Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

V sektorju se trudimo za večjo prepoznavnost zunanjepolitičnih aktivnosti v Sloveniji in za promocijo nacionalne znamke I feel Slovenia.

Načrtujemo komuniciranje Slovenije s tujimi javnostmi in usklajujemo izvajanje ciljev slovenske zunanje politike in državnih interesov Slovenije v tujini z vzpostavljanjem odnosov med Vlado Republike Slovenije in tujimi javnostmi. V okviru tega načrtujemo in usklajujemo komuniciranje s tujimi javnostmi o vsebinah s področja zunanje politike.

Načrtujemo, usklajujemo in izvajamo javno diplomacijo Slovenije v sodelovanju s pristojnimi službami ministrstva, diplomatskimi predstavništvi in konzulati ter drugimi resorji. Za promocijo ključnih zunanjepolitičnih prednostnih nalog in aktivnosti Slovenije pripravljamo celostno podobo, vključno s predlogi za uporabo novih komunikacijskih orodij.

Izvajamo tudi naloge s področja mednarodnega sodelovanja v kulturi, vključno z usklajevanjem aktivnosti pri pripravi izvedbenih programov v kulturi, ter promocije slovenske kulture v tujini. V sodelovanju s pristojnimi domačimi, evropskimi in mednarodnimi institucijami ter predstavništvi Slovenije v tujini načrtujemo in usklajujemo dejavnosti na področju zunanje kulturne politike Slovenije. Med delovna področja sektorja spadata tudi vračanje umetniških del in varstvo umetniških del, ki jih je Slovenija prejela na podlagi nasledstva.