Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

Aktualno

  • Predsednik vlade: Zagon superračunalnika je velikega pomena za vzhodno kohezijsko regijo in Maribor

    Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je danes na Univerzi v Mariboru nagovoril zbrane na slavnostnem zagonu superračunalnika. Projekt »Nadgradnja nacionalnih raziskovalnih infrastruktur – HPC High Performance Computing RIVR Raziskovalna infrastruktura – vzhodna regija« je namenjen vzpostavitvi superračunalniškega središča z glavnim ciljem krepiti visokozmogljive računske zmogljivosti za potrebe slovenskega raziskovalno-inovacijskega in gospodarskega področja.

  • Predsednik vlade nagovoril zbrane ob 25. obletnici ustanovitve Društva vojnih invalidov Maribor

    Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je v Narodnem domu Maribor nagovoril zbrane na prireditvi ob 25. obletnici ustanovitve Društva vojnih invalidov Maribor, katerega dejavnost temelji na domoljubju, tradiciji slovenskega uporništva in borbe za narodov obstoj, svobodo, samostojnost in neodvisnost Slovenije.

  • Predsednik vlade: Vlada je storila tisto, kar je nujno v tem času, ko ljudje vse manj beremo in smo podvrženi modernim tehnologijam

    Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je v Cankarjevem domu nagovoril udeležence 35. Slovenskega knjižnega sejma, najstarejše, največje in najpomembnejše knjižne prireditve v Sloveniji. Letošnje osrednje teme dogodka so Valentin Vodnik, razsvetljenstvo in poezija. Predsednik vlade je ob zaključku prireditve podelil tudi Schwentnerjevo nagrado, priznanje za pomemben prispevek k razvoju založništva in knjigotrštva, ki jo je letos prejel Marko Kravos, tržaški pesnik in pisatelj.

Dogodki

Iskalnik