Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

 • Pomembno je zaupanje

  Tudi po tretjem tednu šolskega leta 2020/2021 podatki kažejo, da se bo pouk odvijal po zelenem modelu B, kar pomeni, da učenke in učenci ter dijakinje in dijaki obiskujejo pouk v šoli. Trenutno ni razloga, da bi bilo drugače.

 • V Osnabrücku je 16. in 17. septembra potekalo neformalno srečanje ministrov, pristojnih za izobraževanje, ki ga je organiziralo nemško predsedstvo EU. Pozornost so tokrat osredotočili na poklicno izobraževanje in usposabljanje. Srečanje je vodila Anja Karliczek, zvezna ministrica za izobraževanje in raziskave, Slovenijo pa je zastopala ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec.

 • Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport smo, v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ), Univerzo v Ljubljani, Univerzo v Mariboru, Univerzo na Primorskem, Univerzo v Novi Gorici, s Študentsko organizacijo Slovenije, s Sindikatom vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture v Sloveniji in z Visokošolskim sindikatom Slovenije, pripravili smernice za zimski semester študijskega leta 2020/21.

Aktualno

 • Smernice za izvedbo študijske dejavnosti v zimskem semestru študijskega leta 2020/21

  Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Nacionalni inštitut za javno zdravje sta, v sodelovanju z Rektorsko konferenco Republike Slovenije, Univerzo v Ljubljani, Univerzo v Mariboru, Univerzo na Primorskem, Univerzo v Novi Gorici, s Študentsko organizacijo Slovenije, s Sindikatom vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture v Sloveniji in z Visokošolskim sindikatom Slovenije, pripravila smernice za zimski semester študijskega leta 2020/21.

 • Virtualni dogodek mreženja za tematske razpise Obzorje 2020 - Evropski zeleni dogovor

  Na brezplačnem virtualnem dogodku za razpise Obzorje 2020 - Evropski zeleni dogovor (European Green Deal Call) bodo predstavljene vsebine posameznih razpisov, pričakovanja Evropske komisije, hkrati pa bo dogodek ponudil edinstveno mednarodno izkušnjo mreženja za oblikovanje zmagovalnih partnerstev.

 • V Osnabrücku srečanje ministrov, pristojnih za poklicno izobraževanje in usposabljanje

  Nemško predsedstvo organizira neformalno srečanje ministrov, pristojnih za poklicno izobraževanje in usposabljanje, ki bo 16. in 17. septembra v Osnabrücku v Nemčiji. Vodila ga bo Anja Karliczek, zvezna ministrica za izobraževanje in raziskave.

Dogodki

Iskalnik