Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Aktualno

 • Video

  Razglasitev območja Mure, Drave in Donave za prvo 5-državno biosferno območje na svetu

  Mednarodni koordinacijski svet Unescovega programa Človek in biosfera (UNESCO MAB-ICC) je danes na zasedanju v nigerijski Abuji območje Mure, Drave in Donave (TBR MDD) razglasil za prvo 5-državno biosferno območje na svetu. To območje, ki se razteza od Avstrije, preko Slovenije, Hrvaške in Madžarske do Srbije ter obsega 930.000 hektarjev ob 700 kilometrih rečnega toka Mure, Drave in Donave, je s tem uradno postalo največje rečno biosferno območje v Evropi.

 • Nacionalni medresorski program #športajmoinberimo

  Začenja se nacionalni medresorski program #športajmoinberimo za spodbujanje branja med mladimi športniki in športnicami, katerega namen je med drugim širiti zavedanje, da je bralna pismenost temeljna za pridobivanje novega znanja na vseh področjih. Program bo do konca septembra 2021 potekal na petih lokacijah, v Kopru, Kranju, Murski Soboti, Mariboru in Novem mestu.

 • Evropska stroka predstavila Deklaracijo o izobraževanju odraslih

  Na dvodnevni virtualni konferenci z naslovom »Izobraževanje odraslih odločno odgovarja na izzive prihodnosti«, ki jo je 8. in 9. septembra organiziralo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport skupaj z Unescovim Inštitutom za vseživljenjsko učenje (UIL), je stroka predstavila deklaracijo, v kateri je opredelila priporočila in strokovne zaveze za razvoj izobraževanja odraslih in delovanje v naslednjih 10 letih.

Dogodki

 
Dvorana Državnega sveta Republike Slovenije

Posvet o predlogu novega zakona o znanstveno-raziskovalni dejavnosti

Komisija Državnega sveta za kulturo, znanost, šolstvo in šport v torek, 21. 9. 2021, ob 10. uri, v dvorani Državnega sveta pripravlja posvet na temo novega predloga zakona o znanstveno-raziskovalni dejavnosti.