Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Peter Jenko na čelu Finančne uprave RS

  Vlada Republike Slovenije je oktobra 2019 Petra Jenka imenovala za generalnega direktorja Finančne uprave RS (FURS) s petletnim mandatom in z možnostjo ponovnega imenovanja. Dosedanji namestnik generalne direktorice FURS z današnjim dnem prevzema vodenje organa.

 • Javna dražba 10 m dolgega gliserja

  Oklic 1. javne dražbe za gliser graditelja Absolute S.p.A., Podenzano, izklicna cena 300.000 EUR

 • Največji zaseg heroina v Sloveniji

  Uslužbenci Finančne uprave Republike Slovenije so v sodelovanju s Policijo v pristanišču Koper oktobra 2019 odkrili 730 kg heroina. Pošiljka kontejnerja je bila namenjena madžarskemu podjetju iz Budimpešte. Na podlagi navedenih cen heroina na slovenskem ilegalnem tržišču ocenjujemo, da bi si storilci s grosistično prodajo lahko pridobili med 10 in 15 milijonov evrov, v primeru ulične prodaje pa tudi med 65 in 87 milijonov evrov protipravne premoženjske koristi.

 • Odprema dohodninskih odločb

  FURS je na podlagi ZDavP-2 odpremil še tretjo tranšo odločb o odmeri dohodnine za leto 2018. Odločbe bodo prejeli zavezanci, ki so podali ugovor zoper informativni izračun dohodnine ali vložili dohodninsko napoved, pa jim zadeva doslej še ni bila rešena. Datum vračila ali doplačila dohodnine je 30 dni od vročitve odločbe. Zoper odločbo je možna pritožba, ki pa ne zadrži izvršitve.

 • Poročilo o pobranih davkih in drugih dajatvah (September 2019)

  Mesečno poročilo

 • Začasni carinski režim v Združenem Kraljestvu (ZK) v primeru izstopa ZK iz EU brez dogovora

  Ko bo ZK zapustila EU, bo postala tretja država. Blago, vneseno na carinsko območje ZK iz EU bo predmet carinskih dajatev. ZK je na svoji spletni strani objavila začasni carinski režim (carinske stopnje za EU proizvode uvožene v ZK) v primeru izstopa ZK iz EU brez dogovora.

 • Znani nagrajenci 3. žrebanja nagradne igre »Vklopi razum, zahtevaj račun!« v letu 2019

  Glavno nagrado v višini 25.000 EUR prejme Ana Malnar iz Starega trga pri Ložu. Električne skiroje prejmejo Boštjan Naglič iz Kranja, Darinka Susič iz Nove Gorice in Matej Višič iz Oplotnice. Električna kolesa pa prejmejo Dejan Suhadolc iz Vrhnike, Tomaž Semenič iz Šempetra pri Gorici in Sharma Kuldeepak iz Ljubljana. Čestitamo!

 • Javna dražba najdenih predmetov v Mariboru

  Prodajalo se bo 49 predmetov, pretežno gre za najdena kolesa. Izklicne cene od 1 EUR do 35 EUR.

 • Dan slovenske carine

  8. oktober je dan slovenske carine. Na ta dan leta 1991 je namreč slovenska carinska služba vzpostavila carinski nadzor na slovensko-hrvaški meji in s tem na celotnem območju Slovenije, s čimer je bil storjen pomemben korak k dejanski osamosvojitvi naše države.

 • Prodaja rabljenih vozil Finančne uprave Republike Slovenije

  Javno zbiranje ponudb
  Rok za prijavo je 15.10.2019 do 10:00
  Odpiranje ponudb bo 15.10.2019 ob 12:00

Iskalnik