Skoči do osrednje vsebine

Minister Felda se bo udeležil 20. Svetovnega izobraževalnega foruma 2024

Kdaj do
Kje London
Minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda se na povabilo državnega sekretarja za izobraževanje Velike Britanije odpravlja na 20. Svetovni izobraževalni forum 2024, ki bo od 19. do 22. maja 2024 v Londonu.

Gre za največje srečanje ministrov za izobraževanje in usposabljanje na svetu, ki vsako leto združi več kot 100 ministrov z vsega sveta, razpravljajo pa o izobraževalni politiki v prihodnje. Tema letošnjega srečanja je: Spodbujanje razumevanja umetne inteligence, vzpostavljanje človeških odnosov in odpornosti ter pospeševanje podnebnih ukrepov. Kako naj damo prednost politiki in izvajanju za močnejše, drznejše, boljše izobraževanje?

Med drugim bodo razpravljali o tem, kako izkoristiti možnosti, ki jih ponuja umetna inteligenca, spodbujati digitalno pismenost, hkrati pa uravnotežiti tehnologijo z dobrimi, mehkimi in socialnimi veščinami.

Program bo vključeval plenarna zasedanja z govorniki z vsega sveta, ministrske predstavitve in izmenjave v obliki panela. 

Poudarek 20. Svetovnega izobraževalnega foruma 2024 bo vključeval raziskovanje dela Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj na področju načel za učinkovito in pravično uporabo umetne inteligence v izobraževanju, potrebe po uravnoteženju vrednosti medčloveških odnosov in obravnavanja globalnih izzivov, kot so podnebne spremembe. Na forumu se bodo osredotočili na to, kako naj se prednostno razvrsti politike in določi ukrepe, ki jih bodo sprejeli, ne samo za močnejše, drznejše in boljše izobraževanje, ampak tudi za pomoč pri prispevanju kako zgraditi boljši svet.