Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis
Ponastavi
 • Danes

  Umik/odpoklic patagonskih lignjev (zamrznjenih) zaradi povišane vsebnost svinca

  Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani izvajalca živilske dejavnosti obveščena o umiku/odpoklicu patagonskih lignjev, ker le-ti niso izpolnjevali prepisanega kriterija za svinec.

 • Danes

  Umik/odpoklic pripravka za omako bolognese zaradi povišane vsebnost svinca

  Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani izvajalca živilske dejavnosti obveščena o umiku/odpoklicu pripravka za omako za špagete, ker je bila v proizvodnji uporabljena surovina, ki ni izpolnjevala prepisanega kriterija za svinec. Zaradi navedenega so višje vsebnosti svinca ugotovljene tudi v pripravku.

 • Umik in odpoklic pasteriziranega mleka s trga

  Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani nosilca živilske dejavnosti obveščena o umiku in odpoklicu pasteriziranega mleka s trga, v katerem je bila ugotovljena vsebnost enterobakterij.

 • Umik in odpoklic rdeče grenivke s poreklom iz Turčije

  Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila preko RASFF sistema obveščena o umiku in odpoklicu neskladne serije rdeče grenivke iz Turčije s trga. V neskladnem živilu so bili med drugim ugotovljeni nedovoljeni klorpirifos etil in fenbutatin ter prekoračena mejna vrednost pri proklorazu (ostanki pesticidov).

 • Presežena vsebnost žveplovega dioksida v posušenih šitakah

  Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je preko EU sistema obveščanja o zdra-vju škodljivih živilih in krmi (EU RASFF sistem) prejela informacijo o distribuciji nevarnega živila v Slovenijo. Razlog za takšno oceno varnosti je presežena zgornja dovoljena vrednost za aditiv žveplov dioksid.

 • Odpoklic sladoledov Snickers, Twix, Bounty in M&M's

  Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani podjetja E.LECLERC, Rudnidis d.o.o., Ljubljana in E.LECLERC, Maridis d.o.o., Maribor, obveščena o izvajanju umika oz. odpoklica več vrst sladoledov zaradi vsebnosti nedovoljene snovi etilen oksid.

 • Salmonella spp. v mesnem pripravku iz perutninskega mesa

  Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru uradnega vzorčenja živil odvzela vzorec mesnega pripravka iz perutninskega mesa, v katerem je bila ugotovljena prisotnost bakterije Salmonella spp..

 • Umik gomoljne zelene

  Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru uradnega vzorčenja odvzela vzorec živila gomoljne zelene, v katerem je bila ugotovljena presežena mejna vrednost pesticida linuron, ki na podlagi ocene tveganja predstavlja tveganje za zdravje otrok.

 • Obvestilo o ugotovljeni prisotnosti SO2 v mesnem pripravku 'Pleskavica', Engrotuš Supermarket Murska Sobota

  Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru uradnega nadzora ugotovila prisotnost SO2 v mesnem pripravku 'Pleskavica'.
  Kljub dejstvu, da je rok uporabe živilu že potekel, potrošnike o tem obveščamo zaradi morebitnega zamrzovanja za kasnejšo uporabo.
  V mesu in mesnih izdelkih SO2 ni dovoljen. Predstavlja tveganje za tiste posameznike, ki so na SO2 alergični.

 • Umik/odpoklic izdelka Eko konopljino olje

 • Umik/odpoklic izdelka 'Mladi sir z zelišči', Damijan Četina, nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, patogena E. coli

  Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani nosilca dopolnilne dejavnosti – Damijan Četina, Spodnje Grušovlje 6, obveščena o izvajanju umika oz. odpoklica proizvoda 'Mladi sir z zelišči'.
  V izdelku je bila ugotovljena prisotnost patogene bakterije Escherichia coli.

 • Umik/odpoklic izdelka Bio Konopljino olje, Baton d.o.o., Medno

  Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani podjetja – Baton d.o.o., Medno 70, SI-1210 Ljubljana, obveščena o izvajanju umika oz. odpoklica proizvoda »Bio konopljino olje«.
  V izdelku je bila ugotovljena prisotnost snovi tetrahidrokanabinol (THC).

 • Umik/odpoklic izdelka Domača zaseka, Darko Kolar s.p., Listeria

  Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani podjetja – Kmetija Kolar, Darko Kolar s.p., Pristava 29 c, Ljutomer, obveščena o izvajanju umika oz. odpoklica proizvoda »Domača zaseka«.
  V izdelku je bila ugotovljena prisotnost Listerie monocytogenes.

 • Umik in odpoklic proizvoda Hren Demeter 125g Erhardt, zaradi možne prisotnosti tujka

 • Preventivni odpoklic namaza iz postrvi zaradi ugotovljene prisotnosti listerije

  Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani podjetja Mlekarna Planika d.o.o. obveščena o pričetku izvajanja preventivnega odpoklica. Razlog za takšen ukrep je prisotnost bakterije Listeria monocytgenes, za katero ni znano, ali do konca roka trajanja ne presega predpisanega kriterija.

 • Umik čaja ekološke pridelave zaradi presežene vrednosti antrakinona

  Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani podjetja Energ+ d.o.o, Koper, obveščena o izvajanju umika čaja iz ekološke pridelave zaradi ugotovljene prisotnosti substance antrakinon.

 • Odpoklic izdelka »Fileti skuše v marinadi iz olja in kisa«

  Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani podjetja E.LECLERC Rudnidis d.o.o., Ljubljana, obveščena o izvajanju odpoklica izdelka »Fileti skuše v marinadi iz olja in kisa«.

  Odpoklic se izvaja zaradi morebitne prisotnosti etilen oksida v izdelku.

 • Odpoklic guarne moke s trga

  Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila preko RASFF sistema obveščena o odpoklicu živil s trga, ki vsebujejo nedovoljen etilen oksid.

 • Umik/odpoklic izdelka "Granola Eat Natural z oreščki, semeni in medom"

  Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani podjetja Mejnstrim d.o.o., Ljubljana, obveščena o izvajanju umika oz. odpoklica izdelka »Granola Eat Natural z oreščki, semeni in medom«.

  Umik oz. odpoklic se izvaja zaradi žarkosti izdelka.

 • Odpoklic guar moke s trga

  Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila preko RASFF sistema obveščena o odpoklicu živila s trga, ki vsebuje nedovoljen etilen oksid.