Skoči do osrednje vsebine

Novice, Okrožnice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
  • Danes

    V Luxembourgu potekalo zasedanje Sveta Evropske unije za kmetijstvo in ribištvo

    Ministri so se seznanili z napredkom pri sprejemanju ukrepov za obravnavanje kriznih razmer v kmetijstvu in s časovnico za njihovo izvedbo, s stanjem mednarodne trgovine in prvo pripravo letnega poročila držav članic o izvajanju strateških načrtov skupne kmetijske politike. Svet je tudi uradno potrdil spremembe direktiv o zajtrku, kjer so upoštevali slovenske predloge za označevanje medu.

  • Danes

    Najava javnega razpisa za izbor projektov

    Ministrstvo za kulturo najavlja javni razpis za izbor projektov »Trajnostne obnove in oživljanja kulturnih spomenikov v lasti občin ter vključevanje kulturnih doživetij v slovenski turizem – VZHODNA KOHEZIJSKA REGIJA (JR-EKP-KS 2024-27)". Predvidena objava je v začetku junija 2024.

  • Danes

    215. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

    Vlada je na dopisni seji sprejela spremembe Odloka o ustanovitvi Odbora za spremljanje programa za izvajanje evropskega sklada za pomorstvo, ribištvo in akvakulturo za obdobje 2021–2027, soglašala je z amandmaji k več zakonom s finančnega področja ter z amandmaji k predlogu Resolucije o Nacionalnem programu varstva potrošnikov.

  • Danes

    Državljani držav članic Evropske unije lahko glasujejo na volitvah v Evropski parlament v Sloveniji

    Državljani drugih članic Evropske unije (EU) lahko na volitvah v Evropski parlament glasujejo v Sloveniji. Predhodno morajo zahtevati vpis v evidenco volilne pravice in vpisani bodo v volilne imenike.

  • Danes

    Ministrica predstavila glavne ugotovitve cenilnega poročila za stavbo na Litijski 51

    Ministrica za pravosodje Andreja Katič je danes predstavila glavne ugotovitve cenilnega poročila za poslovno stavbo na Litijski cesti 51, katerega je naročilo Državno odvetništvo Republike Slovenije, izdelalo pa Združenje sodnih izvedencev in sodnih cenilcev Slovenije za gradbeno stroko (SICGRAS).

  • Danes

    Četrti paket osnutkov sklepov vlade za objekte, ki jih je treba zaradi ogroženosti odstraniti

    Služba vlade za obnovo po poplavah in plazovih je danes poslala občinam Šmartno ob Paki, Celje, Šoštanj in Gornji Grad osnutke sklepov vlade, ki se nanašajo na objekte, opredeljene v 151. a členu Zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov (ZIUOPZP) iz avgusta 2023.

  • Danes

    Milijon evrov za naložbe v ureditev gozdne infrastrukture

    V petek, 26. aprila 2024, je bil v Uradnem listu objavljen javni razpis za intervencijo naložbe v ureditev gozdne infrastrukture (IRP06) za leto 2024. Razpisanih je milijon evrov nepovratnih sredstev.

  • Danes

    S 30. aprilom stopajo v veljavo spremembe glede uvoza blaga v Veliko Britanijo

    Kot posledica izstopa Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske iz Evropske unije bo od 30. aprila 2024 za določene proizvode živalskega izvora in fitosanitarno blago, ki se iz držav članic uvažajo v Veliko Britanijo, začela veljati dodatna obveznost. Vse tovrstne pošiljke blaga morajo od tega datuma dalje v Veliko Britanijo vstopati preko vstopne točke.

  • Danes

    V gozdu spoštujmo gozdni bonton

    S toplejšimi dnevi so tudi gozdovi privlačna točka, saj so prostor sprostitve in rekreacije. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ob tem poudarja, da je treba spoštovati gozdni bonton. Ta obiskovalce gozdov ozavešča o dejstvu, da ima vsak gozd lastnika in da smo v gozdu gostje tako gozda kot njegovega lastnika.

  • Danes

    20 predmetov za 20 let Vojaškega muzeja Slovenske vojske: Računska plošča za taktično navigacijo

    Nadaljujemo s predstavitvijo zanimivih predmetov iz naših zbirk. V mesecu aprilu vam predstavljamo še en predmet, in sicer računsko ploščo za taktično navigacijo.

  • Danes

    Že 20 let pomagamo podjetjem in posameznikom pri kršitvah njihovih pravic znotraj Evropske unije

    SOLVIT (izpeljanka iz angleških besed solve it oziroma rešiti) je organizacija za pomoč podjetjem in posameznikom, kadar organ druge države Evropske unije (EU) krši njihove pravice. Slovenski center SOLVIT, ki ima sedež na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport, je začel delovati 1. maja 2004, ob vstopu Republike Slovenije v EU. Letos praznuje 20 let delovanja.

  • Danes

    Javni razpis za vzpostavitev, vzdrževanje in upravljanje ter posredovanje opozorilnih obvestil

    Predvidoma v maju 2024 bomo objavili Javni razpis za financiranje vzpostavitve, vzdrževanja in upravljanja sistema javnega obveščanja in alarmiranja s posredovanjem opozorilnih obvestil (JR PWAS).

  • 28. april 2024, svetovni dan varnosti in zdravja pri delu

    Vsak 28. april v letu Mednarodna organizacija dela (ILO) obeležuje svetovni dan varnosti in zdravja pri delu. Letošnji svetovni dan opozarja na pomembnost zagotavljanja varnosti in zdravja pri delu v času podnebnih sprememb. Spreminjajoči se vremenski vzorci imajo opazne vplive na celoten svet dela, še posebno pa na varnost in zdravje delavcev.

  • Poslanica predsednika vlade dr. Roberta Goloba ob dnevu upora proti okupatorju

    Spoštovane državljanke in državljani, Slovenke in Slovenci doma, v zamejstvu in po svetu, naš narod je v svoji zgodovini že nekajkrat dokazal, da zna slediti klicu svobodomiselnosti. Vemo, bili so trenutki, ko je bilo treba dvigniti glavo in jasno pokazati, da smo proti vsakršnemu zatiranju in nepravičnosti.

  • Sprememba poslovanja krajevnih uradov Beltinci, Gornji Petrovci, Grad, Rogašovci, Šalovci in Tišina

    Krajevna urada Beltinci in Grad bosta zaprta v ponedeljek, 29. aprila, in petek, 3. maja, krajevna urada Gornji Petrovci in Rogašovci v ponedeljek, 29. aprila, krajevna urada Šalovci in Tišina pa v torek, 30. aprila 2024.

  • Ministrica dr. Asta Vrečko je v Kulturnem domu Črnomelj podpisala gradbeno pogodbo z izvajalcem

    Izvajalec del bo TGH, gradbeništvo, trgovina in inženiring, d.o.o. Ministrstvo za kulturo je za obnovo Kulturnega doma Črnomelj iz evropskega Načrta za okrevanje in odpornost namenilo 2.129.554,21 evra, 823.896,59 evra pa iz lastnih sredstev. Celotna vrednost obnove znaša 2.957.450,81 evra.

  • Državna proslava ob dnevu upora proti okupatorju

    V Športni dvorani Osnovne šole Mirana Jarca Črnomelj je potekala državna počastitev dneva upora proti okupatorju (Ulica Otona Zupančiča 8, Črnomelj).

  • Ministrica dr. Asta Vrečko na obisku v Celju

    Ministrica dr. Asta Vrečko je bila v Narodnem domu v Celju, kjer je potekala osrednja občinska slovesnost pred sobotnim državnim praznikom, dnevom upora proti okupatorju, osrednja govornica. Med obiskom Celja se je ministrica srečala tudi z županom Matijo Kovačem, s katerim sta skupaj uradno odprla prenovljeno Pelikanovo fotohišo.

  • Predstavitev 72. Ljubljana Festivala

    Generalni konzulat Republike Slovenije v Celovcu je v četrtek, 25. aprila 2024, gostil novinarsko konferenco enega najstarejših in najprestižnejših mednarodnih festivalov v Evropi, Ljubljana Festivala, ki bo tudi letos na sporedu med 20. junijem in 3. septembrom.

  • Svet za trajnostni razvoj in varstvo okolja o možnostih boljšega sodelovanja v popoplavni sanaciji

    Po delitvi nekdanjega Ministrstva za okolje in prostor se svet izmenično sestaja na Ministrstvu za okolje, podnebje in energijo ter Ministrstvu za naravne vire in prostor (MNVP). 7. srečanje sveta – gostilo ga je MNVP – je tokrat potekalo v duhu predstavitve popoplavne sanacije in odprtem pogovoru o možnostih izboljšanja sodelovanja.