Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
  • Ministrica o govedoreji v novem programskem obdobju

    Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec se je udeležila okrogle mize z naslovom »Perspektiva govedoreje v novem programskem obdobju«.

  • Za sofinanciranje gradnje širokopasovnih omrežij naslednje generacije namenjenih 7,1 milijona evrov

    Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo danes v Uradnem listu objavilo javni razpis za sofinanciranje gradnje širokopasovnih omrežij naslednje generacije, za katerega je namenjenih 7,1 mio evrov iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020 v Koroški, Podravski in Pomurski statistični regiji.

  • Odločitve Vlade RS s 58. seje s področja MKGP

    Vlada je na današnji seji obravnavala in sprejela pet točk s področja MKGP

  • Na 12. Informativi predstavitev poklica kmeta ter poklicev v gozdarstvu

    Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije, Srednjo gozdarsko in lesarsko šolo Postojna in Biotehniško fakulteto-Oddelkom za gozdarstvo aktivno sodeluje na 12. Sejmu izobraževanja in poklicev Informativa, kjer bomo predstavljali poklic kmeta ter poklice v gozdarstvu.

  • Ministrica dr. Aleksandra Pivec obiskala Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica

    Ministrica dr. Aleksandra Pivec se je danes mudila na Goriškem. Na Kmetijsko gozdarskem zavodu Nova Gorica so ji predstavili delo in težave, s katerimi se srečujejo kmetje na tem območju, zlasti kar zadeva škodljivce. Obisk pa je izkoristila tudi za ogled visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo novogoriške univerze.

  • Ministrica v Majšperku o izzivih govedoreje na območjih s težjimi pridelovalnim razmerami

    Kmetijsko gozdarski zavodi z območja Štajerske in Koroške so v torek v Majšperku z ministrico za kmetijstvo Aleksandro Pivec govorili o pomenu govedoreje na območjih s težjimi pridelovalnimi razmerami. Predstavili so ji vrsto ukrepov, s katerimi bi ustavili trend upadanja števila kmetij na teh območjih in s tem povezanega števila živali v hlevih.

  • Kmetijstvo in gastronomija z roko v roki pri promociji Slovenije

    Danes je v prostorih Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru potekala 1. Regijska konferenca z naslovom »Slovensko kmetijstvo in gastronomija« 2020, ki jo je organiziralo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano skupaj z Inštitutom za ekološko kmetijstvo, katedro za ekološko kmetijstvo, poljščine, vrtnine in okrasne rastline FKBV ter Delovno skupino Slovenija – evropska regija gastronomije 2021. Gostje uvodnega strokovnega srečanja so v svojih predstavitvah izpostavili predvsem pomen povezovanja kmetijstva in celotnega sistema HORECA (hoteli, restavracije, catering) za promocijo Slovenije kot svetovne gastronomske destinacije.

  • Zeleni teden v znamenju sodelovanja in krepitve odnosov

    Generalni direktor Direktorata za hrano in ribištvo dr. Bojan Pahor se je danes v Berlinu udeležil sestanka in neformalne izmenjave s predstavniki držav Zahodnega Balkana. Sejem Zeleni teden bo sicer odprt do nedelje 26. januarja, na današnjo soboto pa je tradicionalno sejem obiskalo zelo veliko število ljudi, ki so bili navdušeni tudi nad predstavitvijo Slovenije in ponudbo. Delegacija obisk v Nemčiji zaključuje s srečanjem z v Berlinu živečimi Slovenci.

  • Izvajanje programa usposabljanja za varno delo s traktorji in traktorskimi priključki

    Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano obvešča vse pooblaščene organizacije, ki so izvajale program usposabljanja za varno delo s traktorji in traktorskimi priključki pred uveljavitvijo 102. člena Zakona o voznikih, da po 12. 1. 2020 ne smejo več izvajati tega programa.

  • Sejem Zeleni teden v Berlinu – »Posadite svoj uspeh«

    Sejem »Zeleni teden« je danes v Berlinu že 85.-ič odprl vrata in pozdravil prve obiskovalce. Mednarodni sejem prehrane, kmetijstva in hortikulture vsako leto obišče skoraj pol milijona obiskovalcev. Na sejmu se tudi letos predstavlja Slovenija, z razstavnim prostorom Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Osrednja tema predstavitve je Slovenija skozi kulinarične posebnosti, s tipičnimi slovenskim jedmi ter s poudarkom na slovenskem vinogradništvu in vinih ter čebelarstvom.

Iskalnik