Skip to main content

Prime Minister at the main event marking 50 years of women’s volleyball in Nova Gorica

Prime Minister Dr Robert Golob was the guest of honour at the event celebrating 50 years of women’s volleyball in Nova Gorica. Addressing the crowd at Bevk Square in the centre of Nova Gorica, the Prime Minister highlighted the added value of sports and the importance of youth participation.
Groups of girls with volleyballs on stage

Prime Minister at the main event marking 50 years of women’s volleyball in Nova Gorica | Author STA/Jure Makovec

1 / 3

"S športom je treba začeti, ko si mlad. S tem razviješ delovne navade in spretnosti in si predvsem zgradiš zdravo družbo, ki te spremlja celo življenje. Ko z nekom odraščaš, se boriš in dosegaš vzpone in padce, si z njim za vedno tesno povezan," je poudaril predsednik vlade.

Dr. Robert Golob je v preteklosti pomembno prispeval k razvoju goriške odbojke, saj je bil v obdobju od 2013 do 2022 častni predsednik Odbojkarskega kluba Gorica in si vztrajno prizadeval, da odbojka na Goriškem ne zamre. "Imeli smo motiv, verjeli smo v goriško zgodbo in lahko smo finančno priskočili na pomoč," je dejal dr. Golob. Odbojkaricam kluba GEN-I Volley je čestital za njihove rezultate in jim zaželel popotnico za prihodnjo sezono: "Punce, tudi v naslednji sezoni pokažite, da ste iz pravega testa in ponovno pridite v finale!"

Ženska odbojka na Goriškem je zaznamovala Novo Gorico in še vedno sooblikuje utrip mesta in mladih. Na polovici stoletja se ženski odbojkarski klub GEN-I Volley ponaša z zavidljivimi rezultati in športnimi uspehi. Igralke GEN-I Volley so aktualne državne podprvakinje v odbojki, odbojki v Novi Gorici pa se je uspelo pozicionirati kot ženski ekipni šport številka ena. Za to so zaslužni tako prodorne odbojkarice kot vsi tisti, ki so pet desetletij kalili mlajše selekcije in skrbeli za razvoj kluba.