GOV.SI

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Danes

  Razglasitev najboljše rešitve letošnjega Hackathona 2019 na temo Moja varnost in mobilnost

  V prostorih Policijske postaje Moste je danes, 22. oktobra 2019, potekala predstavitev in razglasitev zmagovalnih rešitev Hackathona 2019 z vodilno temo »Moja varnost in mobilnost«.

 • Danes

  PZS: Izbrali smo pet izzivov, glasujte za svojega favorita!

  6. krog Partnerstva za spremembe: Imamo pet superfinalistov, pet izzivov, ki se bodo predstavili na uvodnem dogodku 6. kroga Partnerstva za spremembe. To so "Nakup vrednotnice za osebno dopolnilno delo (odd) - uporabnik naj izbere", "Ureditev parkiranja osebne prenosne elektromobilnosti (električnih skirojev ipd.) v urbanih središčih", "Moj košček Slovenije - vpeljava institucionalnega vrtičkarstva", "Student life app (aplikacija študentsko življenje)", in "Mladi na svoje - vzpostavitev platforme sodelovanja na področju stanovanjske problematike".

 • Danes

  Vročanje potrdil iz Kazenske evidence tudi preko portala eUprava

  Ministrstvo za javno upravo že dlje časa aktivno sodeluje z Ministrstvom za pravosodje pri vzpostavljanju dodanih elektronskih storitev za državljane. Tako smo marca 2019 na eUpravi registriranim uporabnikom omogočili vpogled v Skupno evidenco kazenskih točk v cestnem prometu. Storitev je zelo odmevna in v praksi pogosto uporabljena. Od njene vzpostavitve pa do danes smo preko eUprave zabeležili skoraj 60.000 vpogledov v evidenco.

 • Razvitost eUprave v Sloveniji nad evropskim povprečjem

  Evropska komisija je objavila najnovejše rezultate redne primerjalne analize razvitosti storitev eUprave v Evropski uniji 2019 ("E-government Benchmark"). Meritve so bile izvedene v letu 2018.

 • Ministrstvo za javno upravo danes vlado seznanilo s pripravljenima osnutkoma sprememb zakonov za implementacijo odločbe Ustavnega sodišča

  Ministrstvo za javno upravo je danes vlado seznanilo z osnutkoma zakonodajnih predlogov za implementacijo odločbe Ustavnega sodišča, in sicer s Predlogom o spremembah in dopolnitvah Zakona o določitvi volilnih enot za volitve poslancev v Državni zbor in Predlogom Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o volitvah v Državni zbor.

 • Mednarodna konferenca na področju strojnega učenja in podatkovne analitike: Premier Machine Learning Conference - Predicitve Analytics World Business

  Od 16. do 17. julija 2019 poteka v Londonu odmevna strokovna mednarodna konferenca na področju strojnega učenja in podatkovne analitike z naslovom » Premier Machine Learning Conference - Predicitve Analytics World Business«.

 • Na 38. srečanju visokih predstavnikov Centrov vlad držav OECD tudi predstavniki MJU

  Generalni direktor Direktorata za javni sektor Ministrstva za javno upravo Peter Pogačar se v Reykjaviku udeležuje 38. srečanja visokih predstavnikov Centrov vlad držav OECD.

 • Na 13. strateški konferenci o trgovini v ospredju pomen osebnega stika

  V sredo, 16. oktobra 2019, se je na Brdu pri Kranju začela konferenca o trgovini z naslovom »Kupec in digitalizacija – človek in tehnologija – ali kam naprej v trgovini«, ki jo organizira Trgovinska zbornica Slovenije (TZS) v sodelovanju z ljubljansko ekonomsko fakulteto (EF). Uvodnega dela konference se je udeležil tudi minister za javno upravo Rudi Medved, ki je ob tem poudaril pomembno vlogo razvoja digitalizacije v Sloveniji: »Na Ministrstvu za javno upravo se zavedamo hitrega razvoja informacijskih sistemov in e storitev tudi na področju potrošništva, ko ljudje radi kupujejo preko spleta. Na MJU razvijamo e javne storitve ter sisteme prijazne uporabnikom ter v sodelovanju z njimi. Pri razvoju naših storitev in portalov npr. eUprava in eVEM (SPOT) sledimo uporabniški izkušnji in želimo ponuditi vse na enem mestu, na način, da uporabniki lahko marsikaj izbirajo in urejajo od doma. Pri vsem tem pa ne smemo pozabiti, da sodobna tehnologija ne more nadomestiti človeka ter pristnega medčloveškega stika, lahko je le v pomoč kot orodje, ne pa kot nadomestilo,« je v izjavi za medije izpostavil minister.

 • Sestanek Agencije za kibernetsko varnost EU (ENISE)

  Dr. Uroš Svete, predstavnik Slovenije v upravnem odboru Agencije za kibernetsko varnost EU (ENISE), se je danes, 16. oktobra 2019, udeležil rednega sestanka ENISE na njenem sedežu v Atenah.

 • Študijski obisk vrhunskih strokovnjakov OECD na Ministrstvu za javno upravo

  Med 14. in 18. oktobrom 2019 se na Ministrstvu za javno upravo mudi delegacija šestih strokovnjakov Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD), ki bo za Slovenijo prvič izdelala celovit pregled digitalne uprave v Republiki Sloveniji. Delegacijo je danes nagovoril tudi državni sekretar Leon Behin.