Skoči do osrednje vsebine

Podaljšan rok za Javni razpis za ponudnike storitev v okviru projekta HIA

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
V okviru projekta HIA, financiranega s strani Evropske Komisije in katerega ob pomoči SRIP ToP in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo koordinira center TECOS, je objavljen razpis za ponudnike storitev, kjer k prijavi vabimo vsa zainteresirana podjetja z referencami na področju Industrije 4.0. To je drugi razpis od skupno treh, ki bodo objavljeni tekom projekta.

High Impact Action (HIA) je projekt, ki temelji na pilotiranju „transformativnega mehanizma“. Ta se osredotoča na razvoj fizične in virtualne platforme za demonstracijo in vodenje modularnih ter rekonfigurabilnih proizvodnih celic iz različnih panog. V svoji končni verziji bo ta zbirala vso opremo, vire, strokovno znanje ter ljudi iz širokega kroga organizacij (raziskovalne in tehnološke organizacije, centri odličnosti, mala in srednja podjetja in drugi), ki so specializirani za razvoj in uvajanje rešitev na področju Industrije 4.0.

Razpisu za ponudnike storitev (PS) bo sledil še razpis za dodelitev vavčerjev petim malim oziroma srednjim podjetjem (MSP). MSP bodo lahko dodeljene vavčerje porabili za plačilo storitev prijavljenim PS za nadgradnjo njihovih proizvodnih celic, tako da bodo te učinkovitejše, rekonifgurabilne, povezljive in modularne. Namen tega je, da se na podlagi posameznih primerov nadgradnje celic izlušči specifikacije za fizično platformo oz. demo tovarno prihodnosti.

Vso relevantno dokumentacijo in dodatne informacije najdete tukaj

Rok za prijavo je 24. december 2020.

Vse zainteresirane vljudno vabimo k prijavi.

Projekt je sofinanciran s strani Evropske Unije.