Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Minister Zajc si je ogledal odlagališče Rakovnik

  Minister Simon Zajc je obiskal javno podjetje Infra d. o. o., kjer so mu predstavili projekt sanacije odlagališča Rakovnik, ki si ga je tudi ogledal. Minister si je ogledal tudi protipoplavne zaščite Krške vasi in fizičnega modela visokovodnega razbremenilnika pri HE Brežicah.

 • Odločitve 53. redne seje Vlade RS s področja MOP

  Vlada je na 53. redni seji obravnavala pet točk s področja Ministrstva za okolje in prostor.

 • Prihodnost upravljanja nepremičnin, graditve objektov in urejanja prostora

  Državni sekretar na Ministrstvu za okolje in prostor (MOP) Aleš Prijon se je včeraj udeležil 3. konference »Programa projektov eProstor«, na kateri so predstavniki Geodetske uprave Republike Slovenije (GURS) in MOP predstavili dosedanje dosežke in nadaljnje cilje projektov eProstor. Državni sekretar je v svojem nagovoru izpostavil »Na ministrstvu želimo z eProstorom pospešiti in izboljšati procese na področju prostorskega načrtovanja, graditve objektov in upravljanja z nepremičninami. Predvsem želimo medsebojno povezati te tri glavne sisteme na področju prostora. V preteklosti se je namreč prevečkrat dogajalo, da je prav zaradi nerazumevanja in nepovezanosti sistemov prihajalo do nepotrebnih administrativnih ovir. Predvsem pa želimo omogočiti brezpapirno (zeleno) elektronsko poslovanje in zagotoviti enostavno dostopne ter kakovostne uradne podatki o nepremičninah, prostoru in graditvi.«

 • Minister Simon Zajc podpisal dogovor o sodelovanju s smučarsko zvezo glede zmanjšanja plastike na svetovnem prvenstvu v biatlonu

  Minister za okolje in prostor Simon Zajc je z direktorjem Smučarske zveze Slovenije (SZS) Francijem Petkom podpisal dogovor o sodelovanju in podpori ministrstva pri organizaciji izvedbe treh svetovnih prvenstev - v poletih v Planici leta 2020, v biatlonu na Pokljuki leta 2021 in v nordijskem smučanju v Planici leta 2023. Minister je v imenu MOP podpisal aneks k pogodbi o sodelovanju, ki ureja vsebino medsebojnega poslovnega sodelovanja pri izvedbi svetovnega prvenstva v biatlonu Pokljuka 2021. Dogovore o sodelovanju so podpisali tudi MIZŠ, MO, MNZ, MZ, MZZ, MJU.

 • Srečanje Slovenskega partnerstva za tla ob letošnjem Svetovnem dnevu tal - »Stop eroziji tal, zavarujmo našo prihodnost!«

  Ob letošnjem Svetovnem dnevu tal, katerega slogan je »Stop eroziji tal, zavarujmo našo prihodnost!«, je ponovno potekalo srečanje Slovenskega partnerstva za tla, na katerem je bil poudarek predvsem na osvetlitvi problematike erozije tal na kmetijskih zemljiščih. Tudi letos Ministrstvo za okolje in prostor vabi, da na spletni naslov gp.mop@gov.si z oznako »Slovensko partnerstvo za tla« posredujete vaša mnenja in pobude, katere vsebine bi bilo treba v okviru Slovenskega partnerstva za tla predstaviti ali se o njih pogovoriti.

 • Delovna skupina odločila, da se izdela podrobnejši načrt upravljanja z Dravo

  Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) se zaveda problematike poplav na reki Dravi, zato je bila danes sprejeta odločitev o izdelavi podrobnejšega načrta upravljanja z Dravo.

 • EK odprla dve kršitvi zaradi nepravočasnega prenosa direktiv

  Evropska komisija (EK) je Sloveniji izdala uradna opomina zaradi nepravočasnega prenosa direktiv v pravni red RS - direktive za krepitev stroškovno učinkovitega zmanjšanja emisij in nizkoogljičnih naložb in direktive v zvezi z oceno tveganja gensko spremenjenih organizmov za okolje.

 • Minister Simon Zajc na 21. Zasedanju pogodbenic Barcelonske konvencije

  Minister za okolje in prostor Simon Zajc se udeležuje visokega segmenta 21. Zasedanja pogodbenic Barcelonske konvencije, ki v Neaplju poteka od ponedeljka do četrtka pod predsedovanjem Italije.

 • Minister Simon Zajc na otvoritvi letošnje Podnebne konference za povečanje ambicij držav in s tem reševanje podnebne krize

  Minister za okolje in prostor Simon Zajc se udeležuje odprtja 25. Zasedanja pogodbenic (COP25), ki se je udeležujejo pogodbenice Okvirne konvencije ZN o podnebnih spremembah (UNFCCC) in bo potekala do 13. decembra. Današnji dan je posvečen voditeljem držav in vlad z namenom dviga ambicije za doseganje ciljev Pariškega sporazuma skladno z zadnjimi znanstvenimi dognanji, ki jih je v svojih poročilih predstavil Mednarodni panel za podnebne spremembe (IPCC) za ustavitev globalnega segrevanja na manj kot 1,5 stopinje Celzija.

 • Odločitve 52. redne seje Vlade RS s področja MOP

  Vlada je na 52. redni seji obravnavala pet točk s področja Ministrstva za okolje in prostor.

Iskalnik