Skoči do osrednje vsebine

COVID vstopni pogoji: Filipini

Opozorilo

Uradne informacije o COVID pogojih vstopa v državo, v katero potujete, vedno preverite na uradni spletni strani te države. Povezava je navedena v rubriki Več informacij. Prav tako pred potovanjem preverite splošne pogoje vstopa v državo (ali je na primer potreben vizum) v zbirki države. Vlada Republike Slovenije, Ministrstvo za zunanje zadeve in slovenska predstavništva v tujini ne prevzemajo odgovornosti za morebitno škodo, ki bi nastala zaradi netočnosti ali neažurnosti informacij.

 • Dodatni pogoji vstopa

  Z omejitvami

Pogoji

 • Cepljeni

  Od 5. decembra 2022 dalje za polno cepljene tujce, ki nameravajo vstopiti na Filipine za kratkotrajne obiske, ni več omejitev pri vstopu. Za polno cepljenega velja posameznik, ki je v okviru osnovnega cepljenja prejel dve dozi cepiva (oziroma eno, če je cepivo v eni dozi) vsaj 14 dni pred odhodom na Filipine, in vsaj en booster, torej skupno tri cepiva. Pomembno je, da imajo pri sebi vsa tri potrdila o cepljenjih.

  Predhodno testiranje na covid-19 ni več zahtevano.

 • Preboleli

  Filipini ne priznavajo potrdila o prebolelosti.

 • Preboleli in cepljeni

  Filipini ne priznavajo kategorije preboleli.

 • Testirani

  Za tujce, ki niso cepljeni ali niso polno cepljeni (od 15. leta dalje), je obvezna predložitev negativnega laboratorijskega antigenskega testa, ki ga izvede ter certificira zdravnik v zdravstveni organizaciji v 24 urah pred odhodom iz Slovenije. V primeru pozitivnega izvida hitrega antigenskega testa, vkrcanje na letalo ni mogoče.

 • Digitalna registracija

  Vsi potniki, ki vstopajo na Filipine, se morajo najkasneje v 72 urah pred potovanjem obvezno registrirati na spletni strani ETRAVEL. Dostop do spletne strani: https://etravel.gov.ph/

 • Karantena

  Karantena ni več zahtevana, saj brez potrdila o cepljenju ali negativnega izvida antigenskega testa ni več mogoče vstopiti v državo.

Izjeme

 • Tranzit

  /

 • Otroci

  Otroci od 15. leta starosti in do polnoletnosti, ki potujejo s starši, ki niso polno cepljeni ali niso cepljeni, morajo predložiti negativni rezultat hitrega antigenskega testa, ki ga opravijo v 24-ih urah pred odhodom letala. Če slednjega ne predložijo, morajo hitri antigenski test opraviti po vstopu na Filipine (na letališču). Enaka pravila veljajo za otroke do 15. leta starosti, ki potujejo sami.Za otroke do 15. leta starosti, ki potujejo s starši, veljajo enaka pravila kot za starše (odvisno od njihovega statusa cepljenja).

 • Druge morebitne izjeme

  /

Opombe

 • Priznavanje cepiv

  Filipni priznavajo naslednja cepiva:

  1. Tista, ki so na seznamu Svetovne zdravstvene organizacije - World Health organization International Certificates of vaccination and Propylaxis.
  2. VaxCertPH.
  3. Nacionalno potrdilo o cepljenju.

  Več informacij o cepivih se nahaja na naslednji povezavi: https://www.fda.gov.ph/list-of-fda-issued-emergency-use-authorization/

 • Opombe

  Tujec, ki vstopa na Filipine, mora predložiti še naslednje dokumente:

  1. Potni list, ki je veljaven vsaj še 6 mesecev v trenutku vstopa na Filipine.

  2. Veljavno povratno letalsko karto.

  3. Kopijo QR kode, ki se jo prejme ob registraciji preko E-TRAVEL.