Skoči do osrednje vsebine

Ureditev podatkov v Registru kmetijskih gospodarstev pred oddajo vloge za subvencije

Aplikacija za vodenje Registra kmetijskih gospodarstev (RKG) je ponovno odprta.

Junija 2023 so bili na območju Upravne enote Cerknica opravljeni novi orto foto (letalski) posnetki. Ob prenovi RKG so bile upoštevane tudi ugotovitve Agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja (ARSKTRP), vezane na kontrolne satelitske posnetke, zato se v letošnjem letu predvideva povečan obseg popravkov Grafičnih enot rabe kmetijskih gospodarstev (GERK) v RKG. Na kmetijskih gospodarstvih (KMG) so bile sprožene napake, ki jih je potrebno odpraviti najkasneje en dan pred samo oddajo vloge za kmetijske subvencije. 

Podatki o zemljiščih, vpisanih v RKG, vključno z napakami, so z vpisom identifikacijske številke (KMG-MID) dostopni v Javnem pregledovalniku grafičnih podatkov Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP-RKG)

Subvencijska kampanja letos poteka v obdobju od 8. aprila 2024 do vključno 10. julija 2024 prek Kmetijske svetovalne službe (KSS). 

Vse nosilce kmetijskih gospodarstev prosimo, da se za urejanje podatkov v RKG na Upravni enoti Cerknica, Cesta 4. maja 24, 1380 CERKNICA, predhodno naročite po telefonu na številko 01 707 1300.

Prilagamo obrazec soglasja lastnika zemljišč za uporabo zemljišč, vris GERK v RKG in uveljavljanje kmetijskih subvencij.