Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

  • Ministri EU pristojni za turizem, med njimi tudi slovenski minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, so danes razpravljali o svežnju smernic in priporočil Evropske komisije za postopno odpravljanje posebnih omejitvenih ukrepov z namenom ponovnega zagona turističnega sektorja ter o prihodnjem okrevanju turističnega gospodarstva.

  • Ministri EU za notranji trg in industrijo, med njimi tudi slovenski minister za gospodarski razvoj in tehnologijo so danes preko avdiovideo konference razpravljali o prihodnjem okrevanju evropskega gospodarstva po krizi pandemije Covid-19. Ministri so se zavzeli za čimprejšnjo pripravo načrta za okrevanje ter za koordinacijo pri pripravi ukrepov. Pri tem so poudarili relevantnost marca sprejetih predlogov Evropske komisije za boljše uveljavljanje pravil enotnega trga, za novi strategiji za industrijo ter mala in srednja podjetja ter prehod v zeleno in digitalno gospodarstvo. Izpostavili so nujnost nadaljnje poglobitve in odstranjevanja ovir na enotnem trgu, večje strateške avtonomije EU in posledično krepitve konkurenčnosti EU v globalnem merilu.

  • Epidemiološka situacija glede novega koronavirusa v Sloveniji se umirja, zato Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji z 18.5.2020 preneha veljati.

Aktualno

Dogodki

  • Dogodek »Meritve danes in jutri«

    Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Urad RS za meroslovje in Univerza v Mariboru, Fakulteta za organizacijske vede vabita na dogodek »Meritve danes in jutri«, ki bo potekal v okviru 39. mednarodne konference o razvoju organizacijskih znanosti »Organizacije na krožišču inovativnosti in digitalne transformacije«.

    Kranjska Gora
Iskalnik