Skoči do osrednje vsebine

Evropska izmenjava aktivnosti digitalne diplomacije

Projekt je prispeval k nadaljnji krepitvi zmogljivosti držav pri načrtovanju, usklajevanju in pripravi digitalnih kampanj, kar ima neposreden vpliv na oblikovanje javnega mnenja. S krepitvijo institucij se utrjujejo tudi procesi demokratizacije in se povečuje odpornosti držav, kar pozitivno vpliva na proces pridruževanja EU v ciljnih državah. Ciljna skupina so bili predstavniki za odnose z javnostmi, pristojnih za komuniciranje zunanjepolitičnih tem iz različnih držav Zahodnega Balkana in Vzhodne Evrope. Pri projektu je bil zunanji partner Zunanje ministrstvo ZDA, ki je primarno sofinanciralo projekt in podrlo izvedbo še dodatnih aktivnosti.

Rezultati:
- Štiridnevno usposabljanju v Sloveniji s prisotnostjo 61 predstavnikov služb za odnose z javnostmi iz ministrstev in drugih vladnih služb. Usposabljenje je bilo osredotočeno na orodja in tehnike komuniciranje.
- Petdnevno virtualno usposabljanju ki se ga je udeležilo 45 udeležencev na temo izpopolnitve komunikacijskega pristopa v boju proti dezinformacijam na področju COVID-19.
- Pripravljen je zbornik na temo izpopolnitve komunikacijskega pristopa v boju proti dezinformacijam na področju COVID-19.
- Ustanovljen je bil Usmerjevalni odbor, ki bo zagotovil vključenost držav v razvoj in financiranje.
- Vspostavljena je mreža vladnih digitalnih komunikatorjev na področju zahodnega Balkana ter Vzhodne Evrope in Baltika.