Skoči do osrednje vsebine

COVID vstopni pogoji: Francija

Opozorilo

Uradne informacije o COVID pogojih vstopa v državo, v katero potujete, vedno preverite na uradni spletni strani te države. Povezava je navedena v rubriki Več informacij. Prav tako pred potovanjem preverite splošne pogoje vstopa v državo (ali je na primer potreben vizum) v zbirki države. Vlada Republike Slovenije, Ministrstvo za zunanje zadeve in slovenska predstavništva v tujini ne prevzemajo odgovornosti za morebitno škodo, ki bi nastala zaradi netočnosti ali neažurnosti informacij.

 • Dodatni pogoji vstopa

  Brez omejitev

Opombe

 • Opombe

  Za vstop v Francijo zaradi covida-19 ni več omejitev, razen za potnike iz Kitajske.

  Vsi potniki stari 11 let in več, ki potujejo s Kitajske, z direktnim letom ali z vmesnim postankom morajo od 5. 1. 2023 dalje pred vkrcanjem na letalo predložiti negativen rezultat testa Covid-19 (PCR ali antigen), ki ni starejši od 48 ur. Med letom je obvezna uporaba maske (za starejše od 6 let). Od 1. 1. 2023 se ob prihodu v Francijo na potnikih naključno opravlja teste PCR izključno za epidemiološki nadzor. Vzorci, ki se izkažejo za pozitivne, bodo sistematično sekvencirani, da se ugotovi pojav morebitnih novih različic, kar so priporočili epidemiologi. V primeru pozitivnega testa je obvezna izolacija. Odlok o pogojih nadzornih ukrepov je bil objavljen v petek, 30. 12. 2022, z veljavo do 31. 1. 2023, ki je bila podaljšana do 15. 2. 2023.

  ***

  S 1. avgustom 2022 je bila sicer v Franciji ukinjen PCT pogoj za vstop v Francijo. PCT pogoj ni potreben za vstop na javna mesta in do storitev.

  Obrazna maska je obvezna v zdravstvenih ustanovah, domovih za starejše in zavodih za ranljive skupine.

  Uporaba obrazne maske je zelo priporočena v zaprtih prostorih in v sredstvih javnega prevoza.

  Tranzit čez francoska letališča - potniki, ki imajo povezan let in ostanejo v mednarodnem območju letališča, morajo še pred vkrcanjem na prvo letalo izpolnjevati vse pogoje za vstop v državo končne destinacije.

  Avtoprevozniki
  Avtoprevozniki morajo ob nadzoru predložiti evropski certifikat za delavce v mednarodnem prometnem sektorju v francoščini ali angleščini. Certifikati in podrobnejše informacije za avtoprevoznike so dostopni na spletni strani francoskega Ministrstva za notranje zadeve: https://www.interieur.gouv.fr/en/actualites/actu-du-ministere/travel-of-international-road-haulier.