Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

 • V Parizu se te dni odvija 40. zasedanje Generalne konference UNESCO. Med 13. in 15. novembrom je bil na zasedanju tudi minister dr. Jernej Pikalo.

 • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je v petek, 15. novembra, v sodelovanju z Državnim zborom Republike Slovenije in v soorganizaciji s Skupnim raziskovalnim središčem Evropske Komisije (Joint Research Centre, European Commission) že drugič zapored organiziralo dogodek Znanost sreča parlament.

 • Letos že osmo leto zapored obeležujemo dan slovenske hrane, ki ga je Vlada RS razglasila leta 2012. Ta poteka vsak tretji petek v novembru, letos v petek, 15. novembra. Na ta dan poteka tudi Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ko imajo otroci v osnovnih šolah in vrtcih zajtrk z živili iz lokalnega okolja. Letos se želimo še posebej zahvaliti vsem udeležencem v prehranski verigi s sporočilom: »Hvala za naš super zajtrk!«.

Aktualno

Dogodki

 • Mesec znanosti

  Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport že četrto jesen pripravlja niz dogodkov, povezanih s predstavitvijo, delom, uspehi in promocijo slovenske znanosti in raziskovanja pod dežnikom Mesec znanosti.

  Ljubljana, Maribor, Ženeva, Milano
 • Slavnostna podelitev nagrad in priznanj za izjemne dosežke v znanstvenoraziskovalni in razvojni dejavnosti

  V sredo, 20. novembra, bomo podelili nagrade in priznanja Republike Slovenije za izjemne dosežke v znanstvenoraziskovalni in razvojni dejavnosti, ki jih podelimo vsako leto. Prve tovrstne nagrade, nagrade Sklada Borisa Kidriča, so se začele podeljevati leta 1957. Med leti 1988 in 1996 so bile to nagrade Republike Slovenije za znanstveno raziskovalno delo, leta 1997 pa smo jih preimenovali v Zoisove nagrade.

  Grand Hotel Union
 • Strokovni posvet Središče karierne orientacije Zahod - SKOZ

  V kongresnem centru Bernardin v Portorožu bo 22. in 23. novembra 2019 strokovni posvet 'Ali vemo, koliko nadarjenih je med nami?', ki ga organizira Gimnazija Vič kot nosilka projekta Središče karierne orientacije Zahod - SKOZ. 

  Kongresni center Bernardin Portorož
 • Posvet Komisije za enake možnosti na področju znanosti

  Kako ustvariti ustrezne pogoje za raziskovalno delo mladih v Sloveniji? To je osrednja tema posveta Izzivi mladih v znanosti, ki ga organizira Komisija za enake možnosti na področju znanosti. Posvet bo v torek, 26. novembra, ob 10. uri v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (Masarykova 16, Ljubljana).

Iskalnik