Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
  • Umik/odpoklic slane pokovke

    Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je s strani podjetja Orbico, d.o.o., Verovškova 72, Ljubljana, prejela obvestilo o izvajanju umika/odpoklica izdelka 'Slana pokovka'.
    Umik živila izvajajo zaradi žarkosti izdelka.

  • Umik/odpoklic sladoleda

    Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je s strani podjetja E.Leclerc, Maridis d.o.o., prejela obvestilo, da izvajajo aktivnost umika/odpoklica na podlagi postopkov, ki jih ima vzpostavljene v okviru svojega notranjega nadzora. Ukrep je bil sprejet zaradi tveganja prisotnosti etilen oksida v spodaj navedenih izdelkih proizvajalca Froneri.

  • Odpoklic sladoleda

  • Preklic odpoklica sladoledov Snickers, Twix, Bounty in M&M's

    Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani podjetja E.LECLERC, Rudnidis d.o.o., Ljubljana in E.LECLERC, Maridis d.o.o., Maribor, obveščena o preklicu izvajanja umika oz. odpoklica več vrst sladoledov zaradi vsebnosti nedovoljene snovi etilen oksid.

  • Obvestilo o umiku / odpoklicu živila 'OLIVE TIC TAC TOE', Atlanet d.o.o.

    Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani podjetja ALTANET d.o.o., Golo 82, 1292 Ig, obveščena o umiku/odpoklicu živila.

  • Umik/odpoklic patagonskih lignjev (zamrznjenih) zaradi povišane vsebnost svinca

    Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani izvajalca živilske dejavnosti obveščena o umiku/odpoklicu patagonskih lignjev, ker le-ti niso izpolnjevali prepisanega kriterija za svinec.

  • Umik/odpoklic pripravka za omako bolognese zaradi povišane vsebnost svinca

    Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani izvajalca živilske dejavnosti obveščena o umiku/odpoklicu pripravka za omako za špagete, ker je bila v proizvodnji uporabljena surovina, ki ni izpolnjevala prepisanega kriterija za svinec. Zaradi navedenega so višje vsebnosti svinca ugotovljene tudi v pripravku.

  • Umik in odpoklic pasteriziranega mleka s trga

    Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani nosilca živilske dejavnosti obveščena o umiku in odpoklicu pasteriziranega mleka s trga, v katerem je bila ugotovljena vsebnost enterobakterij.

  • Umik in odpoklic rdeče grenivke s poreklom iz Turčije

    Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila preko RASFF sistema obveščena o umiku in odpoklicu neskladne serije rdeče grenivke iz Turčije s trga. V neskladnem živilu so bili med drugim ugotovljeni nedovoljeni klorpirifos etil in fenbutatin ter prekoračena mejna vrednost pri proklorazu (ostanki pesticidov).

  • Presežena vsebnost žveplovega dioksida v posušenih šitakah

    Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je preko EU sistema obveščanja o zdra-vju škodljivih živilih in krmi (EU RASFF sistem) prejela informacijo o distribuciji nevarnega živila v Slovenijo. Razlog za takšno oceno varnosti je presežena zgornja dovoljena vrednost za aditiv žveplov dioksid.

  • Odpoklic sladoledov Snickers, Twix, Bounty in M&M's

    Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani podjetja E.LECLERC, Rudnidis d.o.o., Ljubljana in E.LECLERC, Maridis d.o.o., Maribor, obveščena o izvajanju umika oz. odpoklica več vrst sladoledov zaradi vsebnosti nedovoljene snovi etilen oksid.

  • Salmonella spp. v mesnem pripravku iz perutninskega mesa

    Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru uradnega vzorčenja živil odvzela vzorec mesnega pripravka iz perutninskega mesa, v katerem je bila ugotovljena prisotnost bakterije Salmonella spp..

  • Umik gomoljne zelene

    Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru uradnega vzorčenja odvzela vzorec živila gomoljne zelene, v katerem je bila ugotovljena presežena mejna vrednost pesticida linuron, ki na podlagi ocene tveganja predstavlja tveganje za zdravje otrok.

  • Obvestilo o ugotovljeni prisotnosti SO2 v mesnem pripravku 'Pleskavica', Engrotuš Supermarket Murska Sobota

    Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru uradnega nadzora ugotovila prisotnost SO2 v mesnem pripravku 'Pleskavica'.
    Kljub dejstvu, da je rok uporabe živilu že potekel, potrošnike o tem obveščamo zaradi morebitnega zamrzovanja za kasnejšo uporabo.
    V mesu in mesnih izdelkih SO2 ni dovoljen. Predstavlja tveganje za tiste posameznike, ki so na SO2 alergični.

  • Umik/odpoklic izdelka Eko konopljino olje

  • Umik/odpoklic izdelka 'Mladi sir z zelišči', Damijan Četina, nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, patogena E. coli

    Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani nosilca dopolnilne dejavnosti – Damijan Četina, Spodnje Grušovlje 6, obveščena o izvajanju umika oz. odpoklica proizvoda 'Mladi sir z zelišči'.
    V izdelku je bila ugotovljena prisotnost patogene bakterije Escherichia coli.

  • Umik/odpoklic izdelka Bio Konopljino olje, Baton d.o.o., Medno

    Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani podjetja – Baton d.o.o., Medno 70, SI-1210 Ljubljana, obveščena o izvajanju umika oz. odpoklica proizvoda »Bio konopljino olje«.
    V izdelku je bila ugotovljena prisotnost snovi tetrahidrokanabinol (THC).

  • Umik/odpoklic izdelka Domača zaseka, Darko Kolar s.p., Listeria

    Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani podjetja – Kmetija Kolar, Darko Kolar s.p., Pristava 29 c, Ljutomer, obveščena o izvajanju umika oz. odpoklica proizvoda »Domača zaseka«.
    V izdelku je bila ugotovljena prisotnost Listerie monocytogenes.

  • Umik in odpoklic proizvoda Hren Demeter 125g Erhardt, zaradi možne prisotnosti tujka

  • Preventivni odpoklic namaza iz postrvi zaradi ugotovljene prisotnosti listerije

    Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani podjetja Mlekarna Planika d.o.o. obveščena o pričetku izvajanja preventivnega odpoklica. Razlog za takšen ukrep je prisotnost bakterije Listeria monocytgenes, za katero ni znano, ali do konca roka trajanja ne presega predpisanega kriterija.