Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Aktualno

Dogodki

 • Mesec znanosti 2020

  Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport letos že peto jesen zapored organizira niz dogodkov, povezanih s predstavitvijo, delom, uspehi in promocijo slovenske znanosti in raziskovanja. Mesec znanosti se bo tudi v 2020 raztezal od oktobra do konca decembra.

 • Podelitev nagrad in priznanj za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti

  Republika Slovenija Zoisove nagrade pod tem imenom podeljuje že vse do leta 1997 za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti. Odbor Republike Slovenije za podelitev nagrad in priznanj za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti vsako leto podeli največ 15 nagrad in priznanj. Skladno z aktualnimi ukrepi za zajezitev pandemije COVID-19 bo letošnja podelitev potekala v obliki predvajanega filma z nagrajenkami in nagrajenci.

 • Raziščimo Obzorje Evropa

  Nacionalni dogodek bo potekal ob zagonu novega, devetega programa EU za področje raziskav in inovacij, Obzorje Evropa. Uvodoma bomo predstavili novo strukturo in posebnosti programa Obzorje Evrope ter skupne horizontalne značilnosti, cilje in pričakovane rezultate. Predstavljena bo tudi osnovna struktura in organizacija delovanja podporne mreže Nacionalnih kontaktnih oseb.

 • Evropska noč raziskovalcev - Humanistika, to si ti

  Posebnost Meseca znanosti 2020 je združitev aktivnosti tudi z dogodki, ki se organizirajo v okviru projekta Evropske noči raziskovalcev 2020, ki poteka pod podnaslovom Humanistika, to si ti! - Vede o ljudeh, vede za ljudi. Dogodki so namenjeni predvsem mladim, zato slovenske raziskovalne inštitucije, od univerz do inštitutov, odpirajo vrata in vabijo k sodelovanju.

 • Neformalno srečanje ministrov za izobraževanje, raziskave, šport in mladino

  Ministri za izobraževanje, raziskave, šport in mladino držav članic EU se bodo v prihodnjih dneh sestali na neformalnem virtualnem srečanju.

 • 5. Simpozij slovenskih raziskovalcev v tujini

  Mesec znanosti 2020 bomo zaključili s 5. Simpozijem slovenskih raziskovalcev v tujini, ki ga tudi leto soorganiziramo z društvom VTIS. Tokratni simpozij bo potekal dva dni (21. in 22. december 2020) in bo organiziran kot spletni dogodek z uporabo različnih spletnih platform in orodij, zato verjamemo, da bomo na takšen način omogočili aktivno sodelovanje še večjemu številu slovenskih raziskovalk in raziskovalcev iz tujine.