Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

  • Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec se je kot predstavnica Slovenije in predsedujoča Svetu EU za šport danes udeležila otvoritvene slovesnosti olimpijskih iger v Tokiu.

  • Poteka izbirni postopek prvega prijavnega roka za slovenske državljane in državljane držav članic Evropske unije za vpis v prvi letnik po Razpisu za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2021/22 - javnih in koncesioniranih visokošolskih zavodov. Administrativna obdelava prijavnih vlog in visokošolski izbirni postopek letos prvič potekata preko nove aplikacije eVŠ-VIP.

  • Izbirni postopek za vpis v višje strokovno izobraževanje v prvem prijavnem roku v študijskem letu 2021/2022 je za vse prijavljene kandidate opravila Višješolska prijavna služba s sedežem na Šolskem centru Celje. Do 21. julija 2021 bodo kandidati prejeli pisno obvestilo o izidu izbirnega postopka. Sprejeti kandidati se morajo v prvi letnik vpisati do 20. avgusta 2021, o datumu vpisa jih bodo pisno obvestile višje strokovne šole.

Aktualno

Dogodki

  • Ministrica prof. dr. Simona Kustec se bo udeležila otvoritvene slovesnosti Olimpijskih iger v Tokiu

    Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec se bo v petek, 23. julija 2021, kot predstavnica Slovenije in kot predsedujoča Svetu ministrov EU za šport udeležila otvoritvene slovesnosti Olimpijskih iger v Tokiu. Srečala se bo tudi z namestnikom generalnega direktorja mednarodnega olimpijskega komiteja Perejem Mirojem.

    Tokio, Japonska