Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
 • Vlada se je seznanila z letnim poročilom Stalne koordinacijske skupine za promocijo Republike Slovenije

  Koordinacijska skupina skrbi za skupno nastopanje in predstavitve Slovenije v tujini, usklajuje sodelovanje različnih resorjev pri velikih projektih, skrbi za sistemsko promocijo Slovenije in povezovanje resorjev z namenom enotnega, racionalnega in strateško usklajenega nastopa Slovenije v tujini.

 • Učence Osnovne šole Kašelj na obisku vlade zanimale tudi poklicne priložnosti

  Učenke in učenci Osnovne šole Kašelj iz Ljubljane so danes na povabilo Kabineta predsednika vlade in Urada vlade za komuniciranje v okviru programa »Državljanska vzgoja« obiskali Vlado Republike Slovenije.

 • Petra Bezjak Cirman: »Zavezani smo, da bomo odgovorno odigrali svojo vlogo pri preprečevanju sovražnega govora«

  »Izmenjava mnenj o posamezni temi na družbenih omrežjih ima številne pozitivne vidike, vendar pa morajo biti pri tem jasno določeni pogoji sodelovanja uporabnikov, da je razprava spoštljiva in vključujoča in to smo na profilih vlade na družbenih medijih tudi naredili«, je izpostavila direktorica Urada vlade za komuniciranje, Petra Bezjak Cirman, na 4. seji Strateškega sveta za preprečevanje sovražnega govora.

 • Državna proslava ob dnevu upora proti okupatorju

  Državna proslava ob dnevu upora proti okupatorju je potekala na predvečer praznika, v sredo, 26. aprila 2023, ob 20. uri v Športni dvorani Osnovne šole Karla Destovnika – Kajuha v Šoštanju, rojstnem kraju pesnika in narodnega heroja, kateremu je Vlada Republike Slovenije posvetila letošnje leto.

 • Predstavitev dela vlade dijakinjam in dijakom Gimnazije Vič

  Dijakinje in dijaki Gimnazije Vič so danes na povabilo Kabineta predsednika vlade in Urada vlade za komuniciranje v okviru programa »Državljanska kultura« obiskali Vlado Republike Slovenije. Zanje smo na sedežu vlade pripravili predstavitev vlade in njenega dela.

 • Košarkarska dogodka »I feel Slovenia night« navdušila tudi v Celju in Novem mestu

  Ob dogodku Texas Feels Slovenia v Dallasu je Urad Vlade RS za komuniciranje (UKOM) v četrtek, 6. aprila, organiziral tudi dva spremljevalna dogodka v Sloveniji. V sodelovanju z Mestnima občinama Celje in Novo mesto ter podporo Košarkarske zveze Slovenije (KZS) so se na košarkarskih igriščih Dallas Mavericks v Celju in Gorana Dragića v Novem mestu pomerile košarkarske ekipe osnovnošolcev.

 • »I feel Slovenia night« tudi v Celju in Novem mestu

  Urad Vlade RS za komuniciranje (UKOM) bo v četrtek, 6. aprila, organiziral dva dogodka na košarkarskih igriščih v Celju in Novem mestu. S tem sodelujemo pri projektu promocije Slovenije na ameriškem tržišču »I Feel Slovenia Night« v Dallasu ob domači tekmi kluba Luke Dončića Dallas Mavericks proti klubu Chicago Bulls.

 • Z močno promocijo v Dallasu odpiramo vrata gospodarstvu na trgu ZDA

  Še nekaj dni nas loči do dogodka Texas Feels Slovenia, ki bo potekal 6. in 7. aprila 2023 v Dallasu, ZDA. Slovenija se bo v dveh dneh intenzivnega dogajanja ameriški javnosti predstavila kot odlična gospodarska partnerica s privlačnimi investicijskimi priložnostmi ter kot trajnostna turistična destinacija za zahtevnega gosta.

 • Promocija znamke I feel Slovenia v Dallasu

  Slovenija bo že drugo leto zapored v Dallasu izvedla poslovno-investicijski dogodek, na katerem bodo celostno predstavljeni slovensko gospodarstvo, turizem in investicijske priložnosti na obeh straneh. Pri organizaciji dogodkov, ki bodo potekali 6. in 7. aprila, sodeluje tudi Urad Vlade RS za komuniciranje (UKOM).

 • Slovenija krepi promocijo gospodarstva in turizma na trgu Združenih držav Amerike

  Združene države Amerike s 332-milijonskim trgom so za slovensko gospodarstvo in turizem pomemben trg s številnimi priložnostmi. Podjetja za uspešen prodor na trg potrebujejo več let, k odpiranju vrat pa lahko pomembno pripomore država z okrepljeno promocijo.

 • Športna vzgoja mladih

  Urad vlade za komuniciranje je 3. marca 2023 v medijskem središču v Planici organiziral pogovorno omizje o športni vzgoji mladih.

 • Predstavitev znamke I feel Slovenia

  Urad vlade za komuniciranje je 1. marca 2023 v medijskem središču v Planici organiziral omizje, na katerem so gostje spregovorili o nacionalni znamki I feel Slovenia.

 • Sonja Bence Kozole z Urada vlade za komuniciranje je prejemnica srebrnega priznanja Civilne zaščite

  V Kongresnem centru na Brdu pri Kranju je bila v sredo, 1. marca 2023, prireditev ob dnevu Civilne zaščite. Pripadnikom Civilne zaščite so podelili priznanja, plakete in kipec Civilne zaščite. Med prejemniki priznanja je tudi Sonja Bence Kozole z Urada vlade za komuniciranje (UKOM).

 • Športna infrastruktura in velike športne prireditve v Sloveniji

  Urad vlade za komuniciranje je 28. februarja 2023 v medijskem središču v Planici organiziral pogovorno omizje, na katerem so gostje spregovorili o učinkih, ki jih imajo športne prireditve na gospodarstvo in promocijo ter trajni infrastrukturi na primeru Planice.

 • V športu je moč, v knjigi je znanje

  Urad vlade za komuniciranje je v nedeljo, 26. februarja 2023, organiziral tretje v vrsti omizij z naslovom »V športu je moč, v knjigi je znanje«. Gostje večera so bili Katja Stergar, vršilka dolžnosti direktorice Javne agencije za knjigo Republike Slovenije, Sara Isaković, plavalka in srebrna olimpijka, Tadej Golob, pisatelj in Klemen Bauer, biatlonec.

 • Kakovostno življenje v Alpah za vse

  Ob robu nordijskega svetovnega prvenstva v Planici je Urad vlade za komuniciranje v petek organiziral drugo v vrsti omizij z naslovom Kakovostno življenje v Alpah za vse. Nastopajoči so predstavili Alpsko konvencijo, ki predstavlja most med trajnostno Slovenijo in Alpsko regijo.

 • Dogodki Urada vlade za komuniciranje v Planici v polnem teku

  Na nordijskem svetovnem prvenstvu v Planici je Urad vlade za komuniciranje (UKOM) za novinarje v medijskem središču pripravil pogovorna omizja z različnimi vsebinami in zanimivimi gosti. UKOM je sodeloval tudi na konferenci Sporto, kjer je bila osrednja gostja smučarska zvezda Tina Maze, ambasadorka znamke I feel Slovenia, katere skrbnik je UKOM.

 • Slovenski športni uspehi niso naključni

  V medijskem središču na nordijskem svetovnem prvenstvu v Planici so na omizju, ki ga je organiziral Urad vlade za komuniciranje, uspešni športniki Petra Majdič, Andrej Hauptman in parašportnik Jernej Slivnik razmišljali o naključjih slovenskih športnih uspehov.

 • Tina Maze na konferenci Sporto v Planici: »Ponosna sem na ambasadorstvo znamke I feel Slovenia«

  Na nordijskem svetovnem prvenstvu v Planici, kjer se je 22. februarja začelo tekmovalno dogajanje, so pripravili tudi konferenco Sporto. Osrednja športna gostja je bila slovenska smučarska šampionka Tina Maze.

 • Obisk španskega predsednika vlade Pedra Sáncheza

  Predsednik vlade dr. Robert Golob je na prvem uradnem obisku v Sloveniji gostil španskega predsednika vlade Pedra Sáncheza. Urad vlade za komuniciranje je poskrbel za medijsko logistiko.