Skoči do osrednje vsebine

Opozorilo

Uradne informacije o COVID pogojih vstopa v državo, v katero potujete, vedno preverite na uradni spletni strani te države. Povezava je navedena v rubriki Več informacij. Prav tako pred potovanjem preverite splošne pogoje vstopa v državo (ali je na primer potreben vizum) v zbirki države. Vlada Republike Slovenije, Ministrstvo za zunanje zadeve in slovenska predstavništva v tujini ne prevzemajo odgovornosti za morebitno škodo, ki bi nastala zaradi netočnosti ali neažurnosti informacij.

 • Dodatni pogoji vstopa

  Brez omejitev

Opombe

 • Opombe

  Potovalna pravila za vstop v Izrael

  Zaradi situacije s COVID-19 na Kitajskem vsem, ki vstopajo v Izrael, izraelsko Ministrstvo za zdravje priporoča, da opravijo PCR test. Test se lahko opravi (tudi) brezplačno na letališču Ben Gurion, med 7.00 in 21.00 vsak dan v pritličju (G), na prehodu do parkirišča "Hapardes" (po izhodu iz izhoda 03).

  Ob predložitvi letalske (ali ladijske) vozovnice, je testiranje na letališču Ben Gurion, kakor tudi v posebej določenih testnih centrih - brezplačno Map of COVID-19 testing centers >

  Za turistični vstop v Izrael tujci potrebujejo zdravstveno zavarovanje, v katerem je vključeno tudi zdravljenje za Covid-19. V državi ni ukrepov v povezavi s Covid-19. Od 09. 10. 2022 pred prihodom v Izrael ni potrebno več izpolnjevati vstopne deklaracije glede Covid-19.

  Vsi potniki (ne glede na starost), ki se v roku 10-ih dni po prihodu v Izrael počutijo bolne, naj opravijo test PCR. Testi PCR lahko v nasprotju z antigenskimi testi zaznajo novo uvožene različice virusa.

  V kolikor tujec v času bivanja v Izraelu zboli za Covid-19, mora upoštevati vsa pravila, ki veljajo za tujce, ki so potrjeno okuženi. V času okužbe mora biti v sobi, izoliran od ostalih članov družine in drugih oseb. Uporabljati mora ločeno kopalnico, če je to možno. V kolikor mora zapustiti svojo sobo zato, da uporabi skupno kopalnico, mora na poti v kopalnico uporabiti masko ter skrbeti za higieno rok. Obiskovalci, ki niso v izolaciji, ne smejo vstopiti v sobo, kjer biva izolirana oseba. Več o navodilih si preberite na povezavi https://corona.health.gov.il/en/isolation-lobby/home-isolation/
  Internetna stran, na kateri so podrobno opisana navodila https://corona.health.gov.il/en/abroad/arriving-by-air/