Skoči do osrednje vsebine

BiHUB – Podpora ženskemu družbeno odgovornemu podjetništvu

V predavalnici sedi 12 oseb, spredaj sedijo 4 predavatelji, na steni pa je slikovni prikaz ukrepov za zajezitev epidemije (umivanje rok, razdalja, higiena kašlja, …)

Delavnica za bodoče podjetnice in podjetnike na temo varnosti in ukrepov za zajezitev epidemije COVID-19. | Avtor Društvo PINA

Cilj projekta je opolnomočiti ženske v Srednje bosanskem kantonu in Kantonu 10 preko spodbujanja ženskega družbeno odgovornega podjetništva ter zagotavljanja njihovega vključevanja v procese odločanja. Preko HUB programa za žensko družbeno odgovorno podjetništvo bo opolnomočenih 45 žensk preko vključitve v program usposabljanja za vstop v podjetniške vode (start-upi). Omogočena bo ustanovitev 15 start-upov žensk z različnih področij, kot so turizem (turistične agencije, razvoj inovativnih turističnih storitev in produktov idr.), IT in visoke tehnologije, modne industrije, obrti (mizarstvo, tradicionalni izdelki idr.), kmetijstvo (pridelava in prodaja lokalnih produktov) in druge ideje, ki bodo izkazovale inovativnost in družbeno odgovornost. Izvedene bodo participativne zagovorniške akcije z namenom oblikovanja in sprejetja vsaj enega ukrepa za podporo ženskemu podjetništvu in inovativnim oblikam zaposlitve žensk ter njihovega rednega vključevanja v procese odločanja. V akcije bodo aktivno vključene tako ženske kot moški, ki bodo imele imeli možnost predlaganja in odločanja o posameznih sistemskih ukrepih. V procesih odločanja preko sodelovanja v participativnih akcijah bo sodelovalo 230 žensk. Poleg tega bodo usposobljeni ključni deležniki iz participativnih procesov za podporo in uveljavljanje ženskega podjetništva in (samo)zaposlovanja žensk. Cilj aktivnosti bo en sprejet ukrep s področja ženskega podjetništva in (samo)zaposlovanja žensk.