Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

 • V Bruslju so se v petek, 8. novembra, prvič v zgodovini na skupnem zasedanju sestali ministri za izobraževanje (EYCS) in ministri za finance (ECOFIN). Med uvodnimi štirimi govorci je z nagovorom Svetu nastopil tudi minister dr. Jernej Pikalo.

 • V delegaciji predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, ki se je na povabilo norveškega kralja Haralda V. mudila 6. in 7. novembra na dvodnevnem obisku na Norveškem, je bil tudi minister dr. Jernej Pikalo. Prvi dan je slovenska delegacija obiskala norveški parlament Storting, kjer se je predsednik Pahor pogovarjal s predsednico parlamenta Tone Wilhelmsen Trøen.

 • Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) organizira in vabi na seminarje za prijavitelje na razpis Erasmus+2020, ki je že objavljen.

Aktualno

Dogodki

 • Mesec znanosti

  Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport že četrto jesen pripravlja niz dogodkov, povezanih s predstavitvijo, delom, uspehi in promocijo slovenske znanosti in raziskovanja pod dežnikom Mesec znanosti.

  Ljubljana, Maribor, Ženeva, Milano
 • Odprtje arhitekturne razstave o stanju arhitekture javnih vrtcev in šol v Sloveniji

  Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport vabi na ogled in odprtje arhitekturne razstave "Kje smo? Kaj imamo? Stanje arhitekture javnih vrtcev in osnovnih šol v Sloveniji", ki bo v četrtek, 24. 10. 2019 ob 13. uri v prostorih ministrstva, oranžni salon, Masarykova 16, Ljubljana. Razstavo bo odprl minister dr. Jernej Pikalo.

 • Novinarska konferenca ob prejemu izjemne mednarodne nagrade ustvarjalcev Nordijskega centra Planica

  Ustvarjalci Nordijskega centra Planica so bili v 5. novembra nagrajeni z zlatim priznanjem Mednarodnega olimpijskega komiteja in Mednarodnega združenja za infrastrukturo za šport in prosti čas za izjemen arhitekturni dosežek. V letu 2019 so med 98 prispelih projektov podelili sedem zlatih priznanj.

 • Zajtrk z mediji pred Dnevom slovenske hrane

  Partnerji v projektu Tradicionalni slovenski zajtrk predstavnike medijev tokrat vabimo na zajtrk, ki bo v sredo, 13. novembra, ob 9. uri v prostorih Gospodarske zbornice Slovenija (Dimičeva 13, LJ, dvorana F).

 • Državna sekretarka Martina Vuk na svečani akademiji v Celju

  V Celju bodo v četrtek, 14. novembra, pripravili svečano akademijo ob 150 letnici začetkov izobraževanja za potrebe trgovine in ekonomije na Celjskem. Svečana akademija bo ob 17. uri v dvorani Narodnega doma v Celju, udeležence pa bo nagovorila državna sekretarka Martna Vuk.

 • Znanost sreča parlament v Državnem zboru RS

  Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v sodelovanju z Državnim zborom Republike Slovenije in v so-organizaciji s Skupnim raziskovalnim središčem Evropske Komisije (Joint Research Centre, European Commission) že drugič zapored organizira dogodek Znanost sreča parlament (Science Meets Parliament), ki bo v petek, 15. novembra 2019, ob 10. uri v Državnem zboru RS.

 • Strokovni posvet Središče karierne orientacije Zahod - SKOZ

  V kongresnem centru Bernardin v Portorožu bo 22. in 23. novembra 2019 strokovni posvet 'Ali vemo, koliko nadarjenih je med nami?', ki ga organizira Gimnazija Vič kot nosilka projekta Središče karierne orientacije Zahod - SKOZ. 

  Kongresni center Bernardin Portorož
 • Konferenca Odprti raziskovalni podatki v Sloveniji

  Odprt dostop do rezultatov javno financiranih raziskav je eden izmed temeljev krepitve raziskovalne odličnosti ter dolgoročne vzdržnosti javnega financiranja raziskovalnega področja. Prehod na odprto znanost je kompleksen proces, v katerem se morajo vzpostaviti nova vrednotenja znanosti, kultura raziskovalnega delovanja in sodelovanja ter infrastrukturne zmožnosti. V okviru odprte znanosti uveljavitev modela odprtih raziskovalnih podatkov vpliva na delovanje celotne vertikale procesov, ki so potrebni pri zagotavljanju pogojev za raziskovalno delo.

  Glazerjeva dvorana, Univerzitetna knjižnica Maribor, Maribor
Iskalnik