Skoči do osrednje vsebine

COVID vstopni pogoji: Japonska

Opozorilo

Uradne informacije o COVID pogojih vstopa v državo, v katero potujete, vedno preverite na uradni spletni strani te države. Povezava je navedena v rubriki Več informacij. Prav tako pred potovanjem preverite splošne pogoje vstopa v državo (ali je na primer potreben vizum) v zbirki države. Vlada Republike Slovenije, Ministrstvo za zunanje zadeve in slovenska predstavništva v tujini ne prevzemajo odgovornosti za morebitno škodo, ki bi nastala zaradi netočnosti ali neažurnosti informacij.

 • Dodatni pogoji vstopa

  Z omejitvami

Pogoji

 • Cepljeni

  Od 11. oktobra 2022 dalje slovenski državljani za kratkoročen obisk Japonske ne potrebujejo vizuma. Za slovenske državljane, ki so polno cepljeni, tudi ni treba več predložiti negativnega rezultata PCR testa. Slovenski državljani, ki so trikrat cepljeni, morajo predložiti potrdila o vseh treh cepljenjih. Potrdilo o cepljenju mora vsebovati naslednje podatke: Ime in priimek, datum rojstva, ime izdelka ali proizvajalca cepiva, datum cepljenja, število odmerkov cepiva COVID-19. Potrdila o cepljenju morajo biti napisana v angleščini ali japonščini.

 • Preboleli

  Japonska ne priznava potrdil o prebolelosti.

 • Preboleli in cepljeni

  Japonska ne priznava kategorije preboleli.

 • Testirani

  Za tujce, ki niso cepljeni ali niso polno cepljeni, je obvezna predložitev negativnega rezultata PCR testa, ki ga je potrebno opraviti v 72 urah pred odhodom iz Slovenije. Obvezno je, da imate negativni rezultat PCR testa v Sloveniji zapisan na posebnem "japonskem" obrazcu, kot ga zahtevajo japonske oblasti. Priporočamo, da se dogovorite s svojim zdravnikom, da vam poleg izvida PCR testa izpolni še omenjeni obrazec, saj je le-ta pogoj za vkrcanje na letalo. Obrazec je dosegljiv na naslednji povezavi: https://www.mhlw.go.jp/content/000799426.pdf.

 • Digitalna registracija

  Od 1. novembra je tako mednarodnim potnikom kot japonskim državljanom na voljo nova aplikacija "Visit Japan Web", ki olajša postopke pri vstopu v državo. Japonske oblasti potnikom močno priporočajo, da jo izpolnijo v 72 urah pred odhodom letala. Dostopna je prek naslednje povezave: https://vjw-lp.digital.go.jp/en/

 • Karantena

  Za državljane Slovenije karantena ni potrebna, ne glede na status cepljenja.

Izjeme

 • Tranzit

  Vizum ni potreben, če oseba ne vstopi v državo in ostane v mednarodnem prostoru.

 • Otroci

  Otrokom, mlajšim od 18 let, v spremstvu staršev ali skrbnikov, ki imajo potrdilo o cepljenju, ni treba pokazati potrdil o cepljenju.

  Predšolski otroci (navadno do šestega leta) lahko vstopijo v državo brez potrdila o negativnem testu, tudi če njihov spremljevalec nima potrdil o cepljenju, temveč zgolj negativni test.

Opombe

 • Priznavanje cepiv

  Predložiti je potrebno potrdila o vseh treh cepljenjih. Potrdilo o cepljenju mora vsebovati naslednje podatke: priimek in ime, datum rojstva, tip/vrsta testa – PCR ipd., način testiranja – slina, nosni vzorec ipd., datum in ura odvzema vzorca, rezultat, zdravstvena ustanova/organizacija, ki je test opravila, datum in ura izvida testa. Za lažji pregled na letališču se priporoča, da zahtevane podatke potnik osvetli s flomastrom. Potrdila o cepljenju morajo biti napisana v angleščini ali japonščini.

  Japonska priznava naslednja cepiva – navajamo njihova imena. Možne so tudi kombinacije cepiv. Za prvi dve dozi: COMINARTY / Pfizer, Vaxzevria / AstraZeneca, Spikevax / Moderna, JOCVDEN / Janssen, COVAXIN / Bharat Biontech, Nuvaxovid / Novavax. Za tretjo in kasnejše doze: COMINARTY / Pfizer, Spikevax / Moderna, Nuvaxovid / Novavax, Vaxzevria / AstraZeneca, JOCVDEN / Janssen, COVAXIN / Bharat Biontech (cepivo je priznano od 31. julija 2022).

 • Opombe

  Od 11. 10. 2022 vizum za vstop na Japonsko ni več potreben. Tujci in tuji rezidenti morajo ob vstopu na Japonsko pokazati bodisi veljavno potrdilo cepljenja s tremi odmerki cepiv, ki so predpisana na seznamu cepiv Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), ali potrdilo o negativnem rezultatu testa COVID-19, opravljenega pred odhodom v 72 urah pred odhodom.


  Otrokom, mlajšim od 18 let, v spremstvu staršev ali skrbnikov, ki imajo potrdilo o cepljenju, ni treba pokazati potrdil o cepljenju.
  Predšolski otroci (navadno do šestega leta) lahko vstopijo v državo brez potrdila o negativnem testu, tudi če njihov spremljevalec nima potrdil o cepljenju, ampak zgolj negativni test.

  Nadaljnje informacije z vprašanji in odgovori v angleškem jeziku so dostopne na naslednji povezavi: https://www.mhlw.go.jp/content/000999706.pdf