GOV.SI

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Danes

  Prehransko dopolnilo Divinita original lahko prinaša povišano prisotnost anorganskega arzena

  Zdravstveni inšpektorat je v okviru uradnega nadzora vzorčil prehransko dopolnilo Divinita original, rjave morske alge. Kemijska analiza vzorca je pokazala povišano prisotnost anorganskega arzena, za katerega pa zakonodaja ne določa njegovih mejnih vrednosti, kadar je prisoten v prehranskih dopolnilih. Nacionalni inštitut za javno zdravje je pripravil oceno tveganja za zdravje potrošnikov, vključno za občutljivo populacijo ljudi.

 • Časoris: Če te ne sprejmejo, te ni

  Kako pomembno za kasnejše življenje je, da te sprejmejo v novem kraju? Še posebej, če moraš na pot le z dvema plastičnima vrečkama, v katerih je poleg najnujnejših oblačil morda le še knjiga?

 • Projekt #PrisluhniSpoznajSpremeni

  UNICEF Slovenija nadaljuje z izvajanjem delavnic, na katerih mlade ozavešča o otrokovih pravicah in jih spodbuja k sprejemanju drugačnosti in raznolikosti. Z delavnicami želi preprečevati socialno izključenost, sovražni govor in nasilje med mladimi.

 • Premiera predstave "Calais, Calais" v Mariboru

  Pekarna Magdalenske mreže vabi na premiero gledališke predstave »Calais, Calais«, ki bo v soboto, 26. 10. 2019 ob 18. uri na malem odru Lutkovnega gledališča Maribor.

 • Unicefove delavnice tudi v Trstu in Piranu

  UNICEF Slovenija nadaljuje z izvajanjem delavnic, na katerih mlade ozavešča o otrokovih pravicah in jih spodbuja k sprejemanju drugačnosti in raznolikosti. Z delavnicami želi preprečevati socialno izključenost, sovražni govor in nasilje med mladimi.

 • Časoris prejel evropsko nagrado za Zgodbe otrok sveta

  Časoris je prejel nagrado Clarinet Project, ki jo podeljujejo za projekte, namenjene ozaveščanju o migracijah in integraciji.

 • Časoris je objavil zgodbo dvojčkov iz Rusije, ki trenirata za olimpijske igre

  Časoris je objavil zgodbo bratov Rjazanov, ki obiskujeta 3. letnik gimnazije v Celju in sta izvrstna boksarja.

 • Preventivne delavnice društva Ključ

  Društvo Ključ v septembru in oktobru 2019 izvaja delavnice, ki so namenjene ozaveščanju mladostnikov o nevarnostih trgovine z ljudmi.

 • Časoris objavil novo zgodbo otrok sveta

  Časoris je objavil zgodbo devetnajstletnega Kirilla Yakovenko, ki s Sloveniji živi pet let.

 • Delavnice #PrisluhniSpoznajSpremeni

  UNICEF Slovenija bo jeseni izvedel serijo delavnic, na katerih bo mlade ozaveščal o otrokovih pravicah in jih spodbujal k sprejemanju drugačnosti in raznolikosti. Z delavnicami želi preprečevati socialno izključenost, sovražni govor in nasilje med mladimi. Cilj delavnic je razbijanje stereotipov o beguncih in migrantih ter spodbujanje socialne solidarnosti, empatičnega razmišljanja in odgovornega izražanja mnenja.