Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Omejitve prodaje blaga in storitev

Aktualne informacije o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom najdete na strani Omejitve prodaje blaga in storitev.

 • V sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom napovedujemo objavo težko pričakovanega javnega razpisa "P4D-React EU", s katerim bomo sofinancirali digitalno transformacijo procesov v podjetjih in sicer v razpisani vrednosti 30 milijonov evrov. Javni razpis delno financira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 • Ob zaključku 2. Dneva slovenskega lesarstva, ki je danes potekal v Cankarjevem domu, so bile prvič podeljene tri nacionalne nagrade in sedem priznanj za oblikovalski Lesarski presežek leta. Dobili so jih avtorji izdelkov, ki so sestavljeni pretežno iz lokalnega lesa in ustvarjajo nove tržne niše ter imajo potencial, da uspejo tudi v tujini.

 • V Cankarjevem domu je potekal drugi dan slovenskega lesarstva - osrednji strokovni, nacionalni dogodek slovenske lesne industrije, ki sta ga organizirala Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Javna agencija SPIRIT Slovenija.

Aktualno

 • Prednosti hekanja s podatki Evropske vesoljske agencije

  Pridružite se CASSINI Hackathonu, spoznajte se s področjem satelitskih podatkov in signalov ter začnite z digitalizacijo zelenih prostorov.

 • Z odprtjem razstave Čar lesa so se pričeli Dnevi slovenskega lesarstva

  Danes je v Cankarjevem domu potekalo slavnostno odprtje 13. razstave Čar lesa in Dnevov slovenskega lesarstva. Odprtje je bil prvi od treh dogodkov lesno predelovalne panoge, ki se odvijajo med 8. in 16. junijem 2021 in skupaj tvorijo Dneve slovenskega lesarstva 2021. Dogodek smo organizirali v sodelovanju s SPIRIT Slovenija in Društvom za zaščito lesa Slovenije.

 • Svetovni dan boja proti ponaredkom in piratstvu

  Skupna študija Urada EU za intelektualno lastnino (EUIPO) ter Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) z naslovom Tveganja in škoda zaradi kršitve pravic intelektualne lastnine v Evropi je pokazala, da ponarejeni izdelki predstavljajo 6,8 % uvoza v EU v vrednosti 121 milijard evrov. Gre za kozmetiko, igrače, vino in druge pijače, elektroniko, oblačila, pesticide in farmacevtske izdelke.

Dogodki

 • Razstava Čar lesa in Dnevi slovenskega lesarstva 2021

  Vabimo vas na Razstavo Čar lesa in Dneve slovenskega lesarstva, niz dogodkov s področja lesno-predelovalne panoge, ki se bodo odvijali med 7. in 16. junijem 2021 v Ljubljani.