Skoči do osrednje vsebine

Opozorilo

Uradne informacije o COVID pogojih vstopa v državo, v katero potujete, vedno preverite na uradni spletni strani te države. Povezava je navedena v rubriki Več informacij. Prav tako pred potovanjem preverite splošne pogoje vstopa v državo (ali je na primer potreben vizum) v zbirki države. Vlada Republike Slovenije, Ministrstvo za zunanje zadeve in slovenska predstavništva v tujini ne prevzemajo odgovornosti za morebitno škodo, ki bi nastala zaradi netočnosti ali neažurnosti informacij.

 • Dodatni pogoji vstopa

  Z omejitvami

Pogoji

 • Cepljeni

  Potrdilo o cepljenju iz države izvora in veljaven potni list. Potrebno je najmanj prvo in drugo cepljene (ali enkraten odmerek v primeru nekaterih cepiv), najmanj 14 dni pred potovanjem, ali prvi/drugi poživitveni odmerek v roku 24 do 48 ur pred potovanjem.

  Priznanje sheme cepljenja ni več potrebno.

  Tujci so se soočali z različnimi interpretacijami polne sheme cepljenja ob vstopu v državo ali ob prijavi na mednarodni let s končno destinacijo v Čilu (v izogib nevšečnostim, kontaktirajte letalskega prevoznika vnaprej). Svetujemo, da imajo potniki s seboj vedno vso dokumentacijo, ki dokazuje vse prejete odmerke (osnovno shemo in poživitvene odmerke). EU digitalno potrdilo včasih ni dovolj.

  V kolikor oseba ni cepljena je pogoj vstopa v Čile negativni PCR test, ki se ga opravi v roku 48 ur pred začetkom potovanja.

 • Preboleli

  Glej cepljeni ali testirani.

 • Preboleli in cepljeni

  Glej cepljeni ali testirani.

 • Testirani

  V kolikor oseba ni cepljena, je pogoj vstopa v Čile negativni PCR test, ki ga mora oseba opraviti v roku 48 ur pred začetkom potovanja.

 • Digitalna registracija

  Ni potrebna.

 • Karantena

  /

Izjeme

 • Tranzit

  /

 • Otroci

  Osebe mlajše od 18 let ne rabijo izpolnjevati nobenega pogoja za vstop v Čile.

 • Druge morebitne izjeme

  Posebne vstopne zahteve za potovanje na Velikonočni otok (Rapa Nui)

  Vse osebe morajo za vstop na Velikonočni otok (Rapa Nui):
  - Predložiti negativen PCR test opravljen 48 ur pred vkrcanjem. Za otroke, mlajše od 6 let, je dovoljen antigenski test v zdravstvenem domu.
  - Predložiti dokazilo o cepljenju in osebni dokument.
  - Če se želite prijaviti za Mobility Pass, obiščite spletno mesto MeVacuno. Tujci lahko za dostop do spletnega mesta ustvarijo račun, povezan s svojim e-poštnim naslovom. https://mevacuno.gob.cl/
  - Predložiti izpolnjen obrazec za enotno prijavo (FUI). https://ingresorapanui.interior.gob.cl/
  - Imeti povratno letalsko vozovnico.
  - Imeti rezervaciji v turističnem servisu registriranem v SERNATUR ali ustrezno vabilo.
  - Vsi potniki so podvrženi zdravstvenemu nadzoru 7 dni po vstopu na otok.

  Vsi potniki, ki letijo iz tujine, morajo ob prihodu na Velikonočni otok (Rapa Nui) opraviti obvezen antigenski test.

  Če je oseba dosledno pozitivna na Covid, je treba priložiti dva rezultata: PCR ali antigenski test, opravljen 24 ur pred vkrcanjem, in PCR, opravljen več kot 10 dni pred datumom vkrcanja in ne več kot en mesec pred datumom vkrcanja.

  Če je oseba razvrščena kot tesen stik, mora upoštevati karanteno 7 dni od zadnjega stika s potrjenim primerom.

  Vse osebe se lahko testirajo na Covid med prvim in petim dnem prihoda. Če potnik zavrne ali ima pozitiven izvid, mora opraviti obvezno karanteno naslednjih 7 dni.

Opombe

 • Priznavanje cepiv

  Vsa cepiva, s katerimi se cepimo v Sloveniji.