Skoči do osrednje vsebine

Inšpektorat za javni sektor

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Aktualno

  • Omejitev fizičnega poslovanja

    Na Inšpektoratu za javni sektor v času epidemije zaradi preprečevanja širjenja okužbe ne bomo sprejemali fizičnih vlog ali vlog na zapisnik na sedežu organa.

  • Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in preprečevanje širjenja nalezljive bolezni COVID-19 v upravnih zadevah

    V petek, 11. 12. 2020 je začel veljati Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in preprečevanje širjenja nalezljive bolezni COVID-19 v upravnih zadevah (Uradni list, številka 183/2020), ki določa nekatere omejitve fizičnega poslovanja s strankami in hkrati poenostavlja elektronsko poslovanje z njimi. Odlok velja do konca epidemije, vendar najdlje tri mesece.

  • Delovanje Inšpektorata za javni sektor v času epidemije COVID-19

    Inšpektorat za javni sektor bo v času veljave ukrepov zaradi epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) izvajal inšpekcijske nadzore le v nujnih primerih in v primerih morebitnih nepravilnosti pri izvajanju predpisov iz njegove pristojnosti, ki bi lahko ogrozile izvajanje nujnih nalog subjektov javnega sektorja, ki jih morajo izvajati v tem obdobju. Ostale nadzore bo inšpektorat izvedel ali dokončal po prenehanju veljave ukrepov.