Skoči do osrednje vsebine

Odziv ministrstva na preiskavo Agencije za varstvo konkurence

Objavljamo odziv Ministrstva za digitalno preobrazbo na poročanje medijev, da Agencija za varstvo konkurence štiri podjetja sumi nedovoljenega dogovarjanja o cenah in usklajenega ravnanja pri oddaji ponudb, zlasti v primeru javnega naročila ministrstva za digitalno preobrazbo.

Ministrstvo zaupa v postopke, ki jih vodi Agencija za varstvo konkurence, preiskava pa z ministrstvom in delom ministrstva ni povezana in ne vpliva na postopek razdelitve prenosnih računalnikov.

Ministrstvo za digitalno preobrazbo je upravičenim šolam in zavodom, katerih ustanoviteljica je Republika Slovenija, ter občinam prenosne računalnike že razdelilo, preostalih 10.000 pa bo prek javnega poziva Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije razdeljenih socialno najbolj ogroženim, torej upravičencem do otroškega dodatka, uvrščenim v prvi dohodkovni razred, ki imajo vsaj enega otroka, ki je vključen v osnovnošolsko izobraževanje. Rok za oddajo vlog začne teči v ponedeljek, 22. aprila 2024, ob 9. uri in traja do razdelitve razpoložljive računalniške opreme, vendar najdlje do 22. junija 2024

Javni poziv in vlogo najdete na spletni strani sklada.