri Mirni in Maribor.

  • Aktivnosti zapora Ig, Celje in Prevzgojnega doma Radeče

    V Zavodu za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje smo izvedli aktivnost za obsojence. V okviru skupinskega namenskega izhoda smo zaprtim omogočili ogled rokometne tekme, kateremu so se pridružili tudi mladoletniki iz Prevzgojnega doma Radeče. V ženskem zaporu na Igu pa smo že tradicionalno obeležili dan žena.

  • Februarske aktivnosti za zaprte osebe v ljubljanskem zaporu

    V Zavodu za prestajanje kazni zapora Ljubljana smo v mesecu februarju poleg rednih aktivnosti v okviru osebnega načrta za zaprte osebe organizirali dva dogodka.

  • Kulturni dan v Prevzgojnem domu Radeče

    Mladoletniki iz Prevzgojnega doma Radeče so ob nedavnem kulturnem prazniku s pomočjo pedagoginje pripravili program, ki so ga poimenovali spominska ura. Namenjen je bil spominu na našega največjega pesnika Franceta Prešerna.

  • Obeležitev kulturnega praznika v celjskem ter pustno-valentinova delavnica v mariborskem zaporu

    V tem tednu smo v Zavodu za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje izvedli prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku, zaprte osebe so si ogledale tudi mestno knjižnico. V Zavodu za prestajanje kazni zapora Maribor pa so obsojenci sodelovali v ustvarjalni delavnici na temo prihajajočega pusta in valentinovega.

  • Dogodka za zaprte v ljubljanskem zaporu na temo socialnega vključevanja in iskanja zaposlitve

    V Zavodu za prestajanje kazni zapora Ljubljana smo v mesecu januarju organizirali dva dogodka, ki sta bila usmerjena v iskanje zaposlitve po prestani kazni zapora. Dogodkov so se udeležili tako obsojenci kot priporniki.

  • Pravosodni policisti na Informativi - sejmu izobraževanja in poklicev

    Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij se udeležuje Informative - sejma izobraževanja in poklicev, ki danes in jutri poteka na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Sodelavce je na dogodku obiskal tudi generalni direktor mag. Bojan Majcen.

  • Prireditev ob zaključku projekta z režiserjem Pevcem v zaporu na Dobu

    V Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni je v bila nedavno organizirana prireditev, s katero smo zaključili projekt sodelovanja z režiserjem Metodom Pevcem in psihiatrom dr. Vladimirjem Miloševićem.