Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
  • Predsednik vlade dr. Golob na izrednem zasedanju Evropskega sveta

    Predsednik vlade dr. Robert Golob se je udeležil izrednega zasedanja Evropskega sveta v Bruslju. Voditeljice in voditelji držav članic EU so razpravljali o aktualnih razmerah v mednarodni skupnosti, predvsem na Bližnjem vzhodu in v Ukrajini, o odnosih s Turčijo ter o konkurenčnosti evropskega gospodarstva, prihodnosti notranjega trga EU in Uniji kapitalskih trgov.

  • V Zeleni jami v Ljubljani 88 novih neprofitnih najemnih stanovanj

    Državni sekretar dr. Klemen Ploštajner se je danes udeležil otvoritve 88 novih neprofitnih najemnih stanovanj v Zeleni jami v Ljubljani, ki jih je s pomočjo posojila Stanovanjskega sklada Republike Slovenije in sredstev iz Načrta za okrevanje in obnovo, za katera smo izplačilo zagotovili na Ministrstvu za solidarno prihodnost, kupil Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana.

  • Slovenska vojska zmanjšuje vpliv vojaških aktivnosti na Postojnskem

    Slovenska vojska je na osrednjem vadišču v Postojni danes predstavila načrt usposabljanj v naslednjih mesecih in številne ukrepe za varovanje okolja. Na okrogli mizi o tem področju sta sodelovala tudi državni sekretar Rudi Medved in župan Občine Postojna Igor Marentič.

  • Strokovni posvet Otrok – zrcalo družbe!

    Državna sekretarka na Ministrstvu za pravosodje mag. Andreja Kokalj je nagovorila strokovni posvet z naslovom Otrok – zrcalo družbe!. Dvodnevni posvet številnih strokovnjakov iz različnih področij organizira Center za izobraževanje v pravosodju Ministrstva za pravosodje v sodelovanju z Generalno policijsko upravo in Društvom državnih tožilcev Slovenije.

  • POMEMBNO: rok za predložitev dokazil o škodi v gospodarstvu ob poplavah poteče 22. aprila

    Na ministrstvu ponovno pozivamo vse oškodovance, da skladno z navodili iz že prejetega poziva za predložitev dokazil o dejanski škodi v gospodarstvu po poplavah avgusta 2023, le-ta posredujejo najkasneje do 22. aprila 2024. Opažamo namreč, da znaten delež oškodovancev, ki so oddali oceno škode v gospodarstvu, še ni oddalo ustreznih dokazil.

  • Objavljeni rezultati razpisa za podporo aktivnosti pisarn za prenos znanja

    Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije je 22. 12. 2023 objavilo Javni razpis za podporo aktivnosti pisarn za prenos znanja (JR KTO), ki ga delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Za sofinanciranje na podlagi razpisa sta bili izbrani vlogi Instituta Jožef Stefan in Univerze v Ljubljani.

  • Strokovni posvet: Otrok – zrcalo družbe!

    Center za izobraževanje v pravosodju skupaj z Generalno policijsko upravo in Društvom državnih tožilcev Slovenije 18. in 19. aprila 2024 v Ljubljani organizira 22. strokovni posvet z naslovom Otrok – zrcalo družbe! Udeležence posveta je uvodoma nagovorila državna sekretarka Helga Dobrin.

  • Odziv ministrstva na preiskavo Agencije za varstvo konkurence

    Objavljamo odziv Ministrstva za digitalno preobrazbo na poročanje medijev, da Agencija za varstvo konkurence štiri podjetja sumi nedovoljenega dogovarjanja o cenah in usklajenega ravnanja pri oddaji ponudb, zlasti v primeru javnega naročila ministrstva za digitalno preobrazbo.

  • Slovenija na političnih konzultacijah izrazila polno podporo Moldaviji na njeni evropski poti

    Na političnih konzultacijah v Sloveniji so z državnim sekretarjem Ministrstva za zunanje zadeve Republike Moldavije Vladimirjem Cucem govorili državna sekretarja Sanja Štiglic in Marko Štucin ter politična direktorica na Mateja Norčič Štamcar. Govorili so predvsem o priložnostih dvostranskega sodelovanja in približevanju Moldavije EU in izmenjali poglede o varnostni situaciji v regiji.

  • Državna sekretarka Vodnik v Bruslju poudarila pomen sodelovanja pri reševanju zdravstvenih potreb

    Državna sekretarka na Ministrstvu za zdravje Eva Vodnik se je 17. in 18. aprila 2024 v Bruslju udeležila konference na visoki ravni z naslovom »Zdravstvene potrebe kot gonilna sila zdravstvene politike in inovacij«, ki jo je v okviru predsedovanja Svetu Evropske unije organizirala Kraljevina Belgija.

  • Nove e-vloge za uveljavljanje pravic do tehničnih pripomočkov in prilagoditve vozila za invalide

    Ministrstvo je v sodelovanju z Ministrstvom za digitalno preobrazbo pripravilo nove vloge, ki se nanašajo na uveljavljanje pravic do tehničnih pripomočkov za premagovanje komunikacijskih ovir za invalide s senzornimi okvarami ter prilagoditve vozil za gibalno ovirane invalide. Vloge so od 17. aprila 2024 naprej na voljo na portalu eUprava.

  • V okviru novega LIFE razpisa na voljo 571 milijonov evrov

    Program LIFE je vodilna pobuda EU za financiranje okoljskih in podnebnih ukrepov, zato je izjemna priložnost, da uresničite svoje zamisli, in če bo vaš predlog projekta uspešen, boste lahko prejeli del od 571 milijonov evrov, ki so letos na voljo. Za sredstva lahko zaprosite do septembra.

  • Na uradnem obisku v Sloveniji je minister za obrambo Črne gore Dragan Krapović

    Na povabilo ministra za obrambo Marjana Šarca je od včeraj, 17. aprila, na uradnem obisku v Sloveniji minister za obrambo Črne gore Dragan Krapović. Namen obiska je poglobitev dvostranskega sodelovanje med državama na obrambnem področju.

  • Nedelovanje Registra elektronske hrambe

    Register elektronske hrambe zaradi nadgradnje v ponedeljek, 22. aprila 2024, ne bo deloval. Prosimo za razumevanje!

  • Obvestilo o poslovanju krajevnih uradov v času stavke

    Krajevni uradi bodo v času stavke javnih uslužbencev, ki poteka vsako sredo od 13. marca do preklica, izjemoma odprti.

  • Ministrica dr. Asta Vrečko odprla slovenski paviljon na 60. beneškem bienalu

    Na letošnjem 60. beneškem bienalu se Slovenija predstavlja s projektom umetnice Nike Špan Skrivnost vrta zate (angleško Garden Secret For You), ki ga kurira Vladimir Vidmar.

  • Državna sekretarka Maša Kociper v Atenah na konferenci Naš ocean o zaščiti morskega okolja

    Državna sekretarka Maša Kociper se je 16. in 17. aprila 2024 v Atenah udeležila devete konference Naš ocean (angleško Our Ocean Conference - COO) ne samo kot predstavnica Slovenije, ampak tudi kot predstavnica države, ki predseduje Barcelonski konvenciji v obdobju 2024 do 2026.

  • Video

    Globalni izzivi zahtevajo konstruktivno sodelovanje med Slovenijo in Kitajsko

    Zunanja ministrica in podpredsednica vlade Republike Slovenije Tanja Fajon zaključuje s političnim delom obiska na Kitajskem, potem ko se je srečala še z namestnikom ministra za trgovino Kitajske Ji Lingom. Zadnji del turneje po Aziji bo namenjen gospodarski diplomaciji, ministrico namreč na obisku spremlja številčna gospodarska delegacija.

  • Tretja seja Sveta Vlade za mladino

    Danes se je v prostorih vlade odvijala tretja seja Sveta Vlade Republike Slovenije za mladino, ki jo je vodil predsednik sveta in minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda.

  • Deveti posvet Platforme znanja: sooblikovanje desetega okvirnega programa za raziskave in inovacije

    Okvirni programi za raziskave in inovacije so ključni programi Evropske unije financiranje raziskav in inovacij. Trenutni program, Obzorje Evropa, zajema obdobje 2021-2027. Do naslednjega okvirnega programa (OP) – desetega po vrsti, ki začenja 1. januarja 2028, nas ločijo dobra tri leta, priprave nanj pa že intenzivno potekajo.