Skoči do osrednje vsebine

Evropska izmenjava aktivnosti digitalne diplomacije (EDDE)

V sobi sedijo udeleženci delavnice, ki razpravljajo o neki tematiki.

Delavnica komunikatorjev na Kosovu | Avtor: Center za evropsko prihodnost

Cilj projekta je krepitev zmogljivosti držav pri načrtovanju, usklajevanju in pripravi digitalnih kampanj, kar ima neposreden vpliv na oblikovanje javnega mnenja. S krepitvijo institucij se utrjujejo tudi procesi demokratizacije in odpornosti držav, kar krepi proces pridruževanja EU v ciljnih državah. Posebna pozornost bo namenjena razvoju in trajnosti projekta.

V okviru projekta se bo s sredstvi MZZ preko usposabljanj opolnomočilo 100 vladnih komunikatorjev, da se bodo lažje znašli v okolju in bodo bolje komunicirali s svojimi javnostmi. 

Načrtuje se izvedba dvodnevnega usposabljanja za do 35 relevantnih predstavnikov in predstavnic s Kosova v mesecu septembru 2022; dvodnevnega usposabljanja za do 35 relevantnih predstavnikov in predstavnic iz Severne Makedonije v mesecu decembru 2022 in  štiridnevnega usposabljanja za do 35 relevantnih predstavnikov iz držav Zahodnega Balkana in Vzhodne Evrope v mesecu maju 2023. Usposabljanja se poleg vladnih komunikatorjev iz držav Zahodnega Balkana in Vzhodne Evrope udeležujejo tudi predstavniki in predstavnice Litve, Latvije, Estonije, Slovaške, Češke, Bolgarije, Romunije, Slovenije in Kanade.