Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
 • Severni krak tretje razvojne osi bo dokončan junija 2028

  Po večmesečnem usklajevanju je ministrica Alenka Bratušek danes, po sestanku z vodstvom družbe Dars in župani občin na območju severnega dela tretje razvojne osi, javnosti predstavila terminski načrt izgradnje tega pomembnega infrastrukturnega projekta, ki ga je strokovno preveril tudi mednarodno priznani projektant Marjan Pipenbaher.

 • Objavljen nov razpis za podporo vojaški mobilnosti na prometnem omrežju TEN-T

  Instrument za povezovanje Evrope – IPE (angleško Connecting Europe Facility – CEF) v novem razpisu nudi podporo izboljšavam na ključni prometni infrastrukturi za olajšanje mobilnosti vojaških enot na Vseevropskem prometnem omrežju (angleško Trans-European Transport Network – TEN-T). Na voljo je 790 milijonov evrov sredstev za prilagoditev infrastrukture za dvojno civilno in obrambno uporabo.

 • Ukrepi za reševanje problematike tovornega prometa in nepretočnosti Luke Koper

  Na notranjem ministrstvu je danes potekal sestanek, na katerem so predstavniki pristojnih institucij govorili o težavah v prometu zlasti na primorski avtocesti zaradi prevozov tovornjakov v Luko Koper in iz nje.

 • Pomembna sodna odločitev glede pomorske pilotaže

  Ustavno sodišče Republike Slovenije je odločilo, da Uredba o obliki in načinu izvajanja gospodarske javne službe pomorske pilotaže ni v neskladju z ustavo. To potrjuje pravilnost odločitve vodstva ministrstva iz leta 2019, da se pomorsko pilotažo preoblikuje v javno gospodarsko službo.

 • Poostren nadzor nad mednarodnimi prevozi potnikov v cestnem prometu

  Uslužbenci Inšpektorata RS za infrastrukturo, Policije, Finančne uprave RS in Inšpektorata RS za delo so, ob soorganizaciji Evropskega organa za delo, izvedli usmerjen in poostren nadzor nad mednarodnimi prevozi potnikov v cestnem prometu. Dogodka se je udeležil tudi državni sekretar Andrej Rajh.

 • Slovenija in Srbija za izboljšanje in pospešitev železniških prevozov

  Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je na delovnem obisku gostila srbskega ministra za gradbeništvo, promet in infrastrukturo Gorana Vesića. Dogovorila sta se, da bosta predlagala ustanovitev skupnega delovnega telesa s Hrvaško, Avstrijo in Italijo, da bi pospešili železniške prevoze.

 • Dobro sodelovanje Slovenije in Hrvaške pri naložbah v prometno infrastrukturo

  Ministrica Alenka Bratušek je v Opatiji s hrvaškim kolegom Olegom Butkovićem podpisala sporazum o gradnji cestnega mostu čez potok Kamenica med slovenskim naseljem Božakovo in Obrežem na Hrvaškem.

 • Minister Han v Luki Koper: »Pristanišče je vitalnega pomena za naše gospodarstvo«

  Luko Koper sta danes obiskala minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek. Srečala sta se s predsednikom uprave Luke Koper Boštjanom Napastom in se seznanila z lanskimi rezultati, aktualnimi izzivi ter ključnimi naložbami in razvojnimi priložnostmi.

 • Določenih deset prednostih letalskih linij, ki bodo upravičene do subvencij

  Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek ter minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han sta predstavila Program za večjo letalsko povezljivost v Republiki Sloveniji. Na seznamu so leti do Dunaja, Bruslja, Kopenhagna, Aten, Helsinkov, Madrida, Amsterdama, Prage, Berlina in Skopja.

 • 7. marec - dan pomorstva utrinki

  Včeraj sta se v okviru dneva pomorstva v Portorožu zvrstila dva dogodka, s katerima smo obeležili pomorsko usmeritev Republike Slovenije.

 • Simbolično dejanje v znak podpore Ukrajini kot pomorski državi

  Republika Slovenija na dan obletnice začetka ruske agresije na Ukrajino izraža podporo ukrajinskemu hidrografskemu uradu in Ukrajini kot pomorski državi.

 • Sestanek za hitrejšo gradnjo 3. razvojne osi

  Ministrica Alenka Bratušek se je sestala z župani občin, kjer poteka severni del trase 3. razvojne osi in predsednikom uprave družbe Dars, ki je investitor tega projekta. Cilj sestanka je bilo ugotoviti, kje in kako bi se dalo pospešiti gradnjo.

 • Ministrica Bratušek slavnostna botra ob postavitvi kapelice sv. Barbare

  Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek se je kot slavnostna botra udeležila dogodka ob postavitvi kapelice sv. Barbare na gradbišču predora drugega tira železniške proge Divača – Koper. Gre za prvi in najdaljši predor iz doline Glinščice v smeri proti Divači, v dolžini 6,7 kilometra. Predor bo že od vsega začetka dvocevni, kar bo v bližnji prihodnosti omogočilo polno dvotirnost drugega tira.

 • Regijska dogodka v zvezi s projektom Omogočanja multiumodalne mobilnosti

  Januarja sta se v Novem mestu in Murski Soboti odvila regijska dogodka v okviru projekta Omogočanje multimodalne mobilnosti oseb z različnimi oviranostmi.

 • Uspešno oddane vse vloge za evropska sredstva

  Ministrstvo za infrastrukturo je uspešno oddalo vseh osem slovenskih vlog na razpisu Evropske komisije za sredstva iz Instrumenta za povezovanje Evrope.

 • Video

  31. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada se je na današnji seji seznanila s parafiranim sporazumom o rešitvi stavkovnih zahtev FIDES in za podpis sporazuma pooblastila ministra za zdravje. Sprejela je tudi predlog novele zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize ter predlog zakona o pomoči za zagotovitev večje letalske povezljivosti.

 • Vlada določila cene električne energije za mikro, mala in srednja podjetja

  Vlada je na današnji dopisni seji sprejela Uredbo o določitvi cene električne energije za mikro, mala in srednja podjetja, ki so končni odjemalci, kot jih določa Zakon o oskrbi z električno energijo in začasno določila najvišje drobnoprodajne cene zanje.

 • Razpis za novega upravljalca Letališča Edvarda Rusjana Maribor

  Ministrstvo za infrastrukturo načrtuje pridobitev novega izvajalca storitev obratovanja Letališča Edvarda Rusjana Maribor, ki bo zagotovil njegovo dolgoročno delovanje. Razpis je že objavljen na portalu javnih naročil.

 • Podaljšan rok za zamenjavo starih ("roza") vozniških dovoljenj

  Z 21.decembrom 2022 je začel veljati Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o voznikih.

 • Evropski ministri za energijo dosegli politični dogovor o omejitvi cene zemeljskega plina

  Minister za infrastrukturo mag. Bojan Kumer se je v Bruslju udeležil nadaljevanja izrednega Sveta Evropske Unije za energijo, kjer so ministri intenzivno usklajevali dogovor o evropskem mehanizmu za omejitev cen zemeljskega plina in nazadnje politični dogovor tudi dosegli.