Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Danes

  Umik / odpoklic živil: Knoppers lešnikova tablica in Knoppers vaflji iz mleka in lešnikov

  Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani podjetja Mueller drogerija d.o.o., Tacenska cesta 26, 1000 Ljubljana, obveščena o izvajanju umika oz. odpoklica proizvodov "Knoppers lešnikova tablica” in "Knoppers vaflji iz mleka in lešnikov".

 • Umik in odpoklic živila Vitki som file - Panga File

  Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani podjetja MONSUN d.o.o., Kolodvorska cesta 3, 4000 Kranj, obveščena o izvajanju umika oziroma odpoklica živila VITKI SOM FILE - PANGA FILE s trga.

 • Umik in odpoklic živila Bio sadna ploščica Mandelj - vanilija, 40g

  Podjetje Vege & Dobro d.o.o., je iz prodaje odpoklical živilo "Bio sadna ploščica Mandelj - vanilija, 40g". Ploščica vsebuje fige s povečano vrednostjo ohratoksina A.

 • Umik žitnih kosmičev zaradi možne prisotnosti kuhinjskega molja

  Podjetje Žito d.o.o. je obvestilo Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, da izvaja preventivni umik žitnih kosmičev zaradi možne prisotnosti kuhinjskega molja. Umik je posledica nekaj prijav potrošnikov.

 • Odpoklic Nutella praženih mandljev

  Podjetje COCOA, Jurčičev trg 2, Ljubljana, je iz prodaje odpoklicalo Nutella pražene mandlje v 200 g pakiranju zaradi prisotnosti mlečnih beljakovin, ki kot alergen niso bile označene na deklaraciji.
  Datum uporabe izdelka je 27. julij 2020.

 • Obvestilo za javnost v zvezi z žveplovim dioksidom v mesnih pripravkih

  UVHVVR podaja natančne informacije o vzorcih mletega mesa in mesnih pripravkov, ki so bili ocenjeni kot ne-varni za odrasle in otroke z alergijo na žveplov dioksid.

 • Umik/odpoklic pekovskih izdelkov

  Podjetje ŽITO d.o.o. je obvestilo Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, da izvaja umik/odpoklic pekovskih izdelkov. Živila (6) vsebujejo gluten za katerega je dobavitelj prejel obvestilo proizvajalca, da vsebuje sledi gorčičnih semen, ki pa niso označene na deklaraciji med alergeni v sledovih.

 • Umik/odpoklic vege klobasice

  Podjetje VEGE & DOBRO d.o.o. je obvestilo Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, da izvaja umik/odpoklic živila - vege klobasice (2) s trga. Živili vsebujeta gluten za katerega je dobavitelj prejel obvestilo proizvajalca, da vsebuje sledi gorčičnih semen, ki pa niso označene na deklaraciji med alergeni v sledovih.

 • Umik / odpoklic konopljinega olja RAFAEL

  Nosilec živilske dejavnosti RAFAEL, Janko Štifter s.p., Erjavčeva ul. 1, 1230 Domžale, je na podlagi rezultatov letnega monitoringa onesnaževal Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, pričel z umikom izdelka "Konopljino olje".

 • Umik / odpoklic ovsa s trga

  Podjetje PIVKA Perutninarstvo d.d. izvaja umik / odpoklic neskladne serije posamičnega krmila – ovsa s trga. V uradno odvzetem vzorcu ovsa je bilo ugotovljeno 150 ppm semen pelinolistne ambrozije.

Iskalnik