Skoči do osrednje vsebine

Minister Felda na Mednarodni vrh o učiteljskem poklicu v Singapur

do
Singapur
Minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda se bo udeležil zasedanja o položaju učiteljskega poklica v svetu.

Minister za vzgojo in izobraževanje se bo na povabilo ministra za izobraževanje Singapurja, generalnega sekretarja OECD in generalnega sekretarja mednarodne zveze sindikalnih združenj strokovnih delavcev v izobraževanju udeležil Mednarodnega vrha o učiteljskem poklicu, ki bo potekal v dneh od 22. do 24. aprila 2024 v Singapurju.

Gre za štirinajsto ministrsko srečanje po pobudi ameriškega zveznega ministrstva za izobraževanje leta 2011, ki se je s strokovno podporo Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj razvilo v enega najpomembnejših svetovnih forumov o učiteljskem poklicu, politikah in praksah poučevanja.

Na mednarodnem vrhu o učiteljskem poklicu (ISTP) se srečujejo ministri za izobraževanje, vodje sindikatov in drugi vodilni učitelji iz uspešnih in hitro razvijajočih se izobraževalnih sistemov, da bi prepoznali in opredelili najboljše prakse in se odprto pogovorili o tem, kako najbolje okrepiti učiteljski poklic in izboljšati dosežke učencev. Letošnje zasedanje v Singapurju se odvija pod sloganom  »Vnovično zamišljanje izobraževanja, uresničevanje potenciala«.

Predavanja in razprave bodo potekale v treh vsebinskih sklopih:

- Prihodnost učenja in poučevanja,

- Vloga tehnologije pri preoblikovanju izobraževanja in poklicnega usposabljanja in

- Partnerstva v podporo vseživljenjskemu učenju