Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis
Ponastavi
 • Umik / odpoklic Bio koruznega zdroba, moke in škroba zaradi presežene vrednosti alkaloidov

  Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru uradnega vzorčenja na vzorčenja na prisotnost onesnaževal odvzela vzorec koruznega zdroba. V vzorcu je bila ugotovljena presežena vrednost alkaloidov atropina in skopolamina.

 • Salmonella enterica v mesnem pripravku - mleto mešano meso

  UVHVVR je v okviru uradnega vzorčenja na prisotnost mikroorganizmov odvzela tudi vzorec mletega mešanega mesa.

 • Umik / odpoklic pirinega zdroba zaradi presežene vsebnosti kadmija

  Nosilec živilske dejavnosti Vinko Košir, Zabočevo 10, 1353 Borovnica, je na podlagi rezultatov uradnega vzorčenja na prisotnost onesnaževal Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, pričel z umikom izdelka " EKO PIRIN ZDROB".

 • Salmonella spp. v mesnih pripravkih - dopolnjeno 28.5.2020

  UVHVVR je v okviru uradnega vzorčenja na prisotnost mikroorganizmov odvzela tudi vzorce različnih mesnih pripravkov.

 • Umik / odpoklic živila Kmečka suha klobasa zaradi prisotnosti E. Coli

  Nosilec živilske dejavnosti Mesnine Štajerske d.o.o., Spodnji Gaj pri Pragerskem 9, 2331 Pragersko, je na podlagi rezultatov uradnega vzorčenja na prisotnost mikroorganizmov Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, pričel z umikom izdelka " Kmečka suha klobasa".

 • Umik / odpoklic živila SPAR POSEBNA KLOBASA 500G

  Nosilec živilske dejavnosti SPAR Slovenija d.o.o., Letališka c. 26, 1000 Ljubljana, je na podlagi rezultatov letnega preverjanja označevanja Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, pričel z umikom izdelka "SPAR POSEBNA KLOBASA 500G".

 • Odpoklic pršuta v kosu s trga

  Podjetje Lidl Slovenija je obvestilo Upravo RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, da izvaja odpoklic pršuta (blagovna znamka "Naše nam paše"), v katerem je bila ugotovljena prisotnost bakterije listerije (lastna kontrola nosilca živilske dejavnosti). Proizvajalec vrši odpoklic neskladne serije proizvoda tudi iz poslovalnic Jagros, Spar, Celjskih mesnin in maloprodajne trgovine Pršutarna s Krasa.

 • Salmonella spp. v mesnem pripravku iz perutninskega mesa

  Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru uradnega vzorčenja živil odvzela vzorec mesnega pripravka iz perutninskega mesa, v katerem je bila ugotovljena prisotnost bakterije Salmonella spp..

 • Odpoklic riževega olja s trga

  Podjetje Svilna pot je obvestilo Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, da izvaja odpoklic neskladne serije riževega olja s trga. Živilo vsebuje preseženo mejno vrednost glicidola in visoko vsebnost ogljikovodikov mineralnih olj (okoljski onesnaževali).

 • Umik / odpoklic živila Prekajena klobasa

  Nosilec živilske dejavnosti Denis Lejko, Križna ulica 13. Tropovci, 9251 Tišina, je na podlagi rezultatov letnega monitoringa onesnaževal Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, pričel z umikom izdelka "Prekajena klobasa".

 • Umik / odpoklic živila Konopljina semana, bio, neoluščena

 • Salmonela v mesnem pripravku

  UVHVVR je v okviru uradnega vzorčenja na prisotnost mikroorganizmov odvzela tudi vzorce različnih mesnih pripravkov proizvedenih v mesnicah (na mestu uradnega vzorčenja).

 • Odpoklic ajvarja s trga zaradi možne prisotnosti tujkov

  Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani trgovske verige obveščena o pričetku izvajanja odpoklica ajvarja, ker le-ta lahko vsebuje tujke. Proizvodi se tržijo v trgovski verigi Spar Slovenija d.o.o.

 • Odpoklic domače suhe klobase zaradi prisotnosti listerije

  Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani trgovske verige obveščena o pričetku izvajanja odpoklica domače suhe salame, v kateri je bila ugotovljena prisotnost bakterije Listeria monocytogenes.

 • Odpoklic sadnih jogurtov in skute s sadjem s trga

  Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila preko RASFF sistema obveščena o odpoklicu določenih serij sadnih jogurtov in skute s sadjem s trga, ker lahko vsebujejo tujke (koščki mehke gume črne barve). Proizvodi se tržijo v trgovski verigi E.Leclerc.

 • Obvestilo o napačno navedenem datumu uporabe na dveh izdelkih iz svežega mesa in odpoklic izdelkov

  Slovenski proizvajalec nas je obvestil o ugotovljeni napaki pri navajanju datuma uporabe na dveh izdelkih iz svežega mesa. Zaradi navedenega je sprožil postopek odpoklica iz prometa. Na dveh proizvodih je navedeni datum uporabe pomotoma podaljšan za 1 mesec.

 • Umik sadnih jogurtov s trga

  Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila preko RASFF sistema obveščena o umiku določenih serij sadnih jogurtov s trga, ki lahko vsebujejo tujke (gumjaste delčke). Proizvodi se tržijo v trgovski verigi LIDL Slovenija.

 • Umik DEMAE RAMEN pikantne juhe s trga

  Podjetje Mueller Drogerija d.o.o. je obvestilo Upravo RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, da umika 2 seriji pikantne juhe s trga. Živilo lahko vsebuje mleko. Iz navedb na oznaki lahko potrošniki napačno sklepajo, da proizvod ne vsebuje mlečnih beljakovin.

 • Umik konopljinega olja iz ekološke pridelave zaradi suma na preseženo vsebnost policikličnih aromatskih ogljikovodikov

  Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila preko EU RASFF sistema obveščena o distribuciji konopljinega olja, za katerega se sumi na presežek mejne vrednosti za policiklične aromatske ogljikovodike, v Slovenijo.

 • Odpoklic izdelka Musli s sadjem iz ekološke pridelave 500g

  Nosilec živilske dejavnosti Malinca d.o.o., Velenje izvaja umik in odpoklic izdelka "Musli iz ekološke pridelave 500g s sadjem", zaradi presežene vrednosti ohratoksina A.

Iskalnik