Skoči do osrednje vsebine

Vnos pošiljk prehranskih dopolnil, živil za posebne skupine, materialov in izdelkov, namenjenih za stik z živili iz tretjih držav

Oddaja vlog za uradni nadzor pošiljk iz tretjih držav

Opravljamo nadzor pošiljk iz tretjih držav v primeru: 

  • prehranskih dopolnil,
  • živil za posebne skupine (formul za dojenčke, žitnih kašic in živil namenjenim dojenčkom in majhnim otrokom, živil za posebne zdravstvene namene in popolnih prehranskih nadomestkov za nadzor nad telesno težo),
  • materialov in izdelkov, namenjenim za stik z živili.

Vlogo nosilec dejavnosti vloži preko spletne aplikacije 'Oddaja vlog za uradni nadzor pošiljk iz tretjih držav'.

Inšpektorji sprejemamo vloge in pregledujemo pošiljke v delovnem času na vstopnih točkah, ki so na zunanji meji EU, in notranjih točkah, ki so v notranjosti Republike Slovenije.

Vstopne točke:

Notranje točke:

Kako do pravice za dostop v spletno aplikacije za oddajo vlog?

Pravice za dostop do spletne aplikacije uporabnik pridobi tako, da izpolni obrazec Prijava novega uporabnika za dostop do spletne aplikacije 'Oddaja vlog za uradni nadzor pošiljk iz tretjih držav'.

Vsi podatki na obrazcu so obvezni. Obrazec je v pdf formatu in ga lahko uporabnik potrdi oziroma podpiše tudi z digitalnim potrdilom v Adobe Reader aplikaciji. (nadomesti podpis in žig)
Pravne osebe in fizične osebe, registrirane za opravljanje dejavnosti, morajo za elektronsko podpisovanje imeti veljavno kvalificirano digitalno potrdilo. Izdajatelj kvalificiranega digitalnega potrdila (KDF)  je lahko SIGEN-CA, POSTA-CA, AC-NLB, HALCOM-CA.
Za podpisovanje pdf obrazca s KDP je potrebno nameščeno programsko orodje Adobe Reader DC.

Ob podpisu obrazca uporabnik označi možnost 'Zakleni dokument po podpisovanju'.

Izpolnjen obrazec uporabnik pošlje na elektronski naslov pomoc.zirs@gov.si. Uporabniku bo na njegov elektronski naslov poslano uporabniško ime in geslo, s katerima se bo lahko prijavil na spletno aplikacijo.