Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Obvestilo za javnost v zvezi z žveplovim dioksidom v mesnih pripravkih

  UVHVVR podaja natančne informacije o vzorcih mletega mesa in mesnih pripravkov, ki so bili ocenjeni kot ne-varni za odrasle in otroke z alergijo na žveplov dioksid.

 • Umik/odpoklic pekovskih izdelkov

  Podjetje ŽITO d.o.o. je obvestilo Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, da izvaja umik/odpoklic pekovskih izdelkov. Živila (6) vsebujejo gluten za katerega je dobavitelj prejel obvestilo proizvajalca, da vsebuje sledi gorčičnih semen, ki pa niso označene na deklaraciji med alergeni v sledovih.

 • Umik/odpoklic vege klobasice

  Podjetje VEGE & DOBRO d.o.o. je obvestilo Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, da izvaja umik/odpoklic živila - vege klobasice (2) s trga. Živili vsebujeta gluten za katerega je dobavitelj prejel obvestilo proizvajalca, da vsebuje sledi gorčičnih semen, ki pa niso označene na deklaraciji med alergeni v sledovih.

 • Umik / odpoklic konopljinega olja RAFAEL

  Nosilec živilske dejavnosti RAFAEL, Janko Štifter s.p., Erjavčeva ul. 1, 1230 Domžale, je na podlagi rezultatov letnega monitoringa onesnaževal Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, pričel z umikom izdelka "Konopljino olje".

 • Umik / odpoklic ovsa s trga

  Podjetje PIVKA Perutninarstvo d.d. izvaja umik / odpoklic neskladne serije posamičnega krmila – ovsa s trga. V uradno odvzetem vzorcu ovsa je bilo ugotovljeno 150 ppm semen pelinolistne ambrozije.

 • Umik in odpoklic Cimet v prahu

  Nutrisslim d.o.o. je obvestil Upravo RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, da izvaja odpoklic živila - Cejlonski cimet Bio Zone mleti, 125g, zaradi prisotnosti Bacillus cereus, plesni in kvasovk ter povišanega skupnega števila mikroorganizmov.

 • Umik/odpoklic piščančjih nabodal zaradi ugotovljene prisotnosti salmonele

  Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru letnega programa vzorčenja odvzela vzorec piščančjih nabodal, v katerih je preverjala mikrobiološko varnost proizvoda. Analiza izvedena v uradnem laboratoriju je pokazala na prisotnost bakterije Salmonella spp.

 • Umik / odpoklic živila Lanena semana, bio, grobo mleta

  Trgovec Mueller Drogerija d.o.o, Tacenska cesta 26, 1000 Ljubljana, je obvestil Upravo Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, da izvaja umik /odpoklic proizvoda »Lanena semena, bio, grobo mleta«.

 • Umik / odpoklic živila "Školjke klapavice, bio, žive"

  Uprava Republike Slovenije za varno hrano veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) obvešča potrošnike o neustreznem živilu "Bio školjke klapavice".

 • Umik / odpoklic živila Bučna juha

  Trgovska veriga E.Leclerc, Jurčkova cesta 225, 1000 Ljubljana, je obvestila Upravo Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, da izvaja umik /odpoklic Bučne juhe

Iskalnik