Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
  • Vlada soglaša z amandmaji k predlogoma zakonov s finančnega področja

    Vlada je na današnji dopisni seji soglašala s predlogoma amandmajev k dopolnjenima predlogoma Zakona o postopku sodnega varstva nekdanjih imetnikov kvalificiranih obveznosti bank in novele Zakona o obveznih zavarovanjih v prometu.

  • 218. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

    Vlada je na današnji dopisni seji sprejela mnenje o predlogu za začasno zadržanje Odloka, ki se nanaša na zahtevo za oceno ustavnosti Odloka o razpisu posvetovalnega referenduma o obravnavi ureditve pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja.

  • Video

    102. redna seja Vlade Republike Slovenije

    Na današnji seji je vlada odločila, da začne postopek za priznanje Palestine kot neodvisne in suverene države. Sprejela je tudi izhodišča za postavitev spomenika slovenske osamosvojitve v Ljubljani na Trgu republike in potrdila predlog odloka nove strategije upravljanja državnih naložb. Vlada je začela tudi s postopkom priprave proračunov za leti 2025 in 2026.

  • Odločitve vlade s sej vladnih odborov

    Na sejah vladnih odborov je vlada med drugim sprejela mnenje o predlogu deklaracije ob 20. obletnici članstva Slovenije v EU »Doma v Evropi« in v veljavni Načrt razvojnih programov za obdobje 2024-2027 uvrstila projekt Investicijsko vzdrževanje dijaških domov 2024-2027.

  • 216. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

    Vlada je na dopisni seji sprejela mnenje glede Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o mladinskih svetih ter soglašala s predlogom amandmajev k Predlogu Resolucije o dolgoročni miroljubni rabi jedrske energije v Sloveniji - Jedrska energija za prihodnost Slovenije.

  • 215. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

    Vlada je na dopisni seji sprejela spremembe Odloka o ustanovitvi Odbora za spremljanje programa za izvajanje evropskega sklada za pomorstvo, ribištvo in akvakulturo za obdobje 2021–2027, soglašala je z amandmaji k več zakonom s finančnega področja ter z amandmaji k predlogu Resolucije o Nacionalnem programu varstva potrošnikov.

  • 214. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

    Na današnji dopisni seji je vlada določila deleže posameznih vrst plastičnih proizvodov za enkratno uporabo, danih na trg v Republiki Sloveniji, Direkciji za vode prerazporedila 45 milijonov evrov proračunskih sredstev in imenovala dr. Lidijo Globevnik za generalno direktorico Direktorata za vode.

  • Državna proslava ob 20. obletnici vstopa Slovenije v Evropsko unijo

    Državna proslava ob 20. obletnici vstopa Republike Slovenije v Evropsko unijo bo v četrtek, 9. maja, od 20.30 dalje v Novi Gorici.

  • Video

    101. redna seja Vlade Republike Slovenije

    Na današnji seji se je vlada seznanila z izhodišči pokojninske reforme in potrdila izhodišče za spremembe sistema invalidskega in pokojninskega zavarovanja ter potrdila podlage za začetna usklajevanja s socialnimi partnerji. Sprejela je tudi obrambno, vojaško in strategijo civilne obrambe Republike Slovenije.

  • Odločitve vlade s sej vladnih odborov

    Na sejah vladnih odborov je vlada med drugim soglašala s spremembami in dopolnitvami Splošnih pogojev poslovanja Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije ter v veljavni Načrt razvojnih programov 2024–2027 uvrstila nov projekt.

  • Slovenija. Doma v Evropi - že 20 let.

    1. maja 2004 je Slovenija skupaj še z devetimi državami srednje in vzhodne Evrope postala članica Evropske unije. Čeprav je bilo pred vstopom prisotne tudi nekaj negotovosti, lahko z današnje perspektive ugotovimo, da je članstvo naši državi pomagalo na poti gospodarskega razvoja in mednarodne uveljavitve, ljudem pa omogočilo številne nove možnosti v drugih državah članicah.

  • 213. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

    Vlada je na današnji dopisni seji sprejela mnenje o predlogu za razpis posvetovalnega referenduma o zagotavljanju stabilne oskrbe z nizkoogljično električno energijo, mnenje o predlogu priporočila Vladi Republike Slovenije za transparentno delovanje institucij in ohranitev suverenosti Slovenije in se opredelila do ocene fiskalnega sveta glede proračunskih dokumentov.

  • Video

    100. redna seja Vlade Republike Slovenije

    Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele Zakona o kazenskem postopku, ki prinaša implementacijo treh odločb Ustavnega sodišča (US), dvig dokaznega standarda in skrajšanje roka za pridobivanje podatkov. Izdala je tudi Uredbo o načinu ugotavljanja pogojev in meril za dodelitev investicijskih spodbud ter pogojev za strateško investicijo.

  • 212. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

    Vlada je na današnji dopisni seji sprejela mnenje k predlogu zakona o spremembah zakona o referendumu in o ljudski iniciativi, ki ga je predložila skupina poslank in poslancev s prvopodpisano Jelko Godec ter ga pošlje Državnemu zboru.

  • Odločitve vlade s sej vladnih odborov

    Na sejah vladnih odborov je vlada v veljavni Načrt razvojnih programov (NRP) 2024–2027 uvrstila več novih projektov.

  • Video

    99. redna seja Vlade Republike Slovenije

    Vlada je na današnji seji med drugim sprejela poročilo o izvajanju strategije razvoja trga kapitala ter spremembe Uredbe o ukrepih kmetijsko-okoljska-podnebna plačila, ekološko kmetovanje in plačila območjem z naravnimi ali drugimi posebnimi omejitvami iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020.

  • Odločitve vlade s sej vladnih odborov

    Na sejah vladnih odborov je vlada med drugim v veljavni Načrt razvojnih programov 2024–2027 uvrstila več novih projektov ter odločila o prerazporeditvah in razporeditvah pravic porabe v letošnjem državnem proračunu.

  • 210. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

    Vlada se je na današnji dopisni seji seznanila s seznamom upravičencev do petega sklopa predplačil za obnovo stanovanj, poškodovanih v poplavah in plazovih avgusta 2023, in opredelila javnofinančno porabo v prihodnjem triletnem obdobju, ki predvideva postopno zniževanje javnofinančnega primanjkljaja. Seznanila se je tudi z izjavo predsednikov vlad o razmerah na Bližnjem vzhodu.

  • 209. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

    Na današnji dopisni seji je vlada sprejela mnenje k predlogu Zakona o dopolnitvi Zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023, ki ga je v zakonodajni postopek predložila skupina poslank in poslancev s prvopodpisano Jelko Godec.

  • Video

    98. redna seja Vlade Republike Slovenije

    Na današnji seji je vlada sprejela predlog novega Zakona o Kobilarni Lipica, s katerim ustvarja pogoje za razvoj Kobilarne, učinkovitejše upravljanje, ohranjanje kulturne dediščine in njen gospodarski razvoj. Izdala je tudi uredbe s področja kmetijstva, ki uresničujejo del protestnih zahtev. Vlada je sklenila, da se mediacija s sindikatom Fides podaljša za en teden.