Skoči do osrednje vsebine

Zaključna konferenca projekta Eurograduate o spremljanju zaposljivosti diplomantk in diplomantov

do
Fakulteta za družbene vede, Ljubljana
Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani, Univerzo v Mariboru, Univerzo na Primorskem in Univerzo v Novi Gorici vabi predstavnike akademske skupnosti in drugo zainteresirano javnost na zaključno konferenco projekta Eurograduate.

Na zaključni konferenci z naslovom »Kako s spremljanjem zaposljivosti diplomantov razvijati študijske programe in krepiti njihovo kakovost« bodo predstavljeni rezultati projekta in soočeni pogledi različnih deležnikov z visokošolskega področja.

V letu 2022 je Slovenija pristopila k drugi fazi evropske pobude spremljanja diplomantov Eurograduate. V okviru projekta se je izvedlo nacionalno anketo spremljanja visokošolskih diplomantov prve, druge in tretje stopnje, ki so svoj študij zaključili v Sloveniji v letih 2016/2017 in 2020/2021, oziroma eno in pet let po dokončanju izbranega študijskega programa. 

Projekt spremljanja zaposljivosti diplomantov sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Erasmus+ programa.

Prijava na konferenco je možna do 19. aprila.

Program konference »Kako s spremljanjem zaposljivosti diplomantov razvijati študijske programe in krepiti njihovo kakovost«.