Skoči do osrednje vsebine

COVID vstopni pogoji: Francija

Opozorilo

Uradne informacije o COVID pogojih vstopa v državo, v katero potujete, vedno preverite na uradni spletni strani te države. Povezava je navedena v rubriki Več informacij. Prav tako pred potovanjem preverite splošne pogoje vstopa v državo (ali je na primer potreben vizum) v zbirki države. Vlada Republike Slovenije, Ministrstvo za zunanje zadeve in slovenska predstavništva v tujini ne prevzemajo odgovornosti za morebitno škodo, ki bi nastala zaradi netočnosti ali neažurnosti informacij.

 • Dodatni pogoji vstopa

  Brez omejitev

Opombe

 • Opombe

  Za vstop v Francijo zaradi covida-19 ni več omejitev, niti za potnike iz Kitajske, za katere je bilo ukinjeno testiranje 16. 2. 2023, na letalih pa je še vedno obvezna nošnja zaščitnih mask.

  ***

  S 1. avgustom 2022 je bila sicer v Franciji ukinjen PCT pogoj za vstop v Francijo. PCT pogoj ni potreben za vstop na javna mesta in do storitev.

  Obrazna maska je obvezna v zdravstvenih ustanovah, domovih za starejše in zavodih za ranljive skupine.

  Uporaba obrazne maske je zelo priporočena v zaprtih prostorih in v sredstvih javnega prevoza.

  Tranzit čez francoska letališča - potniki, ki imajo povezan let in ostanejo v mednarodnem območju letališča, morajo še pred vkrcanjem na prvo letalo izpolnjevati vse pogoje za vstop v državo končne destinacije.

  Avtoprevozniki
  Avtoprevozniki morajo ob nadzoru predložiti evropski certifikat za delavce v mednarodnem prometnem sektorju v francoščini ali angleščini. Certifikati in podrobnejše informacije za avtoprevoznike so dostopni na spletni strani francoskega Ministrstva za notranje zadeve: https://www.interieur.gouv.fr/en/actualites/actu-du-ministere/travel-of-international-road-haulier.