Skoči do osrednje vsebine

Minister danes na upravnih enotah Trebnje, Brežice in Novo mesto

Minister za javno upravo, mag. Franc Props, je danes nadaljeval z delovnimi obiski upravnih enot (UE), kjer se je v Trebnjem, Brežicah in Novem mestu srečal z vodstvi in zaposlenimi ter skupaj z njimi naslovil izzive posameznih UE, vključno z vprašanji organizacije dela in odziva na aktivnosti med stavko.

Med obiskom je minister izpostavil, da vlada ceni delo zaposlenih na upravnih enotah, ki so ključni za učinkovito izvajanje javnih storitev. »Čeprav nekateri izzivi izvirajo iz dolgotrajnih stanj, smo zavezani k njihovi rešitvi z neposrednim pristopom in odločnimi skupnimi prizadevanji,« je povedal minister mag. Props, ki je prepričan, da neposreden dialog na upravnih enotah omogoča takojšnje ukrepanje in prilagajanje.

»Poudarjam, da stavka in njeno zaostrovanje ne prispevata k hitrejši rešitvi prepoznanih odprtih vprašanj, saj odgovore aktivno iščemo za pogajalsko mizo s sindikati v spoštljivem in konstruktivnem dialogu ter v okviru širše prenove plačnega sistema javnega sektorja,« je dejal minister in ob tem dodal, da si Ministrstvo za javno upravo v sodelovanju z načelniki in zaposlenimi na UE vseskozi prizadeva za izboljšanje delovnih pogojev, s tem pa tudi večje motiviranosti in zadovoljstva zaposlenih. Hkrati pa, da bi bile javne storitve za uporabnike kakovostne in dostopne, k čemer lahko uporabniki prispevajo tudi sami, in sicer z uporabo sistema predhodnega naročanja (e-Samonaročanje) ali vlaganja zadev preko elektronske pošte oziroma e-Uprave. Prav tako pa lahko stranke večino upravnih zadev, kjer ni določena krajevna pristojnost, urejajo na katerikoli upravni enoti v Sloveniji.