Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

 • Na Razpis za subvencionirano bivanje študentov v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2020/2021 in Razpis za bivanje študentov visokošolskega študija s statusom osebe z mednarodno zaščito v študentskih domovih za študijsko leto 2020/2021 (na spletnih straneh študentskih domov) je možno oddati prošnjo za sprejem in podaljšanje najkasneje do 17. avgusta 2020 na spletnem portalu eVŠ.

 • Letošnji mednarodni dan mladih, ki ga je leta 1999 razglasila Generalna skupščina Združenih narodov, izpostavlja slogan Vključevanje mladih za skupno svetovno delovanje. Ta dan je tudi priložnost, da spregovorimo o pomenu družbene angažiranosti mladih ter o njihovi soudeležbi pri javnih zadevah na lokalni, nacionalni in svetovni ravni. Združeni narodi so izpostavili stališče, ki se mu pridružujemo tudi na Uradu RS za mladino, da je soudeležba mladih pomembna tako na konkretni kot simbolni ravni, saj poleg dodatnih merljivih učinkov na družbeni razvoj doprinaša tudi s svojim optimizmom in pogumom, s katerim se mladi lotevajo vseh novodobnih izzivov, od podnebnih sprememb do spopadanja z epidemijo Covid-19.

 • Slovenija je v marsičem edinstvena. Vse bolj prepoznavna postaja tudi na svetovnem znanstvenem zemljevidu, kamor so slovenski znanstvenice in znanstveniki vse močneje vpeti.

Aktualno

Dogodki

 • Javno posvetovanje o novem akcijskem načrtu za digitalno izobraževanje

  Evropska komisija je začela javno posvetovanje na ravni EU, da bi zagotovila, da bo novi akcijski načrt za digitalno izobraževanje odražal izkušnje EU na področju izobraževanja in usposabljanja v času epidemije. Posvetovanje bo pomagalo črpati spoznanja iz izkušenj in bo podlaga za predloge akcijskega načrta, ki bodo ključnega pomena v obdobju okrevanja po epidemiji COVID-19.

 • Šesto srečanje ravnateljic in ravnateljev vzgojno-izobraževalnih zavodov ter novinarska konferenca

  Zavod RS za šolstvo pred začetkom novega šolskega leta organizira tradicionalno, letos že 6. konferenco ravnateljic in ravnateljev vzgojno-izobraževalnih zavodov v Republiki Sloveniji. Konferenca bo v Kongresnem centru Brdo pri Kranju.

  Brdo pri Kranju
 • Nacionalni medresorski posvet Branje kot vrednota?

  Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo, Ministrstvo za kulturo, Javna agencija za knjigo, Andragoški center RS, Društvo Bralna značka Slovenije – Zveza prijateljev mladine Slovenije, Cankarjev dom ter Bralno društvo Slovenije kot izvršni producent, vabimo na celodnevni nacionalni medresorski posvet na področju bralne kulture in bralne pismenosti Branje kot vrednota?

  Torek, 8. september 2020
  Cankarjev dom, Prešernova cesta 10, Ljubljana
Iskalnik