Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
 • Zaključena nadgradnja vozlišča Pragersko

  Direkcija za infrastrukturo je danes simbolično obeležila zaključek več kot 113 milijonov vredne nadgradnje vozlišča Pragersko z ureditvijo železniške postaje Pragersko.

 • Mednarodni dan civilnega letalstva

  Za večino od nas je nebo meja, a za tiste, ki se ukvarjajo z letalstvom, je nebo tam, kjer je njihov dom. Ministrstvo za infrastrukturo čestita vsem letalcem ob mednarodnem dnevu civilnega letalstva.

 • Podpisana pogodba za nadgradnjo železniške postaje Nova Gorica

  Direkcija za infrastrukturo je danes podpisala pogodbo za izvedbo nadgradnje železniške postaje Nova Gorica s pogodbeno vrednostjo 50,71 milijona evrov.

 • Uspešen dogodek o razpisih Instrumenta za povezovanje Evrope (IPE) 2023 za področje prometa

  24. novembra 2023 je potekal 9. nacionalni informativni dogodek, namenjen predstavitvi razpisov IPE Promet 2023, ki jih je 26. septembra 2023 objavila Evropska komisija. Informativni dan, ki ga vsako leto organizira Ministrstvo za infrastrukturo, je pritegnil številne udeležence iz različnih sektorjev in je bil odlična priložnost za pridobivanje ključnih informacij ter povezovanje.

 • Odprete so prijave na Informativni dan okviru Instrumenta za povezovanje Evrope "IPE INFO DAN 2023"

  Ministrstvo za infrastrukturo vas vabi, da se prijavite na "IPE INFO DAN 2023", ki bo potekal v petek, 24. novembra 2023. Dogodek, ki ga organiziramo v sodelovanju z Evropsko komisijo, bo s pozdravnim nagovorom otvorila ministrica za infrastrukturo, mag. Alenka Bratušek.

 • "Shranite datum" za IPE INFO DAN 2023

  Ministrstvo za infrastrukturo napoveduje informativni dogodek, posvečen novim priložnostim za financiranje infrastrukturnih projektov v okviru Instrumenta za povezovanje Evrope (IPE).

 • Objavljen Javni razpis za večjo letalsko povezljivost Slovenije

  Ministrstvo za infrastrukturo je v petek, 27. oktobra 2023, v Uradnem listu Republike Slovenije in Evropske unije ter na spletni strani gov.si objavilo Javni razpis za večjo letalsko povezljivost Slovenije.

 • Spletna stran Popis objektov za navigacijo

  V sklopu nalog Geodetskega inštituta Slovenije, ki v Republiki Sloveniji na podlagi Pomorskega zakonika izvaja naloge hidrografske dejavnosti, je bila izdelana spletna stran z naslovom Popis objektov za navigacijo. Namen spletne strani je lažje in hitrejše ažuriranje sprememb ter dostopnost podatkov širši javnosti.

 • Izdano gradbeno dovoljenje za gradnjo osrednjega dela železniške postaje Ljubljana

  Direkcija za infrastrukturo je danes prejela gradbeno dovoljenje za gradnjo nadhoda in postajne dvorane železniške postaje Ljubljana, ki ga je včeraj izdalo Ministrstvo za naravne vire in prostor.

 • Zaveza k odgovornemu ravnanju v cestnem prometu

  Ministrica mag. Alenka Bratušek in mag. Simona Felser, vršilka dolžnosti direktorja Agencije Republike Slovenije za varnost prometa sta danes, kot prvi podpisnici, podpisali Zavezo k odgovornemu ravnanju v cestnem prometu. Prizadevanje za prometno varnost in Vizijo NIČ je skupna odgovornost posameznika, družbe in države.

 • Javni poziv za sofinanciranje vzdrževanja in obratovanja žičniških naprav

  Ministrstvo za infrastrukturo je 1. oktobra 2023 objavilo javni poziv za sofinanciranje vzdrževanja in obratovanja žičniških naprav za zimsko sezono 2023/2024. Finančna pomoč je namenjena delnemu pokrivanju stroškov vzdrževanja in obratovanja žičniških naprav za prihajajočo zimsko sezono s ciljem ohranitve dejavnosti opravljanja prevozov z žičniškimi napravami.

 • Ustanovitev Stalne transnacionalne mreže za pomorsko varnost in zaključek projekta EUREKA

  Uprava za pomorstvo z zadnjim dnem v mesecu septembru 2023 zaključuje projekt EUREKA. Glavni rezultat projekta je ustanovitev Stalne transnacionalne mreže za pomorsko varnost, ki bo nosilec aktivnosti trajnega prizadevanja za napredek na področju zagotavljanja pomorske varnosti v jadransko-jonski regiji.

 • Svetovni dan pomorstva

  Tema letošnjega svetovnega dneva pomorstva, ki ga obeležujemo 28. septembra, je posvečena Mednarodni konvenciji o preprečevanju onesnaženja morja z ladij »MARPOL pri 50 – naša zaveza se nadaljuje« (angleško MARPOL at 50 – Our commitment goes on).

 • Na voljo nova sredstva za izboljšanje evropske prometne infrastrukture

  Evropska komisija je 26. septembra 2023 objavila razpise Instrumenta za povezovanje Evrope (IPE) za področje prometa v višini 7 milijard evrov. Cilj razpisov je sofinanciranje projektov, ki bodo prispevali k povečanju trajnosti vseevropskega prometnega omrežja TEN-T in doseganju ciljev evropskega zelenega dogovora o zmanjšanju emisij iz prometa za 90 odstotkov do leta 2050.

 • Dodeljena nova evropska sredstva za infrastrukturo za alternativna goriva

  Evropska komisija je objavila, da bo zagotovila več kot 352 milijonov evrov finančne podpore za 26 infrastrukturnih projektov, ki bodo prispevali k zelenemu prehodu v prometu v Evropski uniji.

 • Nova letalska povezava med Ljubljano in Luksemburgom

  Vzpostavitev povezave Luksemburg-Ljubljana-Luksemburg je rezultat javnega razpisa za subvencioniranje letaliških pristojbin na ljubljanskem letališču, ki ga je ministrstvo za infrastrukturo izvedlo aprila letos kot enega prvih ukrepov za izboljšanje letalske povezljivosti Slovenije.

 • Cene kalkulativnih elementov iz veljavnih koncesijskih pogodb za redno vzdrževanje državnih cest

  Na sestanku, ki je bil dne 5. septembra 2023 v Mislinji, so župani občin savinjske in koroške regije, ki jih je 4. avgusta 2023 prizadela ujma, izrazili željo po objavi cenika koncesijskih pogodb (redno vzdrževanje glavnih in regionalnih cest).

 • Zaključena je nadgradnja železniške postaje Domžale

  Zaključena so dela na železniški postaji Domžale. Postaja se sedaj ponaša s prenovljeno peronsko in tirno infrastrukturo, z novim podhodom ter prenovljenim postajnim poslopjem.

 • Izjemoma dovoljen promet težjih tovornih vozil

  V času od sobote, 12. avgusta do torka, 15. avgusta 2023, je zaradi izrednih razmer dovoljen promet tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7500 kg, če se promet izvaja z namenom odpravljanja posledic poplav. V ponedeljek, 14. avgusta 2023, je zaradi izrednih razmer dovoljen promet vseh tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7500 kg.

 • Video

  Prevoznost državnih cest in oskrba z elektriko se izboljšujeta

  Na današnji izjavi o aktualnih razmerah na območjih, prizadetih v poplavah, so sodelovali minister za okolje, podnebje in energijo mag. Bojan Kumer, ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek, v. d. direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje Leon Behin, poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite Notranjska Sandi Curk in predstojnica Centra za zdravstveno ekologijo na NIJZ Nina Pirnat.