Skoči do osrednje vsebine

EU digitalno covid potrdilo o prebolelosti na osnovi HAG testa na zVem

Na podlagi spremembe EU uredbe, ki ureja izdajo EU digitalnih COVID potrdil (EU DCP) in odloka Vlade RS, ki je potrdila možnost, da se v Sloveniji na podlagi pozitivnega HAG testa izda EU DCP potrdilo o prebolelosti, so bila spremenjena pravila za izdajo potrdil EU DCP.

Potrdilo o prebolevnosti

Pozitivni na HAG testu lahko v zVem aplikaciji kot registrirani uporabniki brezplačno pridobijo EU digitalno covid potrdilo o prebolelosti, ki je veljavno tudi zunaj Slovenije.

Prekinitev izolacije je še vedno možna 7. dan izolacije z negativnim HAG testom, opravljenim pri izvajalcu testiranja, vendar pa je EU digitalno covid potrdilo o prebolevnosti veljavno šele 11. dan po pozitivnem HAG testu. V vmesnem času, torej med 7. in 11. dnem, oseba lahko PCT pogoj izpolnjuje na osnovi negativnega HAG testa ali drugega veljavnega EU potrdila, s katerim razpolaga.

EU digitalno covid potrdilo o prebolevnosti je brezplačno dosegljivo na portalu zVEM, ali v mobilni aplikaciji zVem, ali proti plačilu stroškov izdaje v lekarni na osnovi kartice zdravstvenega zavarovanja in osebnega dokumenta s fotografijo.

Veljavnost EU covid potrdila o cepljenju in prebolevnosti

Sistem cepljenja QR koda Rok veljavnosti potrdila
Trikrat cepljeni - cepljeni s poživitvenim odmerkom (zadnji odmerek Pfizer ali Moderna) 3/3 neomejeno
Preboleli + cepljeni (v 180 dneh; do 14. septembra 2021 v 240 dneh) + cepljeni s Pfizer ali Moderna (kadarkoli kasneje) 2/1 neomejeno
Cepljeni z Janssen + cepljeni s Pfizer ali Moderna 2/1 neomejeno
Cepljeni+ preboleli + cepljeni s Pfizer ali Moderna 2/1 neomejeno
Enkrat cepljeni z Janssen 1/1 270 dni od cepljenja
Preboleli + cepljeni (v 180 dneh; do 14. septembra 2021 v 240 dneh) 1/1 270 dni od cepljenja
Dvakrat cepljeni 2/2 270 dni od cepljenja
Cepljeni z Janssen + cepljeni z Astra Zeneca 2/2 270 dni od cepljenja
Cepljeni z Janssen + cepljeni Janssen 2/2 270 dni od cepljenja
Cepljeni + cepljeni + preboleli 2/2+ pozitivni rezultat PCR (kot potrdilo o prebolevnosti) 270 dni po cepljenju oziroma 180 dni po prebolevnosti (od pozitivnega rezultata PCR)
Preboleli pozitivni rezultat PCR (kot potrdilo o prebolevnosti) 180 dni po prebolevnosti (od pozitivnega rezultata PCR)