GOV.SI

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Minister Zajc s predstavniki pooblaščenih organizacij, ki imajo dovoljenja za zbiranje odpadkov

  Minister za okolje in prostor Simon Zajc se je sestal s predstavniki pooblaščenih organizacij, ki imajo dovoljenja za zbiranje odpadkov, s katerimi razpolaga tudi Kemis, in sicer po tem, ko je IRSOP z odločbo z dne 5. 8. 2019 prepovedal obratovanje Kemisa. S predstavniki pooblaščenih organizacij so se pogovorili o zmožnostih za prevzemanje vrste odpadkov, s katerimi razpolaga Kemis. Ugotovili so, da je stanje po zaprtju Kemisa nekaj časa še obvladljivo.

 • Minister Zajc sprejel predstavnike Društva za dobrobit živali AniMa

  Minister za okolje in prostor Simon Zajc je dopoldne v prostorih Ministrstva za okolje in prostor (MOP) sprejel predstavnike Društva za dobrobit živali AniMa, ki so mu izročili peticijo proti interventnemu odstrelu medvedov in volkov. Minister je poudaril, da interventni zakon rešuje perečo problematiko prenamnožitve medveda in volka in je v tem trenutku potreben, da se populacijo spravi nazaj na raven ugodnega stanja, ki je ugodno tudi za življenje lokalnega prebivalstva. • Minister Zajc se je srečal s predstavniki GZS

  Minister za okolje in prostor Simon Zajc se je danes srečal s predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), da bi se podrobneje seznanil o morebitnih težavah z ravnanjem z nevarnimi odpadki, ki utegnejo nastati po ustavitvi obratovanje družbe za zbiranje odpadkov Kemis.

 • Odločitve 66. dopisne seje Vlade RS s področja MOP

  Vlada RS je na današnji dopisni seji sprejela tri točke s področja MOP.

 • Minister Zajc:»Sprejeti predlogi za optimizacijo Zakona o interventnem odvzemu osebkov vrst rjavega medveda in volka iz narave«

  Minister za okolje in prostor Simon Zajc je imel danes sestanek s pristojnimi službami o rešitvi za učinkovitejše izvajanje Zakona o interventnem odvzemu osebkov vrst rjavega medveda in volka iz narave. Na sestanku je minister najprej predstavil predloge za optimizacijo izvajanja zakona, nato pa je vsaka stran podala svoje mnenje in predloge za rešitev.

 • Izvajanje projekta lokacijske izboljšave zemljiškokatastrskega prikaza se nadaljuje na območju geodetskih pisarn Maribor in Ptuj

  Geodetska uprava RS (GURS) obvešča, da bo od 19.08.2019 dalje do sredine decembra 2019 na območju geodetskih pisarn Maribor in Ptuj v okviru Programa projektov eProstor potekal pregled obstoječih podatkov na terenu in terenska izmera podatkov (koordinat točk). Te meritve, ki bodo podlaga za izvedbo izboljšave pozicijske natančnosti katastrskega načrta, bodo izvajali predstavniki geodetskih podjetij, ki so bili za izvedbo naloge izbrani na javnem razpisu: LGB d. o. o., Digidata d. o. o., Geodetski zavod Celje d. o. o., Monolit d. o. o. in Ljubljanski urbanistični zavod d. d.

 • Minister Zajc se je seznanil z odločbo IRSOP glede Kemisa

  Minister za okolje in prostor Simon Zajc se je seznanil z odločbo Inšpektorata RS za okolje in prostor (IRSOP) glede Kemisa. Minister Zajc se zaveda, da bo s prenehanjem delovanja celotnega Kemisovega kompleksa za Slovenijo nastala težava ravnanja z nevarnimi odpadki, in sicer predvsem pri neodvozu tovrstnih odpadkov.

 • Ikea danes od MOP pridobila gradbeno dovoljenje

  Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) je danes izdalo gradbeno dovoljenja za gradnjo trgovskega objekta IKEA v Ljubljani. Ikea Slovenija d.o.o. je vlogo za izdajo gradbenega dovoljenja na MOP vložila marca letos.

 • Pri odvzemu volkov lokalnim lovskim družinam v pomoč tudi intervencijska skupina Zavoda za gozdove

  Ljubljana – Na MKGP je včeraj potekal usklajevalni sestanek na temo aktualne problematike škod zaradi napadov volka. Sestanka so se udeležili državni sekretar na MKGP dr. Jože Podgoršek, državni sekretar na MOP Marko Maver in predstavniki Lovske zveze Slovenije ter Zavoda za gozdove.

 • Postopek ravnanja ob napadu velikih zveri

  Intervencijska skupina, ki deluje v sklopu Zavoda za gozdove Slovenije, ukrepa v primeru ogrožanja življenja ljudi in premoženja po velikih zvereh. Če vam preti nevarnost, ali ste utrpeli škodo po velikih zvereh, pokličite Center za obveščanje (112) ali policijo (113), ki vas bo povezala z intervencijsko skupino, ta pa vam bo v najkrajšem možnem času nudila pomoč ali nasvete.