Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

 • Ministri, pristojni za izobraževanje, so se v četrtek, 29. oktobra, srečali na videokonferenci, ki jo je organiziralo grško predsedstvo Sveta Evrope. Ministrica prof. dr. Simona Kustec je sodelovala v razpravi o odzivu na COVID-19 v izobraževanju z vidika zagotavljanja kakovostnega izobraževanja za vse. Ministrica je izrazila polno podporo Deklaraciji o odzivu na krizo Covid-19 v izobraževanju. Sodelujoče na videokonferenci pa pozvala, da to obdobje razumemo kot skupno pozitivno izkušnjo za prihodnjo vizijo znanja in izobraževanja vseh učečih se generacij.

 • Objavljamo posodobljen seznam odprtih vrtcev, ki zagotavljajo nujno varstvo za otroke, katerih starši so zaposleni, in varstva ne morejo zagotoviti na drug način.

 • Ker se je decembra 2019 iztekel štiriletni mandat dosedanjemu ambasadorju Republike Slovenije za šport, strpnost in fair play, je Vlada Republike Slovenije na današnji dopisni seji za novo štiriletno obdobje na to mesto imenovala Petra Prevca.

Aktualno

 • Znani so rezultati javnega razpisa »Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2021«

  Znani so rezultati javnega razpisa za izbor operacij »Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2021«. Razpis sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Gre za zaposlitve pomočnikov vzgojiteljev začetnikov ter učiteljev, vzgojiteljev in svetovalnih delavcev začetnikov starih do 29 let z namenom načrtovanega, organiziranega in strokovno vodenega praktičnega usposabljanja za samostojno vzgojno-izobraževalno delo v vzgojno-izobraževalnih zavodih.

 • Začasna sprememba namembnosti študentskih domov

  Na podlagi 16. člena Zakona o državni upravi in Državnega načrta zaščite in reševanja ob pojavu epidemije oziroma pandemije nalezljive bolezni pri ljudeh, ki je bil aktiviran s sklepom poveljnika Civilne zaščite, je ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec s sklepom določila začasno spremembo namembnosti Javnega zavoda Študentski dom Ljubljana, Študentskih domov Univerze na Primorskem in Študentskih domov Univerze v Mariboru. 

 • Vrtci prihodnji teden odprti za zagotavljanje nujnega varstva za otroke, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način

  Zaradi poslabšanja epidemioloških razmer v državi, ki se odražajo tudi v sistemu vzgoje in izobraževanja, je Vlada Republike Slovenije sprejela nove ukrepe za zajezitev širjenja okužb s COVID-19.

Dogodki

 • Mesec znanosti 2020

  Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport letos že peto jesen zapored organizira niz dogodkov, povezanih s predstavitvijo, delom, uspehi in promocijo slovenske znanosti in raziskovanja. Mesec znanosti se bo tudi v 2020 raztezal od oktobra do konca decembra.

 • Forum »Innovative Medicines Initiative (IMI) Stakeholder Forum 2020«

  Na forumu, ki naslavlja temo 'Broader horizons: growing Europe’s health partnership, bo obravnavan pregled dosežkov razpisov IMI2 in raziskane možnosti glede nadaljevanja in preoblikovanja partnerstva v okviru Obzorja Evropa.

 • Podelitev nagrad in priznanj za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti

  Republika Slovenija Zoisove nagrade pod tem imenom podeljuje že vse do leta 1997 za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti. Odbor Republike Slovenije za podelitev nagrad in priznanj za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti vsako leto podeli največ 15 nagrad in priznanj.

  Cankarjev dom, hibridni dogodek (TBC)
 • Nacionalni dogodek Obzorje Evropa

  Nacionalni dogodek bo potekal ob zagonu novega, devetega programa EU za področje raziskav in inovacij, Obzorje Evropa. Uvodoma bomo predstavili novo strukturo in posebnosti programa Obzorje Evrope ter skupne horizontalne značilnosti, cilje in pričakovane rezultate. Predstavljena bo tudi osnovna struktura in organizacija delovanja podporne mreže Nacionalnih kontaktnih oseb.

  Brdo pri Kranju (TBC) - hibridni dogodek
 • Spletni seminar Evropskega raziskovalnega sveta – ERC

  V okviru nacionalnega dogodka ob zagonu programa Obzorje Evropa bomo v sodelovanju s predstavniki Evropskega raziskovalnega sveta (ERC) organizirali tudi informativni spletni seminar za raziskovalke in raziskovalce, potencialne prijavitelje ERC projektov.

  Brdo pri Kranju (TBC), hibridni dogodek
 • 5. Simpozij slovenskih raziskovalcev v tujini

  Mesec znanosti 2020 bomo zaključili s 5. Simpozijem slovenskih raziskovalcev v tujini, ki ga tudi leto soorganiziramo z društvom VTIS. Tokratni simpozij bo potekal dva dni (21. in 22. december 2020) in bo organiziran kot spletni dogodek z uporabo različnih spletnih platform in orodij, zato verjamemo, da bomo na takšen način omogočili aktivno sodelovanje še večjemu številu slovenskih raziskovalk in raziskovalcev iz tujine.

Iskalnik