Skoči do osrednje vsebine

Minister Simon Maljevac na predsedničinem forumu o (ne)nasilju

Minister Simon Maljevac se je kot govornik udeležil predsedničinega foruma o (ne)nasilju, ki ga je na Brdu pri Kranju gostila predsednica Republike dr. Nataša Pirc Musar. V nagovoru je izpostavil naraščajočo problematiko nasilja nad starejšimi v naši družbi in izrazil trdno zavezo aktivnemu boju proti temu zaskrbljujočemu pojavu.
Minister stoji pred govorniškim pultom

Minister Simon Maljevac

»Že od ustanovitve ministrstva se zavzemamo, da se v javnosti, v družbi, okrepi zavedanje o nujnosti večje skrbi za starejše. Pri tem nam zagon daje tudi zavedanje, da pri opozarjanju in preprečevanju nasilja nad starejšimi nismo sami. Pred nami so sodelovanja pri predlogih in pobudah, ki bodo našo družbo preobrazili v še bolj solidarno ter tako vsem starejšim zagotovili varno, zdravo in dostojanstveno starost,« je v nagovoru poudaril minister.

Predsedničin forum je bil priložnost za opozarjanje na naraščajoč problem nasilja nad starejšimi, tako znotraj institucij kot za domačimi stenami. Statistični podatki kažejo na alarmantno naraščanje primerov nasilja, zato je nujno ukrepanje na vseh ravneh družbe.

Minister je v nagovoru tudi povedal, da si na Ministrstvu za solidarno prihodnost prizadevamo za krepitev zavedanja o pomembnosti skrbi za starejše ter zagotavljanja varnega okolja za vse člane družbe. V skladu s tem je pozdravil forum ter ga označil za pomemben korak v smeri aktivnega boja proti nasilju in zagotavljanju varnosti za vse državljane.