GOV.SI

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

 • Minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo je na novinarski konferenci predstavil osnutek Strategije višjega strokovnega izobraževanja za obdobje 2020-2030.

 • Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport v jesenskih mesecih, letos četrtič, pripravljamo niz dogodkov, povezanih s predstavitvijo, delom, uspehi in promocijo slovenske znanosti in raziskovanja, ki so združena pod dežnik Mesec znanosti. S prikazanimi vsebinami opozarjamo na pomen raziskovanja ter na njegove učinke za celotno družbo, hkrati pa naslavljamo deležnike, da predstavijo svoja dognanja in uspehe na raziskovalno-razvojnem področju.

 • Da bi poglobili in spodbudili sodelovanje slovenskega gospodarstva z Evropsko organizacijo za jedrske raziskave (CERN), je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v sodelovanju z Javno agencijo Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije in Gospodarsko zbornico Slovenije pripravilo dvodnevni dogodek "Dan slovenske industrije v CERN". Slovensko delegacijo, ki jo spremljajo predstavniki 25 slovenskih podjetij, vodi državni sekretar dr. Jernej Štromajer.

Aktualno

Dogodki

 • Mesec znanosti

  Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport že četrto jesen pripravlja niz dogodkov, povezanih s predstavitvijo, delom, uspehi in promocijo slovenske znanosti in raziskovanja pod dežnikom Mesec znanosti.

  Ljubljana, Maribor, Ženeva, Milano
 • 202. seja Strokovnega sveta RS za splošno izobraževanje

  V četrtek, 17. oktobra 2019, ob 12. uri, bo v sejni sobi P23+24, na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, Masarykova 16, Ljubljana, 202. seja Strokovnega sveta RS za splošno izobraževanje.

 • Minister dr. Pikalo slavnostni govornik na odkritju obnovljenega spomenika padlim učiteljem

  V mestnem parku ob Trubarjevem drevoredu v Murski Soboti bodo v četrtek, 17. oktobra, ob 17 uri, odkrili obnovljeni spomenik padlim učiteljem. Slavnostni govornik na slovesnosti bo minister dr. Jernej Pikalo. Spomenik 47 učiteljicam in učiteljem, ki so padli v boju proti fašizmu, so leta 1959 dali postaviti učitelji in profesorji Pomurja.

 • 174. seja Strokovnega sveta RS za poklicno in strokovno izobraževanje

  V petek, 18. oktobra 2019 ob 9.00 uri bo v sejni sobi Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, pritličje (št. 23), Masarykova 16, Ljubljana, potekala 174. seja Strokovnega sveta RS za poklicno in strokovno izobraževanje.

 • Konferenca Odprti raziskovalni podatki v Sloveniji

  Odprt dostop do rezultatov javno financiranih raziskav je eden izmed temeljev krepitve raziskovalne odličnosti ter dolgoročne vzdržnosti javnega financiranja raziskovalnega področja. Prehod na odprto znanost je kompleksen proces, v katerem se morajo vzpostaviti nova vrednotenja znanosti, kultura raziskovalnega delovanja in sodelovanja ter infrastrukturne zmožnosti. V okviru odprte znanosti uveljavitev modela odprtih raziskovalnih podatkov vpliva na delovanje celotne vertikale procesov, ki so potrebni pri zagotavljanju pogojev za raziskovalno delo.

  Glazerjeva dvorana, Univerzitetna knjižnica Maribor, Maribor