Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
 • Petra Bezjak Cirman na zasedanju Club of Venice predstavila komuniciranje v času poplav v Sloveniji

  Direktorica Urada Vlade Republike Slovenije za komuniciranje (UKOM) Petra Bezjak Cirman se je pretekli teden udeležila plenarnega zasedanja Club of Venice, združenja, ki povezuje komunikatorje javnega sektorja v Evropi.

 • Petra Bezjak Cirman: UKOM je ob poplavah uspešno komuniciral zaradi odlične in izkušene ekipe

  Direktorica Urada vlade za komuniciranje (UKOM) Petra Bezjak Cirman je kot gostja okrogle mize na 5. dnevu komunikatorjev javnega sektorja povedala, da je UKOM lahko uspešno komuniciral informacije ob katastrofalnih poplavah zaradi odlične in izkušene ekipe.

 • Na vladi smo sprejeli dijake iz Radencev in Vegove

  Vlado so v okviru vladnega pedagoškega programa Aktivno državljanstvo obiskali dijakinje in dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci in Vegove šole iz Ljubljane. Sprejeli smo jih predstavniki Kabineta predsednika vlade, Urada vlade za komuniciranje in Protokola Republike Slovenije, pri obisku pa so sodelovali tudi sodelavci iz Policije in Javni gospodarski zavod (JGZ) Brdo.

 • Bodoči računalničarji in aranžerke v okviru obiska na vladi zatrdili, da se bodo udeleževali volitev

  V okviru vladnega pedagoškega programa Aktivno državljanstvo so se predstavitve vlade in njenega dela udeležili dijakinje in dijaki Srednje trgovske in aranžerske šole ter Vegove šole iz Ljubljane.

 • Državna proslava ob dnevu reformacije

  V Gledališki in koncertni dvorani Lendava je v ponedeljek, 30. oktobra 2023, ob 20. uri potekala državna proslava ob dnevu reformacije.

 • V okviru programa Aktivno državljanstvo so vlado tokrat obiskali dijaki Gimnazije Vič

  V tem šolskem letu je bilo devetdeset dijakinj in dijakov tretjih letnikov Gimnazije Vič druga skupina, ki smo ji v okviru vladnega pedagoškega programa Aktivno državljanstvo predstavili Vlado Republike Slovenije.

 • V klicnem centru 114 za pomoč prebivalkam in prebivalcem po poplavah v prvem mesecu 1678 klicev

  Vlada Republike Slovenije je pred dobrim mesecem dni ustanovila klicni center 114. Namenjen je vsem prebivalcem in prebivalkam, ki so utrpeli posledice naravne nesreče, in ponuja zanesljive in takojšnje informacije na enem mestu. V samo enem mesecu delovanja je klicni center 114 že odgovarjal na številna vprašanja, ki jih je postavilo 1678 klicateljev

 • Članek v reviji Slovenska vojska o komuniciranju vlade ob največjih poplavah

  Direktorica urada Petra Bezjak Cirman je za posebno številko revije Slovenska vojska "Poplave Solidarnost Mostovi" spregovorila o komuniciranju vlade ob največjih poplavah, to je od aktivacije državnega načrta zaščite in reševanja ob poplavah 4. avgusta, pa do 22. avgusta, ko smo na uradu pripravili prvo delno poročilo o izvedenih komunikacijskih aktivnostih in usklajevanju kriznega komuniciranja.

 • Na posvetu častnih konzulov Slovenije tudi predstavitev nacionalne znamke I feel Slovenia

  27. septembra 2023 se je v Novi Gorici začel tretji posvet častnih konzulov Republike Slovenije, ki bo trajal do 29. septembra 2023. Gre za pomemben dogodek z vidika promocije Slovenije in našega gospodarstva v tujini.

 • Dijaki Vegove obiskali vlado v okviru programa Aktivno državljanstvo

  Osemdeset dijakinj in dijakov tretjih letnikov Elektrotehniško-računalniške strokovne šole in gimnazije Ljubljana je v okviru vladnega pedagoškega programa Aktivno državljanstvo obiskalo Vlado Republike Slovenije.

 • Izobraževanje vladnih predstavnikov za odnose z javnostmi v Londonu

  Dvanajst predstavnikov služb za odnose z javnostmi slovenske vlade pod vodstvom direktorice Urada vlade za komuniciranje, Petre Bezjak Cirman, se je udeležilo dvodnevnega izobraževanja v Londonu, ki ga je organizirala služba za komuniciranje vlade Združenega kraljestva (angleško: Government Communication Service – GCS).

 • 18. mednarodna konferenca Blejski strateški forum

  Blejski strateški forum (BSF), globalna platforma za oblikovanje idej in izmenjavo stališč o sodobni družbi in njeni prihodnosti, je letos potekal pod naslovom »Solidarnost za globalno varnost«. Od 28. do 29. avgusta so govorci skušali odgovoriti na vprašanja o trenutni negotovosti in pomanjkanju varnosti v mednarodni geostrateški skupnosti ter tudi o prihodnjih globalnih izzivih.

 • Slovenija sporoča tuji poslovni javnosti, da je varna in odprta za poslovanje

  SPIRIT Slovenija je skupaj z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport, Ministrstvom za zunanje zadeve in Uradom Vlade za komuniciranje začrtal skupno komunikacijsko akcijo, s katero po avgustovskih poplavah sporoča tuji poslovni javnosti, da večji del slovenskega gospodarstva deluje normalno ter da je Slovenija varna destinacija za poslovanje.

 • Obseg in pomen mednarodne pomoči ob najhujših poplavah v Sloveniji

  Ob koncu prvega avgustovskega tedna je obilno deževje v večjem delu Slovenije povzročilo katastrofalne poplave in razdejanje. Pri reševanju življenj so se slovenskim reševalcem že 7. in 8. avgusta pridružile helikopterske ekipe sosednjih Madžarske in Hrvaške, ki so pomagale utrditi nasipe Mure in preprečiti še večje uničenje.

 • Video

  Prizadetim na poplavljenih območjih zagotovljena psihosocialna pomoč

  Na izjavi za javnost sta sodelovali direktorica Urada vlade Republike Slovenije za komuniciranje Petra Bezjak Cirman in vodja enote za psihološko pomoč v sistemu Civilne zaščite Republike Slovenije Barbara Čibej Žagar na temo organizacije nudenja psihosocialne pomoči prebivalstvu na območjih, prizadetih v poplavah.

 • Na dan solidarnosti na prizadeta območja le organizirano

  14. avgusta 2023, na dan solidarnosti, bo delovala vsa državna kritična infrastruktura, ki zajema sektorje energetike, prometa, prehrane, preskrbe s pitno vodo, zdravstva, financ, varovanja okolja ter informacijsko-komunikacijska omrežja.

 • Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen na delovnem obisku v Sloveniji

  Predsednik vlade dr. Robert Golob je na delovnem obisku v Sloveniji gostil predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen, ki je Slovenijo obiskala v znak podpore in solidarnosti z vsemi prizadetimi v poplavah ter predstavila možnosti podpore EU za pomoč in obnovo. Med ogledom razdejanja v Črni na Koroškem se je srečala tudi s Tino Maze, ambasadorko znamke I feel Slovenia.

 • Promocija znamke I feel Slovenia na otvoritvi Olimpijskega festivala evropske mladine v Mariboru

  S slavnostno otvoritvijo se je v nedeljo, 23. julija 2023, začel Olimpijski festival evropske mladine 2023. Na stadionu je bilo ob otvoritvi več kot 5000 gledalcev. V Mariboru bo tekmovalo 2419 reprezentantov iz 48 držav.

 • Strateški svet za preprečevanje sovražnega govora izdal 57 priporočil vladi

  Člani in članice Strateškega sveta za preprečevanje sovražnega govora so premierju dr. Robertu Golobu predstavili in predali sprejeta sistemska priporočila za posamezna področja, ki so posebej pomembna za preprečevanje sovražnega govora. Poleg splošnih priporočil vladi so pripravili priporočila za sklope vzgoje, izobraževanje in mladine, preventive, kaznovalno-pravnega odziva, medijev in spleta.

 • Poročilo o vladavini prava: Napredek pri zagotavljanju neodvisnosti javnih medijev

  Slovenija je naredila napredek pri zagotavljanju neodvisnosti javnih medijev, v poročilu o vladavini prava, objavljenem julija letos, ugotavlja Evropska komisija. K temu je pripomogla tudi ureditev razmer na Slovenski tiskovni agenciji (STA), kjer je imel eno od ključnih vlog tudi Urad vlade za komuniciranje (UKOM).