Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis
Ponastavi
 • Zaključek projekta Po-MOČ

  Delavska svetovalnica vabi na zaključno novinarsko konferenco projekta PO-MOČ, ki bo v petek, 15. 11. 2019, ob 11. uri v Domu sindikatov, Dalmatinova 4, Ljubljana (soba 6, v drugem nadstropju).

 • Otvoritev razstave fotografij v Mariboru

  Pekarna Magdalenske mreže vabi na otvoritev razstave fotografij Gregorja Salobirja, ki bo v sredo, 6. 11. 2019, ob 18. uri v studiu Wetrinsky bara (Vetrinjski dvor) v Mariboru.

 • Časoris: Če te ne sprejmejo, te ni

  Kako pomembno za kasnejše življenje je, da te sprejmejo v novem kraju? Še posebej, če moraš na pot le z dvema plastičnima vrečkama, v katerih je poleg najnujnejših oblačil morda le še knjiga?

 • Projekt #PrisluhniSpoznajSpremeni

  UNICEF Slovenija nadaljuje z izvajanjem delavnic, na katerih mlade ozavešča o otrokovih pravicah in jih spodbuja k sprejemanju drugačnosti in raznolikosti. Z delavnicami želi preprečevati socialno izključenost, sovražni govor in nasilje med mladimi.

 • Premiera predstave "Calais, Calais" v Mariboru

  Pekarna Magdalenske mreže vabi na premiero gledališke predstave »Calais, Calais«, ki bo v soboto, 26. 10. 2019 ob 18. uri na malem odru Lutkovnega gledališča Maribor.

 • Unicefove delavnice tudi v Trstu in Piranu

  UNICEF Slovenija nadaljuje z izvajanjem delavnic, na katerih mlade ozavešča o otrokovih pravicah in jih spodbuja k sprejemanju drugačnosti in raznolikosti. Z delavnicami želi preprečevati socialno izključenost, sovražni govor in nasilje med mladimi.

 • Časoris prejel evropsko nagrado za Zgodbe otrok sveta

  Časoris je prejel nagrado Clarinet Project, ki jo podeljujejo za projekte, namenjene ozaveščanju o migracijah in integraciji.

 • Časoris je objavil zgodbo dvojčkov iz Rusije, ki trenirata za olimpijske igre

  Časoris je objavil zgodbo bratov Rjazanov, ki obiskujeta 3. letnik gimnazije v Celju in sta izvrstna boksarja.

 • Preventivne delavnice društva Ključ

  Društvo Ključ v septembru in oktobru 2019 izvaja delavnice, ki so namenjene ozaveščanju mladostnikov o nevarnostih trgovine z ljudmi.

 • Časoris objavil novo zgodbo otrok sveta

  Časoris je objavil zgodbo devetnajstletnega Kirilla Yakovenko, ki s Sloveniji živi pet let.

 • Delavnice #PrisluhniSpoznajSpremeni

  UNICEF Slovenija bo jeseni izvedel serijo delavnic, na katerih bo mlade ozaveščal o otrokovih pravicah in jih spodbujal k sprejemanju drugačnosti in raznolikosti. Z delavnicami želi preprečevati socialno izključenost, sovražni govor in nasilje med mladimi. Cilj delavnic je razbijanje stereotipov o beguncih in migrantih ter spodbujanje socialne solidarnosti, empatičnega razmišljanja in odgovornega izražanja mnenja.

 • Delavnica stop animacije »Ni prave poti«

  Pekarna Magdalenske mreže in Srednja šola za oblikovanje Maribor vabita dijake na brezplačno delavnico stop animacije, ki bo potekala 21., 22. in 23. avgusta 2019 med 10.00 in 16.00 v Galeriji K18 v Mariboru. Gre za eno od tradicionalnih tehnik animacije, ki prikazuje nežive predmete v gibanju. Ob neprekinjenem predvajanju zaporedja podobnih fotografij, se ustvari iluzija gibanja.

 • Prostovoljske akcije in srečanje skavtskih voditeljev

  Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov bo v času vseslovenskega tabora »Srečanje« izvedlo serijo delavnic, ki bodo namenjene poglabljanju ter prevpraševanju sodelovanja, sočutja, strpnosti, kritičnega presojanja in razmišljanja, dialoga, sovražnega govora.

 • Tiskovna konferenca projekta Delavske svetovalnice PO-MOČ

  Društvo za zagovorništvo ranljivih skupin - Delavska svetovalnica opozarja na zelo intenzivno izkoriščanje različnih skupin delavcev. Konkretne primere delovnega izkoriščanja bodo predstavili na novinarski konferenci v četrtek, 1. avgusta 2019, ob 11. uri v Domu sindikatov, Dalmatinova 4, Ljubljana.

Iskalnik