GOV.SI

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Državni sekretar dr. Jože Podgoršek: "Orač s plugom že od nekdaj simbolizira pridelavo hrane"

  Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se je udeležil 63. državnega tekmovanja oračev Slovenije, ki je potekalo v Tešanovcih pri Moravskih Toplicah.

 • Dr. Pivec: »Ocenjujem, da ima Slovenija dobre možnosti za povečanje blagovne menjave s Kanado«

  Toronto – Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec se je zadnji dan obiska v Kanadi udeležila poslovno promocijskega dogodka Slovenije, kjer so se predstavljala slovenska podjetja potencialnim poslovnim partnerjem in medijem. Dr. Pivec se je danes sestala tudi z ministrom za kmetijstvo, prehrano in podeželske zadeve province Ontario Erniem Hardmanom in se srečala s predstavniki Slovencev, ki živijo v Kanadi.

 • Slovenija in Kanada imata več področij, kjer je možno sodelovanje

  Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec je drugi dan obiska nadaljevala v Ottawi. Na ministrstvu za kmetijstvo in prehrano se je srečala z namestnikom kanadske ministrice Chrisom Forbsom. Ministrica se je udeležila tudi slovesne predaje fotografije čebele kanadskemu naravoslovnemu muzeju ter se seznanila z raziskovalno institucijo, eksperimentalno kmetijo.

 • Slovenija se predstavlja na Apimondii 2019

  Montreal – Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec je danes začela obisk v Kanadi. Prvi dan obiska se je udeležila svetovnega čebelarskega kongresa Apimondia, v okviru katerega je potekal tudi »slovenski dan«. Na Apimondii se z razstavnim prostorom letos predstavlja tudi Slovenija, ki jo v Kanadi - poleg MKGP in Čebelarske zveze Slovenije - zastopajo institucije in podjetja, povezana s čebelarstvom. Ministrica se je sestala tudi s predstavnikom Ministrstva za kmetijstvo, ribištvo in hrano province Quebec Sylvainom Lacombom, s katerim sta med drugim govorila o sodelovanju med državama, področjih in proizvodih, ki so zanimivi za potrošnike obeh držav.

 • Dr. Pivec: »Podpiramo aktivnosti in prizadevanja ribičev pri ohranjanju vodnega okolja«

  Bled – Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec se je danes udeležila Generalne skupščine Evropske ribiške zveze (EEA). V ospredje razprave so postavili prehodnost vodotokov za vodne organizme (postavljanje jezov, HE, regulacije rek, ipd.), delovanje EAA v preteklih letih in o predvideni prihodnosti organizacije. Udeležence je nagovorila tudi ministrica, ki je izpostavila pomen ribištva v širšem kontekstu, kot samo za prehrano.

 • Ministrica dr. Aleksandra Pivec na obisku v Lihtenštajnu

  Vaduz – Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec je bila včeraj na obisku v Kneževini Lihtenštajn.

 • 1,7 mio EUR za tesnejše medsebojno povezovanje proizvajalcev v kmetijskem in gozdarskem sektorju

  Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo danes v Uradnem listu RS objavilo drugi javni razpis za ustanavljanje skupin in organizacij proizvajalcev v kmetijskem in gozdarskem sektorju. S tem bo razpisalo nekaj več kot 1.7 mio evrov nepovratnih sredstev iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020. Ministrstvo želi s finančnimi sredstvi pospešiti povezovanje primarnih proizvajalcev v kmetijskem in gozdarskem sektorju ter tako izboljšati položaj kmetov v verigi preskrbe s hrano in gozdno-lesnimi proizvodi.

 • Ministra dr. Aleksandra Pivec in Simon Zajc o konkretnih rešitvah za upravljanje z velikimi zvermi

  Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec in minister za okolje in prostor Simon Zajc sta se danes, sestala z različnimi deležniki z namenom obvladovanja upravljanja z medvedi, volkovi in šakali. Obravnavali so več točk, med drugim o zaščitnih ukrepih za preprečevanje škod, o naravnih območjih bivanja velikih zveri ter sistemu rednega upravljanja z zvermi.

 • Odločitve iz 42. redne seje Vlade RS s področja Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

  Vlada RS je na današnji seji sprejela in obravnavala dve točki z delovnega področja Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 • Ministrica dr. Aleksandra Pivec: "Želim si ustanoviti svet za vinogradništvo in vinarstvo"

  Ministrica dr. Aleksandra Pivec je s sodelavci obiskala Klet Krško, nato pa sodelovala na okrogli mizi Vinski turizem, ki je potekala na posestvu Albiana – Vinska klet Žaren.